Thursday, July 16, 2009

yapmak ya da yapmamak

yapmak istedigim, yapmayi cok sevdigim, yapmak uzre oldugum, yapmak icin can attigim, yapasim zaten gelmis olan, ya da, yapmaktan nefret ettigim, yapmamak icin direndigim, yapmayi erteledigim herhangi bi'sey icin, YAP emrini aldigimda o seyden bir daha donusu olmamak uzre soguyorum. yapmamak icin olumune direnip bazen sacmaliyorum. huyum ergen mizmizi gibi gorunse de ilerleyen yasla ulastigi boyutlar korkutucu. misal kucukken 'mork. cilegini yesene' lafi uzerine oylece yemeden tabakta biraktigim cileklerin kimseye zarari yokken, 'mork. pazartesi toplanti var, katilim mecburi' dendiginde toplanti bir yana dursun isimi birakmakla birakmamak arasinda gidip geliyorum. hayir sen o toplanti saatini insan gibi bana bildirsen ben zaten gule oynaya katilacagim. ama insiyatifim elimden alindiginda zivanadan cikiyorum. huyumu kurutabilitem olmadigi gercegini kabullendim. dunyayi, bana emir kipli cumlelerle hitap etmemesi yonunde degistirebilecegim umudunu yasatiyorum...

6 comments:

yok ki said...

ilk cumlen kesinlikle gecerli benim icin. senden bir yil ilerde giden yasima bakarak durumun daha da korkutucu oldugunu soyleyebilirim :)

ycurl said...

Yapmayin kizlar. Akademi bu acidan biraz daha esnek. Ama o emir kipini vermek istiyorsan kendi isinin patronu olacaksin o da ayri bir mesele ne yazik ki :)

egemavisi said...

Ben de varım emir kipinden nefret eden. Bu arada sayfayı açınca greencard lottery diye bir sayfa açılıyor. Bu da irondir belki. :)

Nane Şekeri said...

emir kipine tavrımı koyabildiğim zamanlardaki rahatlama müthişken,mecbur kalıp uyguladığımdaki travma berbat!!!

MorKoyun said...

yok ironi degil bende de latinfriendfinder cikiyor:)

Anonymous said...

ne kadar doğru demişsin, ergen mızmızı diye.