Saturday, May 19, 2007

koyunlari sayiyorum, gozlerim kapali


Turk filmlerinin sadece sinemada izlenebildigi zamanlarda yasama hayalindeyim. yazliksa cekirdek, kisliksa beyaz leblebili gazoz tuketelim. siyah beyaz ya da sepya hatirla sevgili olalim. Ahmet gerceklere isitme engelli, Necdet suursuz, Sezer de hep cik'li boyutunda kalsin, tekerlek yuvarlasin isterim. etekleri kabartalim. masali sac buklelerini kurdeleleyip, 20 santim enli kravatina yandigimiz sevda'yla o agacin altinda bulusalim. simsiyah gozlerim derin parlasin. saf, beni bahtinin gunesi sansin. ben Ulker olayim o Fikret. omrumuzce adim adim her yerde birbirimizi arayalim. her buldugumuzda yanlis anlayalim. mutemadiyen kor alkolik sakat besteci sarkici zengin fakir ama herdaim sefil olalim. ince ince aglayalim itinayla aglatalim. mendile sizan kirmizi kadar asil olsun her hastalik, bir de teshisle ugrasmayalim. baslasin o dakika muzik, gozyasini sele katalim. ustune bastigimiz cekirdek kabuklarini islatalim. varsin dunyanin en gafil avcisi Suzan, tastan kalplisi Erol olsun. sacmalasin hayat gonlunce, amaaan film ayol bu diyelim...

soylemis miydim? kim izliyor yahu bu dizileri icerikli isyanlara cevap benim... cok izledigim icin mi boyleyim, boyle oldugum icin mi hep izlerim, ben de bilmemekteyim...

10 comments:

Anonymous said...

Bu yanlis anlama ve hatta hep susma, hic aciklamama, beni de geriyor. Demek ki diyorum ben bu isi bilmiyorum, susmak, oyle direk gozlerin icine daliip gitmek lazim.
Gorusuruz
S.

Anonymous said...

eski turk filmleri ilen yeni brezilya-turkiye ortak yapimi diziler arasinda bir baglanti mi kurulmak istenmektedir?

yoksa okur, haftasonu calismanin da verdigi beyin uyusmasi ile anlayamamis midir?

Blog Jandarmasi

Daphne said...

aaa bende izliyorum, kacirmiyorum hic...Aslinda coguna her ne kadar da sinir olsam da yine izliyorum. bizim evde program dizilere gore yapiliyor :)
insan gurbette kalinca yapacak baska yer mi bulamiyo ne??

kekvekahve said...

Ben bu dizilerden birkaçını çeken prodüksiyon firmasında çalışıyorum. Firmanın avukatı olmak dahi olacakları birkaç bölüm önceden bilmeyi engellemiyor.

Mesela "Yabancı Damat"ın salya sümük gittiğine bakmayın. Kız ölmüyor:)

Biliyorum biliyorum, filmin sonunu söyleyen o kötüler grubundanım...

kekvekahve

EKMEKÇİKIZ said...

Eh, ben de o "kim izliyor bu dizileri" grubundanım.:)
Böyle demem bilmediğimden değil; ailemdeki tüm hanımlar dizi peşinde..
Keşke, hayatımızda hep o naif günler kalabilseydi. Ama, "biz büyüdük ve kirlendi, dünya"! Diziler öyle değilmiş gibi yapsa da...
Bugün kötümser günümdeyim, di mi?

MorKoyun said...

O germe isi kasti canim, atilan dugumlerle gerim gerim gerilen seyirci finalde rahatlatilarak huzura eriyor:) Eski Turk filmlerini yenilerinden ayiran da bu bence, oyle ya da boyle son'a erecegine duydugumuz guven.

Herseyi devletten bekleme Jandarmaa, baglantiyi da sen kur:) Hem dedim ya ben sadece koyun saydim;)

Gerci ben TRdeyken de kimi dizilerin pesini birakmazdim ama burda iyiden iyiye garip oldum, bir Selena kaldi nerdeyse:))

Ne diyorrrsuunn KekliKahvee?:) Uyuz Nazli'nin olmeyecegi belli de sen ara ara bize digerlerinden haber ver:)

EkmekciK. sercenin intikamini aliyorsun gibi ama olsun:)) Defne'nin de dedigi gibi bu is birazda gurbet isi sanki;) Eskiden televizyonu acmayi unuttugum gunler olurdu, secici izleyiciydim en azindan, simdi Youtupe ne duserse:)

Anonymous said...

güzel olmuş. arada politik mesaj bile var.

ama yutüp'ten dizi seyredilir mi yahu.. aynı cümleyi kendi blogumda da yazmıştım, daha sık gelseydin bilirdin:)

MorKoyun said...

Heyyooo Simon! (bak artik tezahuratla karsiliyorum yorumlari:), afiyet olsun. Youtupten izlemeyelim de nerden izleyelim, kor topal idare ediyoruz iste 9ar dakkadan ekliyoruz birbirine:)

Daphne said...

ay yok biz canli canli dijiturkten seyrediyoruz diziler...
kacirdiklarimiz ya da cakisanlar icin de youtube tabii :))

MorKoyun said...

Diciturk'u kaybeden olursa ben bulurum Defne'cigim:)Fakir fakir idare ediyoruz simdilik:))