Thursday, October 18, 2007

Pes ediyorum

Ilk senemde, ben de, yanimda kalan tek tanidik ismi kaybetmeme cabasindaki her gururlu Turk genci gibi, bardagimin uzerine yazilmak uzere adim soruldugunda gercegi soyluyordum.
Isminiz? Bilge. Ha? Bilge. Ne? Bi-ay-el-ci-i, bilge. Ha, ilginc, neredensin?? Japon desem yer misin? Sar basina gereksiz muhabbetin yeniden. Ben sabirli. Ben Turk.

Sonra sonra birakiyorum gururu kenara, i harfimin noktasini biraktigim yerin yanina. Kendimce sistemle dalga geciyorum guya. Bir gun Meri oluyorum, bir gun Keyt, filmlerden aklimda ne kaldiysa. Ha yine nereli oldugum soruluyor daha ilk selamimda, o baska, maksat sayiyi azaltmak. Mubareklerin cocuga degisik isim koyma meraklari da yok ki. Her bes isimde bir listenin basina donuyoruz. Soyledigin ismi unutup kizcagizi bas bas bagirtmalar da cabasi. Beni gidi cin beni.

Gel zaman git zaman istikrarsizliktan yoruluyorum. White chocolate moka geliyor, soy late gidiyor ama siparis ettigim kahveler kadar sahsiyetimin olmayisina bozuluyorum icten ice.
Isminiz? Co. J ile mi C ile mi? Allah seni bildigi gibi yapsin canim. Bir cay koyacaksin surda tek harf icin sunca muhabbete degdi mi? Bayan, J mi C mi?? Hicbiri.


Ecnebi isimlere vedam iste bu sonuncudan sonra gerceklesiyor. Ben bitkin. Ben yorgun. Ustelik kapidan girisimde: 'Ooo hosgeldiniz, nasil geciyor gununuz, ozlettiniz kendinizi, hahaha, dunden beri', turu espirilere maruz kaldigimda alttan aliyor, eh taniyorlar haliyle kucuk yer, fikriyle turuncu lambali mekana daha bir isiniyorken, akabinde doldurdugum musteri anketinde, kahvenizi yapan sahis kapidan giriste size, 'ooo hosgeldiniz, nasil geciyor gununuz deyip, sizi taniyor oldugunu belli etti mi?', sorularini gorunce soguyorum muesseseden birden. En azindan heceleme derdi yok dusuncesiyle kalan dort harfi de koparip atiyorum ismimden, hic acimadan.

Isminiz? Bi. Nasil? Bi. Hahahaha sadece Bi mi? Evet. Fis alir miydiniz? Almam.

Gunler boyle geciyor iste. Ben suskun. Ben anonim. Taa ki bugun bardagimda bunu gorene kadar...

23 comments:

maya said...

Adini ogrenmis olduk Starbucks sayesinde, guzel oldu:)
Ben adim Deniz oldugu sansliyim sanirim bu konuda, tek korkum bir gun sasirip onlar gibi telafuz etmek.

k.i.s.d. said...

Yok yok, bu olsa olsa şakadır. Bee ya inanamıyorum. Yapmışlar gerçekten de:)

k.i.s.d. said...

Sevgili araştırmacı dedektif kişilik:) aferim beni buldun, umarım başın göğe değmiştir:)Nasıl bulduğunu da nedense hemen tahmin ettim, ehi ehi çok ilginç. Yok ben zaten ettiğimi çekiyorum. Biliyorum yani ahı tuttu izini sürdüğüm insanların.
Yorumunu malesef silmek zorundaydım. Sildim. Küçük kafeleri bilmediğin müddetçe seni koruyacağım:) Lakin taksiye öyle dersen seni nereye götürür bilemem. Sen Taksim meydanı de ben seni orada bulurum yanına mor bir koyun alırsan hemen...

elektra said...

memnun oldum:)bir de, ben de kutudan bira içerken cola içen sen kadar gözüme sıçratabiliyorum bee. kutular utansın.:)

YOK Kİ said...

:)
bu baska isim ya da tek harf kullanmanin bir riski de seslendiklerinde uzerine alinmamak.
benim sevgili nisanlim da 'purple' ismini kullaniyor. aslinda tam sana gore bir isim mor koyun :)

bu arada onceki yazilarina yazamadigim yorumlar vardi kafamda. kisaca yazilarini okumak cok zevkli demek yeterli olacaktir.

tez yazmaktasin anlasilan. bol sabir ve kolaylik diliyorum :)

YILDIZNAF said...

Ben de Ness mennun oldum Bee !

FK said...

:)yagmur'a yamoor diuyenler de varki blogumun adi buyuzdendir:)ama bee daha guzel:)

burcu said...

bende starbucks da bee diye biliniyorum b dedigim zamanlarda, adasiz yani :)

ayçobanı said...

Ben de Ei-cha'ymışım haberim yokmuş... Sturbucks veriyonunu henüz bilmiyorum. Döner dönmez bir deneyeyim en iyisi :)

ycurl said...

Ben de Z. olarak biliniyorum. Bazen Zoe, Zooey, Zoey turevlerini kullanmaya calisiyorum ama her soyleyisimde heceler misin diye soruyorlar. Eseklik bende aslinda ne kadar yaygin olabilir ki Zoe ismi :) Her neyse artik Z. diyerek gecistiriyorum. :))

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Bu yazının sonunda acaba ne geliyor diye düşünürken, fotoğrafı görünce çok güldüm. Bee:) Ne yapsın adamcağız, hiç olmazsa ilk harften tutturmuş

MorKoyun said...

