Friday, November 24, 2006

hors d'oeuvres - bir dilim Fransa

MorKoyun, Sulucan'in marifetlerini orjinal mektubu esliginde Yogurtland'in objektifinden gururla ve en sevindirik haliyle sunar...



Can kardesim,
Ben ordovr (hors d'oeuvres) yapmayi cok severim, cunku eve gelen misafir yemekten once parmaklarini oyalayacak, istahini acacak birsey arar. Ayrica bunlar annelerimizin kurabiye corek gunlerinde ferahlatici yesillik olarak da cok iyi gider.

Simdi tarif soyle:
Salatalik pijamali olarak soyulur ve yuvarlak dilimlenir.
Bir kalip beyaz peynir dolaptan cikarilir. Uzerine iki uc corba kasigi sut dokulerek ezilip krem peynir kivamina getirilir.
Bir demet maydanoz ayiklanip dogranir. Ezilmis peynirin icine katilir.
Bu karisim salataliklarin uzerine surulerek yayvan bir tabaga diziliiiiiir.



Bir diger istah acici yemekoncesi etkinligi: karides kanepe

Hazir satilan kizarmis ekmek kraker cinsinden yuvarlak birsey alinir, uzerine bir gidim mayonez surulur.
Donmus karides alinir, yahut taze alinir kabugu kafasi ayagi neyim ayiklanir, guzelce haslanir, suyu iyice suzuldukten sonra buyuklugune gore birer ikiser mayonezin ustune yapistirilir. Iste bu kadaaaaaar...

Elinize saglik ve afiyet olsun...


Not: Sulucan'a tembellik gunlerinde blogu donattigi, kesintisiz destek hatti sundugu en cok da gelip herseyi okudugu ve fikir sundugu icin tesekkur ederim.
Resimlerin ustune tiklarsaniz orjinal boyutta gorebilirsiniz, gorup napicam demeyin bir deneyin.

2 comments:

Anonymous said...

Sevgili Mor Koyun, ben de sevindirik oldum fotolari buralarda gorunce ;)

MorKoyun said...

sevgili Fethiye, nerden nereye senin fotolar di mi:) biraz daha yakin olsam ben bu sofralari hic kacirmam ama heyhat mesafeler:) yeniden tesekkurler...