Tuesday, February 07, 2012

benzemez kimseye tavrina hastayim



cocuk kime benziyor polemigi bizim topluma mi ozel, takribi kac yasina kadar devam eder, cevap noterle tastiklenir mi gibi meraklarim var.. kime benzediginin henuz kavrayamadigim bir onemi mi var acaba diye de cok dusundum. evet geceler boyu cok vaktim oluyor uzun uzun dusunuyorum.
haa mesela kari koca zenciyizdir cocuk beyaz tenli bir de ustune sarisin olur ki bu bile olasi ihtimal dahilinde- dersin ki allah allah bu cocuk kime benziyor. ya da daha az ekstrem bir ornekle kari koca kahve sacli kahve gozlusundur cocuk mavi gozlu dogar ve goz rengi aa degisir o canim alti aya ragmen degismez mavi kalir, o zaman da diyebilirsin ki allah allah bu cocugun gozleri kime cekti.. ama, gayet siradan bir kombinasyona sahip ebeveynin biyolojik caprazlamaya uygun gorunumdeki yavrusu soz konusuysa ve karar veremiyorsak orda birakalim. nevi sahsina munhasir kalsin. bence.


notlar:
bu 500uncu posttummus. vaay mi desem oha mi bilemedim.
bir sonraki disi yakarisim emzirme icerikli olacak, damla damla doluyor.

14 comments:

Ilk said...

Baba tarafina gore anneye benzemiyordur. Kapkara bir babadan dogan sari sacli mavi gozlu bir cocuk dahi olsa babasinin acik renklisidir anca. Bunu o kadar cok duyarsin ki uzun gecelerde kafana takacak baslica konuya donusur. O kadar ki cocuk yoksa babasi ve amcasindan tomurcuklanma ile mi turedi gibi aciklamalarla eglenirken bulursun kendini. Kucukkken sari sacli mavi gozluymusum klisesini ispatlamak isterken ya da... Cunku annenin bebegi tasimis, dogurmus, uyumasa da olan, sadece memeden ibaret bir yaratik olmadigini anlatmak istersin.
Benim kendime gelip duydugum yorumlarla dalga gecip eglenebilecegimi fark etmem zaman aldi. Tam keyfini cikariyorum derken bitti hepsi(sanirim :-)).

İkaros said...

ben bi doğurayım.. brad pitt'e benziyor deseler bile razı gelicem.. ahanda yazdım buraya :P

dikiş-terapi said...

Oyle deme morkoyun, oyle deme. Genetik mueessesesinin insanin ve yakinindaki diger insanlarin hayatini ne kadar etkileyebileceginin farkinda olan milletimize ozgu bir muhabbet midir bu bilmiyorum ama ben severim bu muhabbeti.Hem bi kere anne-babasi zenci olan çocuk sarisinsa ''kime benziyor'' sorusu zaten sorulamaz, ayıp olur:)

MorKoyun said...

Tomurcuklanma iyiymis:))) Tam kafamda emzirmeyle ilgili fikirleri derlemeye calisiyordum ki senin yazini okudum, ustune biber oldu:) Bu arada yazmadan gecemeyecegim, biz yavruyu ilk 5 ay yani cinsiyet belli olana kadar erkek sandik ve ben acip acip Ilgar'in resimlerine baktim:) Bayiliyorum hala tipine ve karakterine masallah cok cok kere..

Senaysever'cim sen bir dogur, hormonlarin guzellessin sonra gozun ustunde kasin hafif yamuk mu ne desinler, oturup agla:)) Hosgeldin bu arada..

Aaa dikis-terapi'cim:) Sana gecen yorum birakmak istedim ama sanirim basaramadim. Malum az vakitte bir daha girip bakamadim. Hangi sansli minikler giyiyor bu supersonik kucuk kiz elbiselerini merak ediyorum demistim:) Superler ve kolay gelsin..

dikiş-terapi said...

bebek kiz ha, cok sevindim. Ayrica yasadiklarin benim 24 yil oncekilere benziyor. Alti aylikken memeden kesmistim, duzelmisti. sutume kusur buluyordum, meger refluymus.(o zamanlar reflu yokmus demek ki:)) ablamin iki minik torunu giyiyor elbiseleri.
sen yorum morum yazamazsin, ne diceksen blogundan yaz. hangisini istersen dikerim senin minige de, lafi mi olur, yillardir bayila bayila okuyoruz guzel yazilarini.

Berceste said...

Offf ozellikle akrabalar yaptiginda en bayici muhabbet bu! Kari koca bizi birbirimize benzeten de cok ustelik :) Tombikligimizden gayri pek benzer yan goremesem de :P

Bak bunlari soyluyorum ama Ilk ve oglunun fotografini gorup benziyor diyen de benim son yazisinda :P Simdi kendi kendimle celistim sanilmasin :) Ama durduk yerde inceleyip inceleyip de uzun uzun yuzumuze bakip teshis koyanlara kilim! Kendisine benzeyip iyi karakterli, mutlu bir cocuk olsun yeter di mi?

dikiş-terapi said...

Berceste, oğlan kim?

İkaros said...

çoook uzun zamandır burdaydım ben :) mor koyun teeee evlenmeden anne olmadan evvel.. başka bir blog ismiyle birlikte ;)

dikiş-terapi said...

Tamam yanlis okumusum

Berceste said...

Dikis-terapi, oglan, Ilk'in oglu :)

Sen kiz icin elbise hazirligindasin anladigim :)

Sevgiler

dikiş-terapi said...

Berceste, evet. Tüm minik kızlara elbise dikesim var:)

Sanem said...

Dogum gunun kutlu olsun Morkoyun :)

MorKoyun said...

tesekkur ederim Sanemsancigim, her zamanki inceliginle ben yazmadan hatirlamissin:)

dikis-terapicigim, bana balik tutmayi ogretsen ne sahane olur. simdi vaktim yok ama bir sure sonra icimdeki kucuk kiz elbisesi dikma askini hayata gecirecegim, mumkunse kiz universiteye gitmeden:))

Evren said...

:) bir de bunun soyle bir versiyonu var: "cok guzel masallah, kime benziyor acaba?" :P