Wednesday, September 05, 2007

Seyir defterimden - Agustos 20, 2007


NewYork-Istanbul, THY, orta dortlunun ortasi

Kaptan ikide bir ucagin diafon sistemine yuklenip gereksiz aciklamalarla biz yolcularin kafasini karistiriyor. Apartmanindaki sistemi de ayni siklikla kullanip kullanmadigini merak ediyorum. Son beyanati Ataturk havalimaninin yogun trafigi sebebinden Cekmece golu uzerinde bir suredir bekliyor oldugumuz yonundeydi. Thy’nin maddi sikintilari malum, beklemeyi peygamber vitesinde yapmiyor olmasi temennim…

On caprazda, koltugun yatis acisi sinirlarini zorlayan hanim teyze, az evvelki son servis sirasinda hosteslere honkurdu ve boylelikle o kadar da hanim teyze olmadigini anladik. Tartismayi takiben, teyzenin, agzi acik su sisesini etrafa savurmasiyla islanan ergen sivilceli genc kizin da tartismaya ortak olmasi kabini bir anda senlendirdi. Patirtinin sebebi ucakta sise suyu kalmamasi ve Panter teyzenin bundan hukumeti sorumlu tutmasi idi. Su sikintisinin bu denli erken bas gosterecegini tahmin etmemistim. Kesintilerin psikolojik etkisi fizikselinden siddetli besbelli…

Yanimdaki koltukta her din ve turden insani bagrina basmis, hayatini insanligin barisina adamis aloha gomlekli bir Amerikali var. Gazeteciymis. Yol boyu sohbet ettik. O, dunya barisi icin neler yaptigini anlatti ben elma suyu pastorize ediyorum demeye cekindim. Sustum, dinledim. O kadar guvercinsen ondeki teyzeyi dunyayla baristir da gorelim...

(ucakta elime aldigim ilk renkli resimli gazetede teyemmum esprisinin gercegini okudum)

13 comments:

ycurl said...

Arsimet Muzi isin olayini cozmus ama su asagidaki icli koftelere icim gitti geldi gitti. O kadar ama.. Hosgeldin!

Meltem said...

Okurken çok güldüm ne güzel anlatmışsın ilahi:)

karga'nın günü said...

Merhaba,
Bilumum seyahat aracını böyle komik gözlemler yapabildiğimiz için pek severim. Yolculuk yapmanın en zevkli yönlerinden biri. Bu arada blogunuzu pek sevdim. Müdaviminiz olacağım galiba.
Sevgiler :)

MorKoyun said...

Hosbuldum Ycurlcum, bosver icli kofteleri sen, zaten ustune suyu basti miydi nefes alamiyor insan, bulgur dedigin boyle bir sey, acimasiz:)) Muzi set yapmis ayrica ne diyorsun:)

Ben de izlerken cok guldum Meltemcim, ama icimden:)

Hosgeldin GamliBaykuscum, ben seni Sindirfkin blogundan taniyorum gibi bir his var icimde, ve baslara yakin yazilarini da okumustum sanki, belliki sonra adresi unuttum, iyi ki ses yaptin:) Benim adim kirmizi'yi sevdigim, Baba ve Pic'i de yeni bitirdigime gore daha konusacak cok seyimiz var:)Sevgiler..

elektra said...

morkoyun yaaa, son paragraf yüzünden içmeye çalıştığım birayı ekrana püskürttüm. yapma böyle :P

dünya barışı dediğin şey biraz da yeme içme mevzuu ile bağlantılandırılamaz mı? yani diyorum ki, herkes senin elinden çıkmış pastörize bir şeyler tüketip karnını doyurabilseydi, o aloha press amcaya ekmek kalır mıydı sanıyorsun? hı?

not: bana bir yudum bira borçlusun bak...

rahel said...

