Tuesday, March 20, 2007

unutma beni

tozlu tarihin acikli hikayelerinden birinde kor talihli bir sovalye sevdicegiyle ciktigi kir yuruyusunde resimdeki mavi ciceklerden toplama sevdasiyla akintiya kapilmis. son gucunu elindeki cicekleri kiyiya firlatip 'unutma beni' diye seslenmek icin kullanmis...

ben kitap okurken not almayi sevmem. ama en cok okurken not alma ihtiyaci uyandiran kitaplari severim. makale yazarken de verdigim referanslarin kaynaklarini not etmem-bu ikincisinden cok cektim ama can ve huy iliskisi malum-. mavisinden tanidik ismini bilmedigim UnutmaBeni cicegine ElifSafak'in Araf'inda rastladim. bulumik Allegre'nin en buyuk teyzesi la tia Piedad, 87 parcalik porselen yemek takimina kendi elleriyle bu deseni cizmis. ozlenen kelimelerin zevkle dizilerek kendini sevdiren benzetmelerle, ismine yabancilasmis, mesrebi bir kuslarin hikayesini anlattigi kitabi bitirdim. aklimda bu cicek ve adi kaldi...


"bir kargayla bir leylegin beraber uctugunu gordum, sasirdim, aralarindaki birlik nedir bulayim diye hallerine dikkat ettim, saskin halde yaklastim, baktim, gordum ki, ikisi de topal."
-onsoz'den-

10 comments:

Suleyman Ve Ben said...

Selam Mor Koyun,

Nasilsin?

Bahar geldi sizin icin? Harika...

Biz bekliyoruz Kanada'da ama yok bahar :)

Elif Safak kitap guzel mi? Cunku esim dedi, ama ben bilmiyorum.

Tavsiye ediyor musun hangi kitap?

Not:
Kuslar resim super !

Cok selam Kanada'dan ve en guzel gunler,

Suleyman.

Anonymous said...

Bu kitabi ben de devirmistim, cok begenmis, ozellikle cevirmeni takdir etmistim..

Berceste said...

Resmin bütününü de rica etsek!

Anonymous said...

Merhaba Mor koyun,

Nasıl da özlemişim okumayı ve sayfalarında gezinmeyi...

Ugrayamayalı oldu biraz, bir de baktım ki neler neler eklenmiş.Tavsiyenle,taze biten ve haftanın ünlüsü olanlarla ayrı bir keyif aldım bu sefer.
Yeniden ısıtmaya başlyan güneş ve yüzünü gösteren bahar gibi yüreğinde de hep baharlar çiçek açsın... Açsın ki biz de koklayalım taze taze mis gibi...

Bu arada, bizim burda da (adana'dır kendileri) nerdeyse yaz geldi.Öylesine sıcak bir hava var.Çok mahvetmeden alışmak lazım bu güzel havalara di mi?

Elif Şafak'ın kitabı da ilgimi çekti.Hiç okumamıştım bir kaç yazı ve röportajı hariç.Aklımda olacaktır artık.

Görüşmek üzere...

MorKoyun said...

Merhaba Suleyman, yorumunu okudum daha iyi oldum, tesekkur ederim:) buraya bahar geldi gibi ama bir gun var bir gun yok, sabirli olmak lazim;)

Kitap guzel, tavsiye ederim ama Turkcesi (Araf) zor, zaten orjinali Ingilizce (the Saint of Incipient Insanities).

Kanada'ya selam, kendine iyi bak:)

Sanemcim, evet ceviri guzel, aslen kitabin akiciligina ragmen sik kullanilan alisilmamis birkac kelime dikkat cekiyordu ama anlatim guzelliginin yaninda hangi kelimelerdi unuttum bile...

Bercestecim resim bundan ibaret:) kartpostal boyutunda suluboya kagidina boyadim arkasini imzaladim postaladim bile;)

Zuzucum, yeniden hosgeldin Adana'ya sevgiler, ben hic gitmedim ama metreyle siparis verilen kebap hikayelerini cok dinledim:)) Hikayeleri anlatanlar-sayilari hep coktu- Adana'nin baska bir 'ulke' oldugunu da soylerdi:))gormek lazim;)

Guzel guzel siirsel yazmissin, benim yazarken aldigim keyfi okurken hissedenler oldugunu bilmek insani sevindiriyor, guzel dileklerin ve yorumlarin icin tesekkur ederim, sevgiler...

B5 said...

Bugün hayatimda ilk defa unutmabeni cicegi demeti gördüm cicekcide!!
Belki daha önce görmüstüm ama senin bu resmin sayesinde (detaylarini senin suluboyadan hafizaya almis sekilde)emin olabildim ayni cicek olduguna. Saplari uzundu. Ben semizotu gibi minik saniyordum. Botanik bilgim sifirdir neredeyse..
3,40 euro bir demet..
Yok, almadim. Alsam sana yollardim...Mmm??? Fotografini!

MorKoyun said...

Mesaj kaygili bir cicek icin fiyati iyiymis;) bu suluboya ilk denemeydi bu cicek icin, renklerini ve detaylarini ben de sevdim birkac deneme daha yapilir:)
ayrica yorumunu okuyunca dedim ki, nereden nereye hey gidi internet.. normal sartlarda tanismam mumkun olmayan b5 insaniyla konusuyorum ve cene yaristiriyorum:)

Anonymous said...

bir morseverden merhaba,
"ben kitap okurken not almayi sevmem. ama en cok okurken not alma ihtiyaci uyandiran kitaplari severim" bu cümleler benim de cümlelerim , hoşuma gitti.dayanamadım yazdım.bu arada dün çekilen fotolar muhteşem...

MorKoyun said...

Hosgeldin Karmancormanci, iyiki yazmissin tanistigimiza memnun oldum:) iade-i ziyarette gorusuruz;)

Anonymous said...

Tekrardan merhabalar mor koyun...Çok önce okusam da iade-i yorumunu, ancak şimdi yazabiliyorum. Tabii geç yazsak da mor koyunu takibimiz devam etmekte :)

Adanadır, başka bir ülkedir,doğru söylenmiştir.Yoksa bir başka yerde yoktur herhalde,"adanalıyık,allahın adamıyık..." gibi vurgulu şiveler.Burada belirtmekte fayda var tabii, ben adanalı değilim :)

Ama yine de bekleriz o güzelim metrelik kebabı tatmaya...hem de seyhan nehri kıyısında...Burada tattıktan ve o ikramı izzeti gördükten sonra; "adam akıllı bir kebapçı bulamadım" yakınmaları olmayacak başka yerler için, söz mü?

Ben de teşekkür ediyorum şiirsel yazımı beğenmene.

Daha nice paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...