Yorumlardan anladigim bu ulkede hepimiz kod adlarimizla yasiyoruz:) Toplu sunnet dugunu tadinda cevap yazmayi sevdimse de biraz isten kaytarayim:)

Deniyz, aklimden geceni paylasiyorum alemle, ismimi acik etmisim ne yazar, zaten resimlerin kiyisinda adim hep var;)

Yaa boyle surerler izini iste, koyun alayim yanima tabi de onumuz kurban karisiklik olmasin:))

Problem kutularda evet, bir de buz dolu bardaktan pipetsiz sivi icme denyolugu var ama onu baska zaman yazarim:)

Yok ki ben sizi tebrik ettim mi hatirlamiyorum, hafiza hucrelerimde sorun var bir ara sana gelip baktirmayi dusunuyorum:)Tebrik ederim, tamamina ermesini dilerim, galiba gelinligini bile gordum:)Tesekkur ederim.

Ness, bee yakismis bana alistim bile, Turkce okuyorum harfleri ben, hani kucuklukte bagrina vurarak Mee'leme egzersizi yapilir ya onun gibi:)) Egzersizi yapmadim deme sakin cok zevkli...

Birileriyle adasim b. hosgeldiniz, tanistigima memnun oldum:)

Eicha hic fena degil karizmatik buldum:)

Z. eseklik ne demek, bizim koyun 12ye kadar acik tek kafesinin adi Zoe, koy halki olarak saygi duyuyoruz isletmeye:)

Aysegulcum, fotografi yazinin sonuna ekleyerek morkoyun gelenegini bozdum farkindayim:)

Jen said...

I don't care if Starbucks can't get your name right... you will always BEE my friend :)

Esra said...

:-))) Cok guldum okurken. Bir o kadar da tanidik geldi. Ben artik Ezzzzra olmaya alistim heryerde. Soyadimi da hic soylemiyorum. Nasil olsa yanlis yazacaklar. :-)))

Anonymous said...

himmm :) merak ettim; gelinligimi nasil gordun sen, kim gosterdi, yoksa gosterdim de unuttum mu (ya da uykusuzluk basima vurdu sahiden)?

MorKoyun said...

Roomy, I dont care either, I'd consider adopting BEE legally if they hire me;))

Guldurdugume sevindim Ezzra okudugum uzere baya stresli gunler gecmis geciyor, yeniden, acil sifalar.

Yok yanlis hatirlayan benmisim, bunaklik bende:))

Anonymous said...

ben de pelikan. memnum oldum sevgili bee. kim dedi bunlara acaba kus bocek isimlerini insan ismi olarak kullanir yabancilar diye:)

bir de kredi kartlari icin arayanlar var. tabi soyisimle hitap ediyorlar. miss bilmem ne diye. benim soyadim on harfli ve icinde uc tane turkce karakter var:) nasil kivraniyorlar okuyacaz diye. ben sakin sakin bekliyorum, egleniyorum da tabi.

es said...

gerçekten enteresanmış,gülsem mi ağlasam mı oldum ciddi ciddi..
ne bileyim hüzünlendim birden..anlaşamadığın insanlar ordusu gibi..
korkutucu sanki yada uzaklaştırıcı kendinden..
durup bir daha düşünesim geliyor..
burda yalnız kalmak istiyorum..
bee,bunları düşündürdüğün için bana.. seni seviyorum demek istiyorum..

B5 said...

:) Adinin kolay soylenebilecegini dusunmustum... Bee de iyiymis.
Benimki kisa ama zor diye dusunurken hata yapan cok az cogu ulkede. Rusca birseylerle karistiriyorlar. Iki uc ismim var ve aile adimi hic söylemesem daha iyi :)


ps: Amerikali bir arkadas da bana "B" derdi. Adimi mukemmel yazabildigi halde. -Bi- demek hosuna gidiyor galiba onlarin...

Anonymous said...

ben de yillardir aynisini yapiyorum. ruh halime gore, karsimdakinin sabrini denemek istedigimde mary elizabeth'ten baslayarak abigail, marjorie, sue, allison, doris, ne aklima gelirse siradan gidiyorum. bu ara kisaltmalara taktim, spiderman'dan m.j. ile basladim, degisik kombinasyonlar deniyorum.
lthg

MorKoyun said...

Dr. Pelikan hanim, ne isiniz var sizin halen internetle yorumla:) Hayatinizin dadini cikarsaniza..

Margocan dusunme oyle olayin arka ve karamsar yollarini, birimiz ari birimiz pelikan yasayip gidiyoruz. Zorla gelmedigimize gore, sikayete hakkimiz yok, alisiyoruz iste:)

Evet B. kolay ve pratik, akmaz kokmaz, bazen karisiyor ama o kadar da olsun. Ismin fonetik acilimini bilgisayardan sorumlu teknisyen yapti zamaninda:
B-eel-gay:))

Anonim lthg, ben oyle allengirli isimlere bulasamam zira spell et dediklerinde yalan meydana cikiyor:)

Yemek, Ogun, Beslenme? said...

Morkoyun, ya ilahi okurken ayni yasadigim sorunu bir baskasi da yasiyormus dedim. Hatta bende kendime isimler verirken acaba sacmaliyor muyum, her seferinde hecelesem mi diye de garip bir pismanlik (?) duyuyordum...ama yine de o anki hislerime gore takilmaya devam ediyorum. haa bu arada ben Olive :)
Sevgiler

Alev (eski lucidaa)

MorKoyun said...

Olivcim yeni blog, tasindigin ada ve yeniliklerin tamami hayirli olsun:) Adresi degistirelim hemen, sevgiler..