Friday, March 27, 2009

kurtlar vadisi


es zamanli kullanilan iki baslibasina evin tek hanimi olmanin en zor yani temizlik, utu, camasir, yemek filan degil. duzen basligi altinda stok yonetimi. daha tek evin envanterini tutmakta aksaklik yasayan sahsimin duzenleme kabiliyeti su siralar peydahlanan ikinci evle tamamen zivanadan cikmis durumda...
un, nisasta, krem santi, kazandibi supangle keskul karisimlari, Turk market nevalesi, biskuvi, ciklet, aburt cuburt sakladigim ust mutfak dolabina son stoklari yerlestirken parmak uclarimla geriye ittigim un paketinin boslugundan bogrume 1 onkoluma 2 adet kurtcuk dustu. cigligi basmis o tezgahtan bu tezgaha ziplarken bile piskin kurt bana misin demedi.. aslinda olayi bogrume fare kacmis gibi dramatize etmemin nedeni, goz seviyemi asan dolaptan sunca zamandir bakmadan avucla aldigim un ilen pisirdigim corbalarda, yarisi yenmis biskuvi paketlerimde kimbilir kac kurtun fink atmisligi dusuncesiydi... ne yazik ki olan olmus, biten bitmis. kurtlar vadiye kimbilir hangi sezon inmis. 
kissadan hisse not: eviniz hamam kivaminda isiniyor , sicaklik muhtelif koselerde kalorifer kazaninda radyoaktif atik yaniyor hissi uyandiriyorsa, nisasta, un ve tarhana stoklarinizin misafirperverligini kontrol etmeyi unutmayiniz. neseli suprizlerden uzak kaliniz.   

10 comments:

Unknown said...

ayyy cok fena olmus..evime ilk tasindigimda benim de perdelerimde garip yaratiklar vardi. tabi onlar perdelere cesitli urunler icinden geliyordu. simdi herseyi buzdolabinda sakliyorum morkoyun..

ycurl said...

Burasi cok sicak olunca ben o kurtcuklarla mucadele icine girdim. Cam kavanozlar, yok defne yapraklari vs. ben cozumu buzdolabina koymakta buldum. Nisasta, un, irmik kesinlikle buzdolabinda duruyor. Bir ara yazin abartip butun bakliyatlari da koymaya baslamistim ki baktim yer kalmiyor buzdolabinda :) O yuzden cozumu yazin daha az boyutlarda almakla cozdum.
Simdi yaz yaklasirken butun stoklari eritmem gerekli yoksa o kurtcuklarla sicakta mucadelenin yolu yok.

beyhan said...

fare çıksa bile ben kurt çıkmış kadar korkmam zaten. kurtlar dünyanın en korkunç yaratıkları bence.

Hulya said...

bu yazi tarzina bayiliyorum mor koyun,gunlerce senin kurdugun cumlerleri tekrar edip guluyorum yollarda falan,en merak ettigim ise konusma dilinin nasil oldugu?:)

Kedi Narnia said...

hey yarebbim nasıl güldürdün beni gece gece :) yetmedi birde anneme anlattım beraber güldük. hayır sen sürekli güncelleme yapmıyorsun ya en çok ona bozuluyorum ben :)

MorKoyun said...

Pln, ben mutfagi yiktirip hepten soguk oda haline donusturmeyi planliyorum:)

Ycurl, simdilik stok mtok kalmadi, en son aldigim bir kase minik unu da tezgah ustunde goz hapsine aldim, uc ogun kontrol ediyorum.

evet Beyhan haklisin, bunlarin bir de yilin belli zamaninda agactan sarkanlari olur. Hava indirme tugayi adini verdigimiz bu arkadaslar ozellikle Gida Muh. bolumune giden tek kestirme yolu kusatmak suretiyle insanlari ya derse/vizeye/bolume gec kal ya da kasin ikilemine sokarlar:)
bak yazinca bile kasinti geldi:)))

Hulyalar, konusma dilim normal, ben de normalim aslinda, baklavayi ekmekle yiyor, keciboynuzuna bayiliyor ve yara kabugu koparmayi cok seviyor olmanim disinda aklima gelen bir anormallik yok:) Bizzat taniyanlara soralim..

Dolphinb., surekli guncelleme yapmayi ben de istiyorum, ne hikayeler gelip geciyor da oturup iki satir yazmaya vaktim olmuyor cogu zaman.. bir sure daha boyle sonra eski hizima kavusacagimi dusunuyorum:) iyi geceler..

k.i.s.d. said...

Kurtçuklar irmik tatlısında yüzüyordu. O gün bugündür herşey cam kavanozda. Ve ben her kurt gördüğümde kaşınmaya başladım. Bi de mercimeğe dadanıyor bunlar, akabinde sayısız kelebeğe dönüşüp evin içinde dört dönmeye başlıyorlar. Kelebeği görür görmez eşimle birlikte irkiliyoruz "KURTLAR1". Hemen kelebek kaynağını araştırmaya başlıyoruz köşe bucak. Sonra yeniden kaşın kaşın kaşın... Ahh hiç bitmez mi bu?

beyhan said...

sevgili koyuncum ve hayranları.
aklıma bir şey daha geldi. pirinç, bulgur, mercimek gibi içine tuz konulabilir kuruların kavonozuna bolca tuz katıyorum. sıkıysa kurtlansınlar. zaten kullanmadan önce yakanıyor, tuzlar da gidiyor. tavsiye ederim.

bir kilo baldo pirinç olmuş 7-8 lira, hem de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde!

Dört Yapraklı Yonca said...

korkunç durumu bile o kadar güzel ifade etmişsin ki; gözümde canlandınız :)

MM. said...

uf! ben izmirde yaşarken bilimum ıvır zıvırı kavanozlara doldurmuştum. kavanozları koyduğum rafa da naftalinler ve sabun parçaları serpiştirmiştim. kurt murt çıkmamıştı bizim evde, ama şans da olabilir tabi.