Tuesday, December 19, 2006

yeni yeni icatlar




bizim evde Christmas ruhu tam gaz... artik bir deve almanin, aprona baglamanin, kurban havasindan calmanin vaktidir diyorum ama Frosty-the snowman- mumunda kulak yok...

MariaMorKoyun'dan sevgiler ;)




12 comments:

Punto said...

Link verdiğinizi yeni gördüm. Link verdiğiniz ve okuduğunuz için teşekkür ederim.

Anonymous said...

O ne yaw duduk gibi agac :) Bir demet maydonozu ayaga dikip agac desen daha bi yesil olurdu.

Pinar said...

Ne cici suslemissin evi :) Olmazsa frosty'yi kesersin bayramda seni dinleyip deve aldirmazsa :P Optum!

MorKoyun said...

Punto, hosgeldiniz:) tesekkure gerek yok ben de digerleri gibi yazdiklarinizi zevkle okuyorum..

Sulucancim, fakirisi canim camagacimizi maydonoza es tuttugun icin kalbimi kirdin, hemen cevap yazamadim. agac mi agac, yesil mi yesil, e daha ne?

Pinarcim fikirbabasi ve santiye sefi evarkadasim, tesekkurleri yakin zamanda kurban etkinlikleri dahilinde TRye gidecek olan kendisine iletiyorum:)sevgiler..

Sanem said...

Sevgili Morkoyun, blogunu gordum ve begendim. Ama demeden de gecemiyecegim birsey var, o da malum imla kurallari. Yazilarini okurken paragraflara, noktalama isaretlerine takilmamak elde degil sanki. Bu kadar akici yazinin inan goze daha hos gozukmesi cok kolay. Acaba belki de bu tarz sana ait bir format midir?
Sevgiyle
Sanem

MorKoyun said...

Sanemcim, kulagimi cekmekte haklisin. elimden geldigince de-ki-mi ahalisine dikkat etmeye, yalnizlari yanlis yazmamaya ozen gosteriyorum ancak halaybasi olsa dahi buyuk harflerden hoslanmiyor, olumcul anlam farki yaratmadikca virgulleri unutuyorum:) onerine tesekkur ederim, bak ilk bakista gorduklerimi duzelttim bile;)sevgiler...

Anonymous said...

Ben imladan cok ifade bozukluklarina takilirim genelde, mesela "yazinin goze hos gorunmesi" gibi. Hattatlik degilse konumuz, cok birsey anlatmiyor bu yanyana konmus dort kelime, istedigin kadar virgulle noktayla susle. Bu blogda beni zekasinin kivrakligina hayran birakan onca ince benzetme, espiri varken, daha fazla konusamayacagim imla hakkinda.

Anonymous said...

Fikrim sudur ki, noktalama isaretleri gayet onemlidir. Yazar isteyerek (ve bilerek) kelimeyi eger buker, noktalama isareti kullanmaz, cumleyi anlasilamayacak ya da iki anlamli olacak sekilde kurar. Bunlarin hepsine saygimiz vardir (bu yaziyi seref tribununde yaziyorum da, etkiliyor haliyle). Velakin, noktalama isaretleri yerinde kullanilmazsa, ne yazik ki yazinin ruhu ucmaktadir. Ne dendigi anlasilamamaktadir.

Diger yandan, Deep Purple'in yazilarini okurken noktalama isaretleri ve yazim hatalari dikkatimi cekmedi. Bundan sonra daha bir dikkatli olcam.

Nuri Alco - Asagi Troy Duku - Blog Jandarmasi

Anonymous said...

Cok dogru soylemissiniz sayin duk, zaten goze carpan bir noktalama hatasi yok ortada. Ayrica ne demis atalarimiz, her sahis once kendi kapisinin onunu supurmeli: "gecemiyecegim" degil "gecemeyecegim", "gozukmek" degil "gorunmek".

Ferhanca said...

Bilge harika olmuş çamın . ben çok seviyorum ufakta osa süs süsdür boş ver sen herkesin dediklerine .. bilge oğlum amerikadan geldi beni en iyi uzaktakiler anlar bu raralar sadece eklemekle meşgulüm arkadaşlara ugrayamıyorum bile ..öpüyorum sevvgiler..

Anonymous said...

Sevgili Sulu, ben noktalama isaretlerinden bahsettim, noktadan sonra buyuk harf gelmesi gibi.. Yoksa ifade bozukluklugu veya kelimelerin yanlis kullanimi var demedim. Bilakis cok begenerek, zevkle okudum. Ve ayrica benim sorum uzerine editorun de belirttigi gibi, kucuk harf kullanmasi kendi secimidir. Sizin nezdinizde yazara bir kez daha fikir ozgurlugune ve her turlu elestiriye acikligindan dolayi tesekkur etmek isterim.

MorKoyun said...

tesekkurler, cok guzel tartisma oldu seviyeli seviyeli:) sahsima gelen ovgulere kabarirken, oneriler cebimde, fikir belirten herkese yeniden tesekkurler...

Ferhancim, tesekkurler, gozun aydin..