Tuesday, November 07, 2006

hayat zor

bu sefer gercekten de cok yaklasmistim... hem de cok. tum sorulari bir cirpida anlayip karar verip tek seferde cevaplamistim. asamalari boyle kolay gecebildigim icin gururlu bir edayla ilerliyordum. kasaya sadece bir adim kala yine olan oldu...
ben zafer sarhoslugunun etkisiyle islemi bitirdigimi dusunerek dikkatimi cips reyonuna verdigim anda, "o mu bu mu su mu tuz mu biber mi?" sorusu geldi... nee nasil ama tamam kelimeleri dokuluverdi agzimdan. ve guzelim sandvice sirke limon zeytinyagi biranda eklendi:)
bahsettigim olay herhangi bir zamanda herhangi bir sandviccide yillardir tekrarlanan hazin bir hikaye. hayir dukkan cok dolu, ardimda kuyruklar sarmal yapmis olsa hak vereyim, hep beraber acele edelim. ben sandviccinin soylediklerini anlamayayim. o benim cevaplarimi begenmesin. en nihayetinde neye niyet kismet olan sandvicimi alip evime doneyim. ama nufusu bizim ilkokul kadar olan bir yerlesim biriminde, dukkanda ac olan ve sira bekleyen bir tek benken bu acele, tane tane konusmamak ve hala incleri santime, fahrenheitleri celciusa ceviremeyen bu kulu uzmek niye?


hala dinlemeyen varsa, az farkla kaybedenlere...
http://www.todotango.com/english/biblioteca/partituras/partitura.asp?id=224#

7 comments:

Anonymous said...

Yazını okuyunca hatırladım. Biz de ilk zamanlar böyleydik. Sonra ne oldu bilmiyorum ama artık beğenmediğim şeyleri tekrar yapıyorlar. Bir de üstüne özür diliyorlar:)Bunu nasıl başardık acaba?

Pinar said...

Adamlar fast food olsun diye kasiyorlar :) Allah'tan benim buradaki favorim olan iki sandvic yerinde de secenekler yukarida yaziyor, ve ben tam soyluyorum. Ona ragmen arada bir sogan cikiyor benimkilerden de. Insallah bir dahaki sefere tam soylersin istedigini. Bu arada ben de bayilirim o sarkiya, Scent of a Woman... Optum!

MorKoyun said...

Meltemcim bu insan dogasi olsa gerek:) begenmedine itiraz, istemedigini degistirme, mucedelesiz kosulsuz sonsuz musteri memnuniyeti bu ulkenin bize verdigi en guzel hediye, oyle cabuk alisiyoruzki gun gelir TRye donersek cok zor gunler bizi bekliyor:)

Evet Pinarcim, sirf adina hurmeten hizli yapmaya calisiyolar bencede, bi dur kardes soluklan hele diyen yok:) bu tango sozlerini okumadan oncede huzunlenip cosmasindan kendisi hakkinda ipucu veriyordu. yazilma maksadini anladiktan sonra daha anlamli oldu, ah bir de dansetmeyi becerebilsek:)

Nuri Alço said...

http://www.tarihtebugun.net/?p=getarticle&id=25

Nuri Alço said...

ek not: kısım-4, bab-2 , sandviç faslı (sonlara doğru)

Anonymous said...

Adi ne bu buzaginin?

MorKoyun said...

sevgili NuriAlco, verdigin linkteki yaziyi okudum cok guzeldi, guldururken dusunduruyor:) sonra takma adinla yazdigin diger yazilari da okudum. blog delikanliyi bozar demissin ama etrafi izleme, degerlendirme ve cene potansiyelini takdir ettim. en cok da yazi sonu dileklerini:)

sevgili Anonim, bu buzaginin adi yok ama hikayesi var. kendisi de evdeki dekorasyonun 4te3u gibi 1dollar storedan evlatlik. herzaman durdugu yerde olmadigini farketmemle bir senede evde iki buyuk dip kose temizligi yaptim,yine de bulamadim. gercekten kactigina inandigim bir anca en olmiycak yerden cikti:)simdi gozum ustunde...