Tuesday, October 10, 2006

geri don kedi


kimligi belirsiz sarman tipli bu guzel kedi, aksam yemegi zamani mutfak caminda belirdi. miyavlayarak kapiyi actirip, verdigimiz herseyi son damlasina kadar yedi. evin her kosesini gezip baskosedeki koltuga oturdu. yillardir bu evde yasiyormus edasiyla temizlendi gerindi. yanimizda en rahat sandalyede ustune orttugumuz battaniyeyle kaynasip uyurken birden disarida bekleyeni oldugunu hatirlamis gibi firlayip kapiyi actirdi ve gitti. aksam boyunca bu gelis gidisler tekrarlandi ve her defasinda bizi kendine biraz daha bagladi. biz neyle besleyip nerde yatirabilicegimizi dusunurken bir daha hic gelmedi. klostrofobikmiydi, firari mi yoksa ozgur ruhlu ev kedisimiydi bilinmez ama bu kucuk hikayenin anafikri kimin kime gercekten ihtiyaci oldugu belirsizligiydi. nankorlukle sucladigimiz turun bu kisilik abidesi bireyi biz onu kapidisari etmeden kendini ozleterek cekip gitti.

5 comments:

Anonymous said...

Sitenin hayvan uzmani olarak diyorum ki: Bu kedi sizi iyi soguslemis, yemis icmis, uyumus, gerinmis, ve sizin ondan bir guler yuz bile beklemeye firsatiniz olmadan cekmis gitmis. Otto'ya haber verseniz icabina bakardi nankorun.

Anonymous said...

Sarman evine don, seni cok ozledik...

Anonymous said...

kediniz elimizde...
http://img99.imageshack.us/img99/5017/sarmaneq5.png
fidye koşulları bilahare iletilecektir

MorKoyun said...

alcak anonim birak kediyi biz biliyoruz seni, mahmutu butun gun yemleyip sisirende sensin dimi?

Anonymous said...

Ozgur kedi hayvanini selamliyorum. Bagimsiz ruhlu ozgur karakterli bu genc hayvana iyi bakin. Yemegini, sutunu eksik etmeyin. Sululuk da yapmayin, sevmez.