Thursday, November 29, 2007

bitSe de gitSek

gun gecmiyor ki ben marketten yeni bir kesifle donmeyeyim... oturdugum yerden hem oncesi sonrasiyla yemek dolaylari tatlisi, hem gece hayati... o kadar sahici ki, doz asiminda (5-6 cataldan fazlasi) ayni sutlu viskinin yanik ic baymasi... asil mesele, 5 kocaman yil deviren benin, kalan 5 kisa gunu tuketememe sıkıntısı.

(Avrupali degil oz Amerikaliymis dondurmacilar)

24 comments:

YOK Kİ said...

Himmm burada marketten aalinabilecek en guzel dondurma bu. Dedigin gibi Amerikan uretimiymis. Pazarlama taktigi olarak boyle bir isim koymuslar, bence gayet de ise yaramis. Bir ara findiklisi vardi piyasada. Sanirim tek alicisi ben oldugumdan artik satmiyorlar. Benim yeni kesfim narli olani; eksi eksi, insanin icini ferahlatiyor :)

Islerinde kolayliklar ve bol sans (anladigim kadariyla senin hocan yuzunden sans da lazim) diliyorum. Sik disini sevgili Mor Koyun, sahiden az kalmis!

sunrise said...

Demek bes gun kaldi ha? E artik sonuna gelmissin. Iy haberler alacagina eminim, sakin gerilme.
Ben bir de Ben&Jerry'nin 'Everthing but the...' diye bir dondurmasini kesfettim. Sikintiya birebir ama sonuclarina kim katlanacak, onu bilemiyorum iste.

sunrise said...
This comment has been removed by the author.
sunrise said...

iki kez ayni mesaj gitti de o yuzden sildim. hem sen nereye gidiyorsun bakiim? umarim kesin donus yoktur henuz...

Anonymous said...

Dibini gormussun morkoyun kardesim, kafa yapmasin! Yalniz dikkat et o dondurma sutten degil kaymaktan (cream) yani tereyagdan yapiliyor. Yaramasin sonra, aman diyim. Ben dulce de leche (halk arasinda karamel olarak bilinir ama aslinda isitilmis sekerli sutten yapilir) tek gecerim.
Sevgiler, basarilar, simdiden tebrikler.

HMF said...

yoksa yoksa donuyor musun:)cok sevindi MorKoyunnn..oley..

Anonymous said...

hımmm çok güzeldi onlar ya. çukulata kaplı bademli olanı üzerine çok çalıştım ben. 5 güne 5 kutu diyorum:) savunmaya herhalde 5 gün kaldı dimi. şimdiden başarılar diliyorum sayın dr.morkoyun.

müzi said...

ay canim cekti!

bu hafta cok onemli degil mi morkoyun? sana bol sanslar..
may the forces be with you.. zuvv zuvvv

Anonymous said...

canım hagena bayılıyorum ya tek başıma yerim en büyüğünü ile ama kanyon hariç hiçbi yerde külahda yok hala ülkemizde :(

Buketblu said...

Amanin mor koyun sen ne kadar eğlenceli bi insansın!!! Bilge ablamla( ki senin de adının bilge olduğunu öğrenince pek sevindi ve hemen yeni açtığı bloguyla ilk yorumunu sana yazmayı planlıyodu) accaip sevdik biz seni!!!

Fotolar süpper!! Özellikle purple sheep purple sheepli resmi çok beğendim...

sağlıcakla kal!!!!

Anonymous said...

Mor Koyuncuk,

Savunmaya bes kala sana komitenin en pamuk olduklari, iclerinden hic bi itirazin gelmeyecegi bi savunma gunu diliyorum. Dr. Koyun haberlerini bekliyoruz :)

ycurl said...

Basarilar cok az kalmis. Benim favorim Starbucks kahve cekirdekli dondurma :) Hele o cikolatali kahve cekirdekleri yok mu!

silgi said...

canım piranan mahmut'a bayılıyorum ya tek başıma beslerim en büyüğünü ama bu blog hariç hiç bi' yerde akvaryumda yok hala ülkemizde :(((((8888(

Anonymous said...

Su anda seninle ayni stresi yasayan birisi olarak kolayliklar diliyorum, bir cirpida gecer hepsi umarim.

Goddess Artemis said...

Mimlendiniz!

Anonymous said...

Sevgili morkoyun son mirmirlarini da tamamlamissindir. Bol sans, guzel haberlerini bekliyoruz. Koyun degil kaplan olman dilegiyle.

ayçobanı said...

