yanda resmini gordugunuz evcil pogaca uzerinde hak iddia etmenin ayip olacagini dusunuyorum. hamur tutan her elin dolasiyla her evin, temelinde ayni tarife dayanan ancak kisiye ozel sonuclanan demirbas pogcasi olur mutlaka. bu yuzdendir ki tarif defterlerine fatma yada ayse hanimin pogcasi olarak kaydedilir. sonucta konsept, malzeme ayniyken fatma hanimin pogcasini ayse hanimin pogcasindan farkli yapan nedir diye merak eden olursa bence cevap elin maharetinden ote tarifteki 'aldigi kadar un' ibaresindedir...
bizim evin pogcasi
bir paket (250 g) margarin (oda sicakliginda)
yarim cay bardagi siviyag
1 yumurta
2 kasik yogurt
biraz tuz
1 tatli kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un
tarifteki malzemelerin tamamini yogurarak orta sertlikte hamur haline getiriyorsunuz. mustakbel pogcayi hamur halinde buzdolabinda bir sure (mesela 1 saat) bekletebilirseniz herseyin daha guzel olacagini soyluyorlar, ben farki henuz anlayamadim. dinlendigine ikna oldugunuz hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip pogca seklini verirken icini orjinal tarifteki gibi geleneksel peynirli maydanoz, zeytinezmesi ya da istediginiz herhangi bir malzemeyle doldurabilirsiniz. isin puf noktasi pogcanin birlesen uclarina fazla kuvvet uygulamamak, kabarmiyorlar. birakiniz kabarsin, piserken acilsin, icini disina vursun zengin dursun... yaglanmis tepsiye dizdikten sonra uzerlerine yumurta sarisi surmeyi, susam-corekotu varsa suslemeyi unutmuyorsunuz.
afiyet olsun!
kaptanin seyir defterine ek: resme tiklarsaniz pogcalari gercek boyutunda gorebilirsiniz...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Ne peyniri bunun icindeki? boyle macun gibi enfes cikmis da kenarlarindan. Ben Kasar koymayi denedim ama kasarlarin hepsi tepsinin dibini boyladi akip, boyle hem eriyince uzayan hem de akip gitmeyen ne peyniri?
sevgili Anonim, Turkiyede ucuz bakkal peyniri olarak bildigimiz orta yagli beyaz peynir bu. buralarda beyaz peynir bulupta pogcaya harcamak gorgusuzluk olarak nitelendirilse de ne kasar ne feta hicbiri boyle guzel olmuyor.
Post a Comment