Wednesday, September 19, 2007

Talep fazlasi mal-lik

Yoklugumda beni ozleyen Cinli teyzeye memleketten hediyeyle dondum. Kapi kapi dolasmaya vakit yoktu herkese bir ornek canak comlek aldim. Pitpitli kagida sarili canagi onune biraktim. Acti bakti. Bizde bundan cok var dedi. Turkce dusunup Ingilizce alinmak yerine, hediyemin Ingilizcesini (China) dusunup Turkce utandim. Iyi niyet birimi cinsinden malligimi arz ederim...

8 comments:

HMF said...

super bir hikaye yaa:)
ayrica estagfirullah..hepimizin basina gelebilir..

sunrise said...

ama ayip yapmis Cinli teyze. hic olmazsa insan tesekkur eder, varsa var ulkenizde ne yapalim, kiz dusunmus getirmis iste...senin canagin yerine iki tane daha fazladan simit atardi valizine, di mi ama?

YILDIZNAF said...

Mor Koyun,
Sunrise'in soylediklerine katilmakla birlikte....
Iyi yapmissin Turkce alinmak yerine Ingilizce dusunerek.Ustelik boyle bir karsilik Amerika'linin basina gelse "That's OK" der ve gecer ama biz kendimizi yer bitiririz illa...Uzme tatli canini, dusunmen yeter. Anlatim yine super tabii.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Çok keyifli yazıyorsun.Okumak çok hoşuma gitti. Seni bundan sonra da takip edebilemek için link veriyorum.
Sevgilerimle
www.mavilimon.blogspot.com

MorKoyun said...

Hikayelerin sayisini dusundukce dengeye ulasmasinin bu denli zaman almasina bozuluyorum ben:)) yoksa sikayetim yok memnunum:)

Her seyi getirdim ama simit yoktu bavilda Sunrise, simit yerinde guzel, memlekete ozel, susamina hasret kalmali insan ki cok acmasin arayi:) Hem Cinliler ayip etmez, yok oyle bir terim onlarda, surda 4 senedir yasadigim yakin iliskilerden deneyimliyim:))

:)Yildizcim yazarken iki nokta parantez kullanmiyor olusum iclendigim ve uzuldugum fikrini veriyor okuyana ama durum oyle degil:) Ben alinmak gucenmekli tavrimi geldigim ilk sene yok ettim, yoksa ilk gunden hissettigim kirik Ingilizce ezikligini tamir edemezdim:)

Hosgeldin Aysegul, keyfimiz daim olsun daha anlatacak cok sey var:)

sunrise said...

Biz valla simitleri bir gun onceden sabah beste getirecek simitci ila anlasip 20 ila 30 arasinda degisen miktarlarda tasiyoruz buraya. Sonra onlari buzluga koyup isitip isitip yiyoruz. Ozleyecek o kadar cok sey var ki, bir de susama simide hasret kalirsak kafayi kirmamak icten degil valla. Eh bizimki de fukara avuntusu iste.

sunrise said...

Ama yine anlatimin harika, onu demeyi unutmusum...

MorKoyun said...

Yalniz degilsiniz Sunrisecigim, sizin metodu uygulayan baska gurbetcileri de duydum ama simdilik benim en mesakatli parcalarim salca ve recel:))
Tesekkur ederim;)