yok bunlar pastaneden alinmadi. pastanede satilan kurupasta kavrami olsaydi eminim alinirdi ama malesef henuz bu ulkede o icat olmadi. toplum yesilcaydan gayrisina yabanci. keza sabah-oglen-aksam cay, yemekustune cay, 5cayi, cayci ve caybardagindan da bihaber. sirf bu yuzden git bi cay koy deyimi ingilizceye cevrilerek telaffuz edildiginde anlamsiz bakislar iade edilmekte.
It is a truth universally acknowledged that an Englishman in New York must be in want of a cup of tea*
yakin zamanda ev haricinde agzimin tadiyla bir cay icemedigime soylenip, kendimce cayin neden yayilamadigini hesap ediyordum ki, hatiri sayilir bir gazetenin haftasonu ekinde tam da benim dirdir ederken kurdugum cumleye benzer bir baslik belirdi: 'What's a man got to do to get a cup of tea round here?- buralarda cay bulmak icin ne yapmak lazim? Vay be dedim icimden, istihbarat teskilati kuvvetli biliyorum ama bu kadarina da pes. yazi JaneAustenin en vecizi roman acilis sozune* atfen devam edip, birkac yil daha sabredebilirsem Liptonun yardimiyla, ozenerek dizayn edilmis caylarin ulke capinda yayilacagi mujdesini veriyordu. ben de sahsimin yakarislarini duyup haber yetistirdiklerine pek ihtimal vermemistim zaten, Ingilizler saolsun.
e haliyle caya bu denli yabanci bir toplum sozkonusuyken, cayin yaninda yenilesi tuzlu kurabiye, hamurisinde tuz kullanimi da sirasini bekleyen icatlar dahilinde... resimdeki kurupastalari TarcininMutfagi'ndan asirdim. orjinal tarifteki sivi kremaya bakip bu ne olaki derken birkac kucuk degisiklikle cok kisa zamanda yapilabilen tadindan yenmez hakiki kurupastalara kavustum.
200 gr un (2 cup)
125 gr margarin
3 tatli kasigi yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
uzerine yumurta sarisi
malzemeleri karistirip sert bir hamur haline getiriyorsunuz. herzamanki gibi hamuru dinlendirebilirseniz bravo. ne kadar kucuk ve ince sekil yaparsaniz o kadar kurupastamsi oluyorlar. bu yuzden benim favorim ikili sarmal ince cubuklar. yumurta sarisi surup susamlamayi unutmayin. 170C firin, en fazla 25 dakika. afiyet olsun.
not: yumurta ustune serpilmis kirmizi toz biber aci severlere gore.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Harbiden tam pastane isi gibi olmus, ellerine saglik. Afiyet olsun. Insallah ben de en kisa zamanda yaparim. Sevgiler.
Site sakinleri olarak sitenin daha kisa araliklarla yenilenmesini istiyoruz.
Mechul Site Sakini
Afiyet olsun Pinar.
Ah canim mechul site sakini, ben de istiyorum kismetse neden olmasin:)
Ahh sevgili morkoyun, beni en hassas yerimden vurdun. Şimdi ben de senin gibi gencecik bir kız olup şu harika görünen kurupastaları çayımın yanında kıtır kıtır yemeyi çook isterdim ama olsun.Siz gençler afiyetle yeyin, bana ve benim gibi dikkat etmek zorunda olanlara gelince yıllarca yediklerimize sayarız artık,öptüm.
Zaten kaza yaptim moralim bozuk, siteyi aciyorum burada da yeni rengarenk birsey yok, offff...
sevgili Siyah Inci, farkettimki hep hamurisi ucbeyazli yag tarifleri, yetmemis patates stoklamisim siteye. hemmen simdi hafif ve saglikli tariflerimi kurcalamaya basliyorum, malum saglik varsa tat yok ama olsun:)ben de optum...
sevgili Sulucan, arkadan carptim yol islakti filan diyorsun ama bana su sakin Amerika trafigine bir kuple renk ve hiz kazandirmak mahiyetinde makas atarken olmus gibi geliyor;) bilemem tabi. yeniden cok cok gecmis olsun, moralin tez zamanda yerine gelsin...
a-ha! hep okuyorum. var bu metinde bi terslik diyorum. resimlere bakıyorum. düşünüyorum. bulamıyorum. tekrar bakıyorum. tekrar düşünüyorum.
sonunda buldum!
iddia ediyorum bu pastalar türkiye'den gelmiş. bi kere görünüşlerinden belli. ikincisi de yazar kendini ele veriyor.
diyor ki: "170C firin, en fazla 25 dakika."
şunları bi kere mahkemenin dikkatine sunarım.
1- yazar Celsius cinsinden sıcaklık gösteren fırını amerika'da nereden buluyor?
2- eğer fahrenheit'ten çevirmişse
F= 32+170x1.8 = 338 F de mi pişiriyor? Bu kadar yüksek çözünürlüklü bir fırın var mı? Bizim fırınımızda en düşük çözünürlük adımı 50F.
başka sorum yok.
sevgili NuriAlco,
cok hafiyesin gercektende takdir ettim:) gorunuslerinin Turkiyeden gelmise benzemesi benim de bir Turk olmamdan kaynaklaniyor olabilir mi abaca?
yazar onca yila ragmen hala Fahrenheiti bir cirpida Celsiusa cevirememekte, bu yuzden blogun sag yanindaki ilkyardim cantasindanki 'online conversion' sitesini kullanmakta ve hatta cogu zaman buz gibi gunlerde tisortle sokaga cikmakta:)iste sirf bu yuzden hala tum tarifleri ezberinde ve notlarinda C cinsinden tutmakta, firinin ustune astigi ceviri tablosu yoksa gostergeye tren muamelesi yapmakta:)
ve ayrica ceviriyi bizlere bizzat yaptigi icin bu degerli okuyucuya tesekkurlerini sunmakta...
Post a Comment