Friday, January 31, 2014

icimdeki emekli albay

Ustam ve Ben, bir hayalkirikligi daha.. umarim bu verdigim en sonuncu son sans olarak kalabilir. en sevdiklerimden yazar evlenip cocuklanali beri o essiz kelimeleriyle, en aklimiza gelmeyen yerinden gorup aktardigi hikayeleri bitti. kimsede suc yok. bir zamanlar her duyusta oturup iki satir yazmama vesile olan sarkiyi bu sabah portakal sikarken dinledim. sarki bitti ben gidip tavadaki omleti cevirdim. beyninde biriktirdigini bogrunden gecirip ortaya cikariyorduysan, yalnizlik, karamsarlik, umursamazlikla filan besliyorduysan ama o bogurde bir suredir baska asklar yasiyorsa, artik ortaya cikanlar o en bastaki issiz insan kalintilariyla bir olmuyor iste. tabi bu, degisim miladini siyah sut aldigimizda olasi sebeplerin en naifi. ticari kismi dusunmek bile onca sevdigim kitap hatrina uzuyor beni. 

6 comments:

dikiş-terapi said...

Bende de aynısı oldu, üstelik yazardan fazla bir şey beklemiyordum. Hatta başlarda iyiydi, Elif Şafak'zedelerden birine tavsiye bile ettim ama kitabın ortalarına gelince pişman oldum. Son 25 sayfayı ise okumadan bırakıp Marc Levy'e geçip ohh dedim. Siyah Süt'ü sevmiştim ama...

MorKoyun said...

Ben birakamiyorum ne kadar ottan olursa olsun arkasindan konusabilmem icin sonuna kadar okumam gerekiyormus gibi hissediyorum ve bu yuzden yatagimin kenari nice bitemeyen kitapla dolu:)

Moonshine said...

kesinlikle katılıyorum. artık okuyamıyorum 'Shafak' kimliğiyle yazılmış bu kitapları. Ve dediğin gibi çok ticari kokuyor...Okunacak bu kadar güzel kitap varken, zaman kaybı gibi geliyor.

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi

seolara said...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

seolara said...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com