Saturday, October 21, 2006

YalanciHunkarBegendi



baslik hayrete dusurmesin, tarifi okuyunca ortada donen sahtekarligi anlamak kolay. taze uydurulmus bu tarifi halka acmak gibi bir niyetim yoktu ancak doymak icin kisitli zaman, pisirmek icin hic istek, elde omurlerinin son demlerini yasayan patates ve havuc varsa belki birgun isinize yarayabilir. patateslere patlican, havuclara et sote susu vermek suretiyle, basarili yogurt ve kirmizi biberli sos kamuflajiyla sanki mutfakta saatlerinizi harcamis, ortaya bu muhtesem lezzeti cikarmis havasi estirebilirsiniz. inandirici olmak tamamen size kalmis...

3-4 haslamalik patates
2-3 havuc
yarim sogan
sarimsakli yogurt
tuz biber baharat
siviyag-tereyag

patatesleri haslayip soyarken bir yandan kucuk kucuk dogradiginiz soganlari kavurarak yumusatiyorsunuz. ezdiginiz patatesleri olmus soganlara ekleyip, biraz tereyag ekleyerek birkac sefer daha ateste ceviriyorsunuz. tuzlayip tamamen estetik kaygilar sebebiyle cam bir kaba aliyorsunuz. baska tava kirletmeye gerek yok. az yag ekleyerek rendelediginiz havuclari kavurarak olduruyor akabinde patateslerin uzerine ikinci katman olarak seriyorsunuz. bir diger yanda hazirladiginiz sarimsakli yogurtla-sarimsaksizi da makbul- yarattiginiz sahte ortamin ustune ucuncu kati cikiyor, arzu ederseniz, tereyaginda kizdirilmis kirmizi biberle en uste dekorasyon calismasi yapiyorsunuz.

afiyet olsun...

not: fotograftaki versiyon yeterince yogurt bulunamamasi sebebiyle kel kalmistir.

7 comments:

Anonymous said...

bu havuclu patates bi kere!

Pinar said...

Bi aralar kivi yerken hangi meyveyi dusunursen onun tadini alirsin diyorlardi. Bu da sanirim o hesap olmus. Ellerinize saglik, cok suslu olmus. Sevgiler.

MorKoyun said...

sevgili Anonim, evet havuclu patates ama bu kendisine daha istah acici bir isimle hitap etmemize engel mi sorarim sana:)

sevgili Pinar, yerinde bir gozlem yapmissin ama sartlar malum. patlicani kim kaybetmiski ben burda bulayim, olaki buldum elektrikli ocakta kozleyip kokmayan kuzu soteyle birlestireyim. yazarken fena oldum ben gidip bi cay demleyeyim:))

Anonymous said...

Kadina siddete karsiyiz ama hanim onume hunkar begendi diye koyarsa cok sert tepki veririm!

Anonymous said...

Pideyi ve baklavayi ekmek arasi yiyenlere hafif leziz bir tarif ama benim bunyem kaldirmaz, ne bu bew! aksam aksam gozumde canlandi sinir yaptim.

Anonymous said...

sarmısak unutulmuş kannatindeyim, yoğurdun içine bir miktar eklenebilir.

MorKoyun said...

sevgili Anonim2, sizin hanim eminim haketmeyen kadina siddete karsi tavrinizin farkindadir, ona gore onlem alacagini tahmin ediyorum...

sevgili Anonim3, sahsen kimi tatlinin (baklava ve sekerpare) ekmek esliginde lezzetine lezzet kattigi, bu sayede ic baymadigi kanaatiinde olsamda saglik ve beslenme acisindan size hak vermemek mumkun degil.

sevgili Evarkadasiminablasi, ekleme icin tesekkurler. bonus olarak da ben ekliyorum, her turlu yogurtlu sosa cok az mayonez karistirmak tadi degistirmeden herseyi daha guzel yapmakta.