Bugün yarin beklenen iyi havadislerinin duacisi oldugumu bildirirken, bu postun kutsal yorumcusunu "silgi" olarak ilan etmek isterim :)))

Herbert said...

gelirken bize ne getireceksin peki? bi de silgiyi şımartmayalım lütfen :)

MorKoyun said...

Yeniden herkese guzel yorumlar, iyi dilekler tesekkur ederim, artik tek tek laf yetistirebilirim, daha yaratici postlar yazabilirim:)

Yok ki, ilk firsatta narlisini deneyecegim, market dolabinda gordum ama elim buna gitti bu hafta:)

Ben cevap yazana kadar bitti Sunrise:)Bahsettigin dondurma yan taraftaydi, o da listede bir ara denenecek:)

MorKoyun said...

Anonimcim, en aci gercekleri bir dost tadinda belirtip kacmissin, tessuf ederim:) Muhim olan ic guzelligi bence, hem gencken yemeli boyle seyleri belki baska bahanelerde vardir ama simdi aklima gelmiyor:)

Hidroksi, suni gundem olmus bu donme isi:) Henuz yok oyle birsey. Bu ulkede kalma hakkimi sonuna kadar kullanmaya dusunuyorum, simdilik:)

Tesekkur ederim sayin Dr.Pelin:)Ayrica bugun farkettim ki simdiye kadar beni adimla ogrenen nice insan soyadimin doktorlu halini telaffuz ederken bin takla atiyor:)) Zor is vallahi:))

MorKoyun said...

Muzicim, evet zor bir hafta yarisiydi ama bitti:) Ustelik yorumun sayesinde gunlerdir ustume coken agirligin sebebini farkettim, son postta da belirtim:)) Darisi sana:)

Eda, hemen gerekli baglantilari kuruyorum o zaman, Kamyon adindaki yere gitmisligim yok henuz ama oraya geldiyse heryere gelir, uzulme:)

Buketsan, adasima da sana da tesekkur eder operim:)Senin oralar da bayya eglenceli gorunuyor, daha detayli incelemeye gelecegim:)Zaten yakin zamanda bloga bir bahar temizligi yapmak fikrindeyim, hedir filan yapmasini ogrendim soylemesi ayiptir, linklerinizi eklerim:) Sevgiler..

MorKoyun said...

Anteriorcum, tesekkur ederim, diledigin kadar pamuk degillerdi ama hallettim:) Kendi hocam bile enteresan sorular sordu juride. Bre insan madem merak ediyorsun 5 senedir birlikteyiz sunu bastan sorsana degil mi? Artistik mi cekiyor diger hocalara anlamadim ama neyse ki saglimen atlattim:))

Ycurl ustacim, senin gectigim yollardan geciyoruz iste, tesekkur ederim sana da. Kahve cekirdekli, tuttum aklimda;)

Canim silgi, yorumun bana parasut ilen indi:)) Gec oldu ama guldum:)Ama hala diger blogdaki yanlis okumayla ilgili olani anlamadim.Belki zamanla onu da anlarim. Bilmiyorum:)

Salincakli doktor adayicim, tez zamanda mutlu gunlere ulasmani dilerim. Insan daha ilk gunden ne yapacagini sasiriyor canim:))

Tesekkur ederim Artemis, siraya aldik bu sobeyi de:)

Anonimcim, tesekkur ederim kaplan maplan hallettik iste. Hem o mirmirlar sayesinden sular seller gibi sakidim:))

Aycasan en taze haberleri ilettim bile, tesekkur ederim:) Evet silgi koymus kacmis lafi:))

Herbertsan, nereye geliyorum ki ben? Is bulana kadar surdan surya adimimi atmam. Sen portlantodan bize ne getiriyosun onu haber ver?

si-men said...

resim kareni çok beğendim
hoşuma gitti
canım da dondurma istedi çok fena

masada duran kalem 0.5 zebra mı? Bulmakta o kadar sıkıntı çekmiştim ki, görünce bir sevindim

Sevgiler
si-men :)

MorKoyun said...

Helal olsun Si-men, otuz metreden tanimissin kalemi:) Evet Zebra 0.5, soylemesi ayiptir pek de severim kendisini butun Zebralar gibi:)
Dondurma konusunda senin icin bir kosu yiip gelebilirim, bilmem hora gecer mi:) Sevgiler:)