Thursday, December 07, 2006

kurabiYE

tarif komsu Canan'dan, fikir seker Nilufer'den pisirmesi benden. orjinal tarif bereketli oldugunu belirtmis ancak yine de gozume cok gorundu yarim olcu yaptim. hafif portakal kokulu kitir kitir iki tepsi kurabiye oldular. farkli sekil farkli tat mi acaba, pisti, suslendi, poz verdi, tabaga dizildi derken geriye kalan tabaktakiler ve evdeki tatli koku oldu..

E tabiyki caysiz olmaz caysiz olmaz...

Not: ben tarifteki portakal suyunu abarttim karsiliginda hamuru toplayacak kadar un koymak durumunda kaldim.
Pinarla pisti olmusuz ama fazladan tarif goz cikarmaz;)

15 comments:

Kaan&Canan&Atilla said...

Bilge cok guzel gorunuyorlar. Tam yemelik olmuslar (>:oD) Benimkiler dun aksam bitti. Toca sonuncusunu alirken kurabiyelre bitti diye uyari sesi verdi. Bugun yine hamurla bir macera bekliyor beni (>:oD)

Pinar said...

Evet harbiden pisti olmusuz cok sirin :) Cok cici olmus kurabiyelerinin sekilleri de. Afiyet olsun. Optum!

Anonymous said...

Vay beee ne guzel olmus kurabiyeler, o kadar guzel gorunuyorlar ki bakip bakip vay be demekten kendimi alamiyorum, ne guzel erir onlar ama cayin icine batirinca, mis mis...

MorKoyun said...

sevgili Canan, bu arkadaslar fazlaca yemelik oldu hakkaten, cerez gibi gitti bitmek uzreler:)

sevgili Pinar, suslemeyle filan ugrasilamadi seninkiler gibi gordugun uzre, bir iki kas goz dugmeden sonra direk yemenin zaman acisindan daha akillica olacagi dusunuldu:)

Sulucum sagol varol, daha guzeli sana olsun:)

Anonymous said...

Tarifin sonuna not dusmek isterimki kurabiyelerin uzerine bir kat da nutella surerseniz tadindan yenmez.

teyzenteyfik said...

evet, cok güzel görünüyor kurabiyeler ama ben baska bisey söylemek istiyorum kurabiyelerle ilgili.

Hani su adam formunda olan kurabiye var ya, o bana cok korkunc geliyor. yani niye anlamadim ama , gecenlerde baska bir yerde daha gördüm o formda kurabiye yine ayni seyi hissettim. O adam seklindeki kurabiyelerin kullanildigi bir korku filmi falan mi vardi, ben seyrettim de böyle etkileniyorum yoksa bir tek bana mi öyle geliyor.?

ellerine saglik. sevgiler

MorKoyun said...

sevgili mutfak mufettisi senin adini nutella sapigi olarak degistirelim diyorum ne dersin? ama dogruya dogru bomba oluyolar ustune kat cikinca.

MorKoyun said...

hosgeldin TeyzenTeyfik, gozum zencefiladam kurabiyesi karakterini isiriyodu Shrekten ama sen sorunca actim baktim nedir diye. hakliymissin orjinal hikaye degme korku filmine bin basar. yasli cift kurabiye adami pisirir, firindan cikarir yiycekken adam kacar beni yemeyin diye yirtinarak. pesinde butun koy ahalisi, hayvanlar yiyceeez diye kosarken zavalli en son dere kenarina iner gecemez, tilkiden yardim ister ama gerisini yazmaya gonlum elvermiyor malesef:(ama bu blogtakilerin hikayesi baska, biz yerken uc besinden Turk filmi cevirdik nejatli nalanli korkmadan yedik:) destanimi burada noktalarken herkese sevgilerimi iletirim...:)

Anonymous said...

Gunde ortalama kac tane yiyorsunuz bu kurabiyelerden, caya batirinca eriyor mu? Yeme hayali kuruyorum da fotoraflara bakip, boyle ayrintilar yardimci oluyor.
Ben cok yiyip tikandigim ama yine de daha cok yemek istedigim zamanlarda (lise yillari hey gidi genclik hey) cay ve kurabiyenin yaninda bir tabak da zeytin alirdim, tavsiye ederim, arada tuzlu birsey yiyince istah daha uzun sure dayaniyor.

MorKoyun said...

Sulucancim ne guzel bir puf noktasi bu boyle zeytinle istah tazeleme:))kaba hesapla gunde 10ar tane yedigimiz bu kurabiyeler oyle caya baninca hemen kendini birakmiyor, tatli bir rahatlama denebilir:) ama yok ben cayimin bulanmasina aldiris etmem, kurabiye adami kolundan tuttugum gibi yuzdururum dersen erir de:)afiyet olsun

Ferhanca said...

çaysız olmuyor olamaz ..nolucak bu çay sevgisi bilmiyorum..başımıza ağrılar giriyor çay içmezsek yahhuuu...
kurabıyelerin çok güzel ..adam kalkıp yürüyecek gibi..
magara resmin de harika ellerine
saglık döktürmüşsün..
yeni yılını şimdiden kutluyorum..sevgiler..FERHAN

MorKoyun said...

Sana da iyi yillar simdiden Ferhancim-cok samimi yaklastim birden icimden geldi-:)mutfagi cay ocagi tadinda kullanan biri olarak, bugun guvenilir kaynaklardan carpinti yapan kahve iceriginin iki katinin cayda bulundugunu ogrendim. oysaki ben kahve nefessiz birakiyor diye hep cay icerdim. bu bilgi beni yavaslatir mi daha emin degilim ama en azindan kafein yuklemesi acisindan kahvecilere gore bir adim gerideyim:)

Anonymous said...

bende gecenlerde jell-o'lardan kurabiye yapmistim, yesil, kirmizi, mor kurabislerim olmustu, simdi senin guzellikleri gorunce canim tekrar cekti, hemen yapmak gerek :)

Mr_TD said...

kurabiye diyince kendime sinir tanimiyiyorum,danimarka kurabiyeleri vardir teneke kutuda,onlardan alip tek basima cektidek gibi yedigimi bilirim.

Bazen de biraz igrenclik yapar, kurabileri büyük cay-tasinin icine dolduru,iciye yumusamasini bekler,sonra kasiklarim.Herhalde cocuklugumdan beri en cok sevdigim sey,eskiden cici-bebelerle yapardik hatta,ama simdi onlardan yapsak yüzbin kalori yutmus olurduk herhalde :)

selamlar
T:D

MorKoyun said...

Banucum ben jelloyu titrek joleyle puding tozundan ibaret bilirim, marketteki kocaman reyona hic alici gozuyle bakmamisim baska ne var diye, renkli kurabiyelere bu tozdan mi koydun? afiyet olsun...

Selam T.D. hosgeldin, ben o bahsettigin Danimarka kurabiyelerinin janjanli resimli bos kutulariyla muhattap oldum hep nedense, bir sekilde biryerden gelmis dikis kutusu saklama kabi olarak kullanima acilmis olanlariyla:)ama cicibebe dedin mi orda dururum, o ne tatli kurabiyeydi, cayda ne guzel erirdi sutle de bir baska guzeldi ahh..:)