Tuesday, September 19, 2006

Havuclu Pasta

kitap ve bloglardaki pasta-borek-corek tariflerinin en onemli eksiginin hep muhtemel aksiliklere karsi ozellikle tecrubesiz insanlari savunmasiz birakmasi oldugunu dusunmusumdur. bu sebeple, tarif verirken kendi basima gelen her turlu talihsizlik, beceriksizlik yada yuh bu da yapilirmi canim tadinda durumlari paylasmayi uygun gorururum. amacim bu sayfayi gune cevirmek degil ancak yakin zamanda seri uretimde yaptigim birkac beylik tarifi yazmak, toplu geciste seyretmek guzel olur belki.




Havuclu Pasta
4 yumurta
2 su bardagi seker
2 su bardagi havuc rendesi
1 yemek kasigi tarcin
2 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 bardak findik ici (ceviz de olur)

Krema
2,5 yemek kasigi un (80 gr)
3 yumurta sarisi
50 gr kakao (3 yemek kasigi)
150 gr seker (6 yemek kasigi)
1/2 litre sut (yada su)

kafaniza gore takilip, yumurta ve sekeri once birlikte cirparak, kek malzemelerini karistiriyor, kucuk olmayan bir kapta pasta tabani seklinde pisiriyorsunuz. krema icinse, sut haric tum mazemeleri karistiriyor, en son sutu ekliyor, muhallebi kivaminda kremayi pisiriyorsunuz. dikkat etmeniz gereken husus- benim genelde basima geldiginden biliyorum- toz mazemeleri once az sutte eritip kisik ateste ezilmelerini saglamak, daha sonra kalan sutu boca etmek ve surekli karistirmak, bu sayede kremada parcaciklara pabuc birakmamak.

cok sicak olmayan kremayla sogumus pastanin ustunu ve yanlarini kapliyorsunuz. cok yetenekliyseniz yada isi biliyorsaniz pisirdiginiz keki bir butun halinde kaptan cikarip, bonus olarak ortasina krema surmek icin yatay olarak kesebilirsiniz. beceremediyseniz de sorun degil yalnizca ust ve yanlarin kremali olmasi yeterli. hazirladiginiz krema keke gore oldukce koyu renkli ve cimento harci kivaminda oldugundan, sebep oldugunuz her turlu delik, gocuk yada kirigi kekin uzerini sivamak suretiyle kapatabilirsiniz. tarifte yanlislik yok, gercektende bu mamulde birakin domuzu hic yag yok.

yukarida tarifini verdigim pastayi ilk defa bizzat kendi basima yaparken ilk hatayi keki pisirecegim kabi cok genis secmek suretiyle yaptim. ramazan pidesi kalinligindaki kekin ustunu kaplayacak krema da haliyle ramazan pidesine surulmus sokella gorunumunde oldu. neticede kek daha buyuk, nasiplenen insan sayisi daha fazla oldugundan sorun etmedim. untumayiniz ki gorunusu ya da tadi nasil olursa olsun muhim olan iyi niyetle harcadiginiz zaman ve emektir....

Afiyet olsun

not: tarifle yakindan ilgilenenler cekinmeden mail atip fazladan bilgi alabilirler

7 comments:

Anonymous said...

akademik yardım aldığınızdan söz etmemişsiniz. belki o yüzden sonuç beklediğiniz kadar iyi olmamıştır. akademilileri işe karıştırmamak lazım!

Anonymous said...

ben de sandım ki düşünce özgürlüğü olan bir blog. demek önce gözden geçiriliyor yorumlar. e peki, naapalım. beklicez.

Anonymous said...

Ben bu havuclu pastanin resmini gormek istiyorum.

MorKoyun said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hic kabarmamis, ayrica ceviz de sevmem

Anonymous said...

Eline saglik, cok guzel gozukuyor.
Ayrica yagsiz olmasi da cok onemli bir arti, ilk firsatta kocama pisiricem.

MorKoyun said...

geciken duzeltme ve ozur:

degerli Anonim 1, yorumunuzdaki gondermeler tarafimdan cok gec anlasilabildiginden, onceki cevaplar icin kusra bakmayin. takdir edersinizki siteye yorum birakan anonim sahis bollugu beni zaman zaman gereksiz asabiyete suruklemekte... tabiki her turlu yorumun baskosede yeri var.

pasta resmi gormek isteyen sevgili anonim, yine gec aldigim feedbackler dogrultusunda ogrendigim uzre sitedeki kimi resimler kimi browserlardan gorunmemekte, ben yinede tum resimleri yeniledim, umarim artik gorebiliyorsunuzdur...

ceviz sevmeyen sevgili anonim arkadasimiz, sevgi ve hosgoru pitircigi olarak size findik kullanmanizi onerebilirim...

son anonim, tesekkurler, kocaniza ve size simdiden afiyet olsun...