Monday, November 27, 2006

buruk aci

bana bir kavanoz nutella ve bir kasik verin dunyayi yerinden oynatayim diyen olmamis evet o baska birseydi, ancak bir kavanoz nutellanin insan hayatina-ki bu hayat disi bir bireye aitse paha bicilmez nitelikte-etkisini hepimiz biliyoruz. tuketilen bunca tatli mutluluk kaynagina nispet ayni iflah olmaz bunye kimi zaman da aci istegiyle kendini biber salcasi kavanozuna muptela etmekte... ustelik guzelinden bu biber acisi denen sey insana mazosistligin sinirlarini test ettirirken, insanin yedikce yiyesi, kendini buz gibi havada bagri acik sokaklara atasi, turku cigirasi ve hatta etraftaki kar buz yiginlarini ufleyerek eritesi gelmekte. neyse...


acili bomba
4-5 cevizin ici cok ufak olmamak kaydiyla dovulur,
kucuk bir dis sarimsak ezilip cevize eklenir,
bunlari takiben sirasi farketmez,
2-3 yemek kasigi aci biber salcasi,
bir cay kasigi kimyon,
bir tatli kasigi zevtinyag,
bir dilim bayat ekmek ici rendesi,
yarim limon suyu eklenerek bir guzel karistirilir.
kivamina, rengine, tadina ve aciligina gore istenilen mazemeden biraz daha eklenir ya da boyle sahane denip ince ekmek dilimlerine surulur.
Afiyet olsun...


not: biber acisinin dilustunde biraktigi etkiyi en basarili temizleyen sey sut imis, potansiyel ejderhalarin dikkatine...:)

30 kez izledigim halde bende hep ayni acikli etkiyi birakan BurukAci adli klasigi hala izlemeyen varsa bu vesileyle tavsiye ederim.

14 comments:

Anonymous said...

annem de yapardi bundan, adina acuka derdik.. hep yapmak isterdim ama biber salcasi bulamazdim, simdi Turk marketinden edindik bir tane, yapmak sart oldu, cok tesekkurler tarif icin..

Banu

MorKoyun said...

Sevgili Banu, hosgeldin. bu tarifin ozelligi sanirim hep annelerin yapiyor olmasi herkeste anisi ayni:) adinin acuka oldugunu bilmiyordum bak, ben de Turk marketten biber salcasi aldigimdan beri cok yapar oldum, afiyet olsun...

Ferhanca said...

merhabalar benim oglumda Mıssoure de ..gurbet te olunca canı insanın her şeyi istıyor demek .acılı ekmekte nefis olmuş afıyet olsun..sevgiler..FERHAN

MorKoyun said...

Sevgili Ferhan, gercekten de insanin cani oyle seyler cekiyorki bazen olmadigini olamayacagini bile bile:)ben ilk senemde evi her ozledigimde simit sayiklardim simdi sitemlerim kaymakli ekmek kadayifina:))ayrica aklimin bir kismi hala blogunu acar acmaz icine dustugum irmik tatlisinda:)

Serra said...

bu ikidir bLogLarda nuteLLa`dan bahSediLdiine raStLiorum. Ben bi nuteLLa manyaqiyim yaf, yapiLir mi bu bana? :)
En kisa zamanda markete gidip aLicam nuteLLa`mi. Cok canim cektiii. ;(

~Serra

p.S. siteN cok guseLmi$! :)

MüjdeAlgül said...

Merhaba Morkoyun,Çok tatlı bir blog bu!Bana gelmiştin bende sana uğramadan edemedim..
Hani bana sitem etmiştin güncelleme yapmadığım için^-^
linklerime ekledim seni:)Sevgiler

Anonymous said...

Bu tabak, bu masa ortusu, bu ekmek tanidik geliyo ama acili bombayi cikartamadim. Acaba hangi ara yenilip resmi cekildi?

MorKoyun said...

sevgili Serra tesekkurler, biz evarkadasimla nutella yuzunden artik oyle bir kivama geldik ki degisik zamanlarda alinmis iki kavanoz arasindaki findik tadi farkini ayirt edebiliyoruz, sonumuz hayirlisi:)

sevgili Mujde hosgeldin yakinen taniyoruz seviyoruz biz PuccaMuju sayende:)ayrica gecen hafta izledim catidan atilan kucuk hayvanciklar klipini huzunlendim uzuldum yaw, eslik eden muzik de cabasi...

sevgili Mutfak Mufettisi, itiraf ediyorum bu bomba sen bulasiklari bana birakip sinemaya kacmisken yapildi, masadaki fotograf makinene araba teybi pillerim takilarak resimlendi ve afiyetle yendi, sen dondugunde taze bitmisti:))itirafin hangi bolumune kizacagina karar ver evde gorusuruz...

Kaan&Canan&Atilla said...

Sayfalar arasinda gezerken tarifini gorup, saat 11 oldugu halde hala birsey yememis olan mide mi susturamayip kalkip yaptim. Afiyetle yedim. Gelip hemen bir tesekkur edeyim dedim :) Bayat ekmek yerine beyaz peynir koyuyordum ben ama canim tocam sevmedigi icin, ekmekle yapma fikri beni cok memnun etti. Tesekkurler.

MorKoyun said...

sevgili Canan, afiyet olsun deneyip begendigine sevindim:) hemde farkettim ki komsu sayiliriz zira biz de Pullmanliyiz-hani yakinlardaki minicik futbol manyagi koy:)sevgiler...

Kaan&Canan&Atilla said...

Tekrar merhaba, sevgili komsumuz :)Cok uzaklarda yasayinca insan, ayni dili konustugu (sadece lisan degil-buruk aci gibi) birini buluvermek hemen yaninda icini isitiveriyor insanin :)
Dun sadece kendim yemekle kalmadim arkadasima da ikram ettim. Etrafin buzlu olmasina aldirmadan 3 apartman yurumeyi goze alarak bir paraca da ona goturdum. Tekrar tesekkurler.
Sevgi ile kal sevgili Mor Koyun...

MorKoyun said...

sevgili Canan, yuruyerek 3 blok arabayla 300 mil ayni sey bir dahaki sefere cevizli coreklerinle buraya gel:) gorusmek uzre..

yagmur said...

ben de nutella isterim isterimmm...cok guzel blogun..

MorKoyun said...

Tesekkur ederim Hayat, hosgeldin:) Nutella sevmeyen hatun kisiye rastlamadim ben daha;)