Friday, April 11, 2008

Kaş mevzusu

Insan evladinin en stratejik noktalarindan birinin kaşlari oldugunu dusunurum. Hakliligimi kendim kadar baskarinin yuzunde de gorurum. Babadan olma anadan dogma kokune kuvvet kaş yapisina sahip bir insan olarak, aklim erdi ereli issiz adada yanima alacagim uc seyden ikisi cimbiz ve ayna olarak sabittir. Ikisi demirbassa zaten ucuncu de yas ve duruma gore anne sutu, destekli sutyen, Sawyer ya da kirpik kiviricisi olabilir.

Hal boyleyken, toplumun kalin ya da kontursuz dogal kaşa tahammulsuzlugunu kucuk yaşlarda farkediyor insan. Jenifir bile olsaniz, ozellikle kuaforcude soz donup dolasip kaşlarda bitiyor. Mesleki hastaligin bir baska cesidi olsa gerek soz konusu kaş biyik agdaci teyzeler, Bermuda şeytani alacakaranliginda kurduklari ucgen mekanizmada iki elleri ve on disleri ip tutarken bile son derece cevik ve saldirgan olabiliyor. Kisinin hoşlanmadigi detaylari estetik cercevesine sokmasindan guzeli olamaz tabii ki ancak etrafta bir ornek yontulmus kaşiyla ayni sasirmis surat ifadesine sahip kadinlari farkettikce mutecaviz kas yoluculara ve bilincsiz kurbanlara inat Frida olasim geliyor. Neyseki cok kalmadan geciyor.

Son.

15 comments:

Esra said...

:-)
harikasin!

sunrise said...

tek kelimeyle hem de..

Tatli Hatiralar said...

:)) issiz adaya giderken hic aklima gelmeyen iki seydi ... ama dusundum de cidden cok onemli ! beraber dusersek ben seninkilerden otlanirim, benim 3 hakkimla da diger saydiklarinin hepsini alabiliriz :P ;)

Anonymous said...

kalın kaşlardan daha kötüsü, yolundum diye bağıran, karda yürüyüp izini belli eden kaşlar.

siyahlale said...

Tanrım neden bitmez şu zavallı kadınların lı, tüy mevzusu. Bazen sırf bu yüzden erkek olmayı istemişimdir ergenliğimden beri. Arkadaşlarımın bazıları bu olaya kesin çözümü getirsede ben başkalarıyla temastan pek hoşlanmadığımda hatta çok gerekmedikçe doktora bile gitmeye çekindiğimden kendim halletme yoluna gidiyorum. o nedenle vaktimi baya alıyor bu durumlar. neyse aldım sazı elime yine. burada keselim. işte böyle . Allah hepimizin yardımcısı olsun.

gwen said...

Frida ve Troçki de ilginç olmuş. :o

elektra said...

:))) sabah sabah beni güldürdün ya, allah da seni güldürsün morkoyun:)
frida da ama pek fena yahu:)
sevgiler...

Herbert said...

o ip nasıl oluyor da oluyor. bir de erkekler yaktırır, kadınlar da niye böyle bi uygulama yok acaba. bir de hani kökten alıp sonra kalemle çiziyorlar ya, nasıl bir buhranda olmalı ki insan böyle bir karar versin.

loungetime said...

bence de...

MorKoyun said...

Utandirmayin beni rica ederim;)

TatliHat,ucuncu hak ihtimallerimin arasinda Sawyer var diye otlanirim filan diyorsan zor. Hele bi duselim adaya oturur anlasiriz:)

Simont,napsin peki kadinlar? Sen o kil deyip gectigin nanenin ne denli ilgi manyagi oldugunu bilir misin. Aksi gibi ustune fazla dusersen de iz birakir. Aslinda benim asil isyanim bilimin bu konuya duyarsizligi. Yuzbinmilyon yildir tut-yapistir-cek-bagir tarzi mucadelenin otesine gecemedik:)

Cici, ben de onu diyorum yukarda.

Gwen, Frida tamam da digeri Froyd:) Bizim salonun parmak kuklalari bunlar, uclu koltuga oturana Markopasalik yapiyorlar:)

Elektra, haklisin da nerden baksan sahsiyet:)

Herb, o iple ilgili teorim su: islak havluyu bir yana buker buker de savurdugun insani cotank diye devirirsin ya, mantik benzer. Incecik ipte buklumlerin bir yandan digerine gitmesini saglarken arada ne var ne yok topluyorsun sanirim:) Neden yakilmiyor cunku soz konusu mevzii nokta atis gerektiriyor, bir kap fistik bir tek kulak gibi yakip atesi elinle bastirmak suretiyle sonduremezsin:) Koku kaziyip kalemle kil cizmeler de, bir ihtimal, kasin yerini begenmeyip ikili koltuk misali cam onune cekmekle alakali olabilir ama emin degilim:)

Lounge, biliyorsan sen soyle kalemle kas cizmenin sebebini:)

Anonymous said...

Hanimlar lazer tabancasiyla iki kasin ortasina iki-uc vurusla kokten cozume ulasabilirsiniz.

ayçobanı said...

Almanya'da kendimi issiz adaya düsmüs gibi cok hissediyorum ben!!

B5 said...

Freud ve Frida degil mi bunlar.. :P

Asortik Krep said...

Karakterler süper :)
Freud bu bebeklere ne derdi acaba..? :)

Aslı Budak said...

frida kahlo kaş modeli kızımda da babadan geçme klaıcı, genetik, düşünebiliyor musun bir dakika önce doğmuş bebeğin en dikkat çekici ve kendine tövbe yarabbim dedirten yerinin kaşları olduğunu, ah yavrum ıssız adada bir değil beş cımbız ve ayna lazım olue herhalde, bebeklikte kaşlara lazer epilasyon yapılır mı acep?:)