Ekran karşısında bira bile içebilen mutlu bir azınlığın sevgilisi Mor Koyun Kardeşim, (böyle yazınca biraz "başbakan ağzı"yla oldu ama "hoş gör sen", çalışmaktan beynim su kaynattı bu aralar zira), Santa'ya yazdığın mektuptan beri bu kadar eğlenmemiştim. :) O teyzelerin dünyayla barışmaları için önce kendileri ile barışmaları gerektiği aşikar, değil mi? Ben bu teyzelerden (aynı familyadan geldiklerini varsayıyorum) biriyle son karşılaştığımda yanımda oturuyordu, yaklaşık 200 kilo oldugundan kemeri kapanmıyordu, ama sandviçin içindeki peynirin yağlı olduğu için kendisini şişmanlatacağını söyleyip ama salata yemeyi de reddedip, üstüne (THY nezdinde) hosteslere "bir Almanlar kadar olamadınız" diye bağırıp uçağı birbirine katmıştı.

Ucuz atlatmışsın, büyük geçmiş olsun diyorum. Ayrıca elma suyu da önemli bir şey zannımca. ;)

ayçobanı said...

O kadar canli ne neseli anlatmissin ki ortam kisiler hersey herkes gözümde canlandi. Fotosunu ekledigin habere de gözüm kaydi. O ne yaaaa!!! Amma yaratici bi toplum olmusuz! Sen daha elma suyunu pastorizeyle ugras ;)

Sndrfknella said...

İyi şar"z" olmuşsun sen memlekette belli ;) Her yeni yazını okuduğumda "artık bundan daha keyifli olmaz herhalde" diyorum ama sen ne yapıp edip beni yine şaşırtıyorsun morkoyuncum yaaa :))))) Ellerine sağlık, yine çok eğlenceli olmuş.

Sevgiler :)))

YILDIZNAF said...

Seni tum Turkiye okumali ne yapsak da seni basina kaydirsak, sonra da; o Mor Koyun var ya o, ben onu blogger'ligindan tanirim iyi arkadasimdir desek !

Anonymous said...

Orta siranin orta koltuguna yine iyi dayanmissin be kuzum.

MorKoyun said...

Evet evet Elektra, yemeden icmeden ne ayi oynar ne insan barisir:) Ama hani adam orda asmis dunyevi isleri ucmus baska aleme ben diyorum elma suyu iste pastorizasyon filan, olmuyor haliyle:))
Hem bir yudum degil borcum fici olsun bir ara gelir oderim;)

Rahel kardesim dogru diyorsun da ben o teyzelere o kadar da yuklenemiyorum, vardir kesin canlarini sikan bir baska mevzu. Benim genelde takip ettigim, ucaga binerayak, Ceren yok mu bir Starbaks filan'ci, herdaim memnuniyetsiz surat ifadeli kadinlar grubu:)) Yas sinirlamasi yok bu grupta hem, bilahare yazarim gozlemlerimi:)

Evet Ayca ben esprisini yapayim Muzi gercegiyle gazeteye ciksin:) Daha Ulus'ta bidon satisi fotograflarim vardi konuya uygun ama bu daha ilginc:)

Afiyet olsun Sdnrfkcim, sen de hosgeldin, donmussun bir suru lafla:) Sanirim bu yazinin mahareti, o an ucakta olaylar olup bitmisken yazmis olmam, malum 10 saat ucusun buyuk kismi etrafi inceleyerek geciyor:)

Olmaz Yildizcim olmaz:) Ben kucuk topluluklarin yazar cizeri olmaktan memnunum:) Boyle damdan dusen yazilar yazmak en keyiflisi:)Zaten okuyucu sayisi arttikca beni stres aliyor, yazdigima dikkat edesim ustume ceki duzen veresim geliyor.

O kadar da kotu degildi be Sulucum, hakimdim etrafa:)) Asil donuste ucagin en arka koltugunda geldim ki bu daha ilgincti. Hosteslerle ahbap olduk, beni findik fistik ilen beslediler resmen:)) Tavsiye ederim...

maya said...

Bu yaziyi gec de olsa okuyabilmem guzel oldu, cok guldum, eline saglik:)

MorKoyun said...

Kayip kedi Montreal'de bulunmus sonunda:) Hosgeldin yakinimiza, hani bunalirsan filan sal asagi direk ben ordayim;)