Friday, December 15, 2006

kestane kebap

pek muhterem Santa,

en morundan su nacizane koyunun yeni yildan oyle ahim sahim bekletileri yok... yilin son gunlerinde kaidesinden oynayan nesemiz, keyfimiz, sagligimiz yerine donsun yeter, insan daha ne ister? sen daha buyuk beklenti sahipleriyle ilgilenirken yine de diyorum ki su ezberden resmettigim guzelliklerden birini getirsen? kurabiye borek gofletle oyalanma biryere kadar, bak aceleden secemezsin diye ustlerinde isimleri de var...


ama Bursa'nin eski garajindaki iskender kebabi kolestrol, Ankara'nin Balgatindaki yandan donen doneri damar tikanikligi, Bodrum'un carsisinin orta yerindeki pidecinin kusbasili kasarlisi kilo yapar, alkol zaten kotu ayran da uyutur dersen, yine de isine karismak istemem. kepek ekmeklerimi bandigim brokoli corbami yer otururum...

Rudolf basta olmak uzre tum geyiklere selam eder, yengeyle bir aksam bize mutlaka beklerim...

MorKoyun

9 comments:

Anonymous said...

Değerli Yazar,
Basın özgürlüğünü ve fikirlerin özgürce dile getirilmesini destekliyorum. Fakat şu noktada bir sıkıntımı da dile getirmeden edemeyeceğim:

Dikkatimi celbeden nokta şudur; sayfanızda etli yemeklere ve şekerli şeylere (çokonat, sarelle, nutella, ornella muti... ) ısrarla övgü yer almaktadır. Ve dahi okurlar da bu övgüye katılmaktadır. Oysa bendeniz et yemeklerinden pek haz etmemekteyim. Şekerli şeyleri görünce de kaçmaktayım. Sayfanızda tuzlu ve baharatlı yiyeceklere (Hint yemeği demek istemedim, makul miktarda makul baharat) yer verilmesi, sebze yemeklerinin de yeri geldikçe anılması, bilseniz kendini azınlık olarak gören beni ve Nubar Terziyanı ne kadar bahtiyar edecektir.

Nuri Alço, Aşağı Troy Dükü

MorKoyun said...

Degerli Okurum,
Siteminizi yerinde bularak sikayetinizle ilgili yeterli aciklamayi yapmaya calisayim. bilmenizi isterim ki ben de cogu hemserim gibi en cok bayramlardan kurbani, yesil alanda mangali, yemegi bastiran baklavayi, nefes aldiran cayi el ustunde tutarim. peki bir deniz borulcesi, efendime soyliyim bir yogurtlu semizotu salatasi ya da bir arapsaci pisirebildik de sayfamizda yer vermedik mi sorarim? yine de Yalova bile il olmusken duklugunuze hurmeten serzenisiniz itinayla dikkate alinacak, geregi hemen mumkun olmasa da ilerleyen zamanda yapilacaktir. Saygilarimla...

Anonymous said...

Diğer yandan, kullandığınız fontlar Oğuz Aral fontlarına benzemektedir. Sanal aleme Comic Sans dışında da göze hoş gelebilecek fontlar olduğunu göstermeniz, bizleri mutlu etmiştir.

Hatta gözümüzde Utanmaz Adam kareleri bile canlanmıştır.

Göller Yöresi Küçük Kaygılar Merkezi

Pinar said...

Ben de mi boyle cizip yollasam Santa'ya :) Olmadi size fazla getirirse bize azicik yollarsin di mi? Optum!

MorKoyun said...

sevgili Anonim, tarziniz ve isim bulmadaki yaraticiliginiz Asagi Troy Dukune benziyor, devam niteliginde simdi de memnuniyetinizi belirtmissiniz anlasilan, tesekkur ederim:)fontlar hala onu bunu kurcalayarak saatlerimi kaybettigim adobe programindan...

Pinarcim tabi yollarim, yolda sogur dersen onceden haber ederim bizde toplanir bekleriz:)aslen Bursa-Bodrum hayal ama az zaman sonra Ankaradayim, Santadan istegim yediklerimin tadini cikaracagim saglik, afiyet ve mutluluk, ama mutlulugun resmi cizilmezmis oyle diyorlar...:)

MüjdeAlgül said...

Çok güzel anlatmışın canım,
Ben ne istesem acaba?Evet bende bi değişiklik yapıp ufakda olsa bişiler dileyeyim değil mi?Olur yaa^-^
Sevgiler..

Asortik Krep said...

Benim niye aklıma gelmedi böyle yazmak diye kara kara düşünmekle meşgulum :))

MorKoyun said...

Mujdecim ben istek iletmede her yolun denenmesi gerektigi kanaatindeyim:) hem ortam itibariyle Christmas ruhuna kaptirmis 'rudolp the red nose reindeer..' diye dolasiyoruz, madem hengamenin icindeyiz biz de dilemeliyiz..:)

Asortikcim hala gec degil ama yok ben dikkatli dusunup istemeliyim ya olursa dersen Hidirellez var mayista:) Santadan pek umudum yok benim ama Hidirla Ilyas elimi hic bos cevirmediler sagolsunlar:))sevgiler..

Sanem said...

Bosver sen o Karadeniz pidecisini, sana cupra yaninda da fava getirsin santa. Olmadi cokertme de olur. Hatta bunlari Turbuku'nden degil, ozellikle Yali'dan getirsin. Uzak miyiz bilmem ama bana da ugrasin, bacam acik, sominem sonuk.
Sanem
The kundarasi kayik