Tuesday, February 26, 2008

So-be

Blogun adini ebelere sobeler olarak degistirmeme sadece birkac yazi kala bu fikrin olusmasinda emegi gecen tum sobecilere tesekkur ederim.

Varan 1. Cildirtan detaylar:
Cildirabilitesi dusuk, kuzu tabiatli bir insanim ben. Siddetimi gosteresim ya da hiddetimi kanalize edesim varsa ve mozayik pasta yapamiyorsam zaten detaylara takilmam, suclu masum farketmez, dogrudan isimi halledip rahatlarim. Dengesizligin tanimi bu olsa gerek... Cildirtan degil belki ama tahammul edemedigim seyler var elbet.

Mesela elektrik supurgesi. Cocuklugumda aramizda ne tip bir olumsuzluk yasandigini bilmiyorum ama kendimi bildim bileli ne kendisine ne sesine tahammul edemem. Gencligimin en verimli caginda, istek ve iradem disinda, evdeki temizlige dahil edildigimde elime tutusturulan bu aleti kendi evime sokmayacagima and icmistim zamaninda. Sokmadim da. Bes yil hatir hatir kol kasi yaparak sildim haliyi. Sonra pes ettim. Simdi evde, yesil, halkali malkali sirin gorunumlu bir sey var. Gerekmedikce muhattap olmuyorum o ayri.

Tahammul sinirimi zorlayan bir baska grup ise hiyar, karpuz, kavun ve elma kokulu krem ve sabunlar. Sampuanlar da. Karpuz kesip elimi sabunlamaya usenmisim hissi veren kreme dayanamiyorum.

Vakti zamaninda haliya dusmus sac telinin, ayak parmagima dolanmak suretiyle corap icinde kaldigini, ayakkabilarimi baglayip sokaga ciktiktan sonra farkettigimde yasadigim caresizlik, keder ve ofke var bir de. Rapunzel saclarima ustura vurasim geliyor zaman zaman. Geciyor sonra.

Mutfakta kokan eksi seyi(mkes) de listeye eklemeliyim. Su zamana kadar tanimlanamamasi da ayri tahammulsuzluk yaratiyor haliyle.

Son olarak, cinsel hayati yolunda gitmeyen kadin sendromuna, dirdira, konuyu sundurmeye ve bu yuzden yasanan zaman kaybina sinir olurum. Hayat BinbirGece dizisi tadinda yasansin, Cansel'in herhangi bir bolumun son 10 dakikasinda harcanisi gibi olup bitiversin hersey isterim. Istedigim olmayinca hasinlesirim. Ucamayan cadi derler.

Varan2. Roportaj sorulari silsilesi:

1. Blog yazmaya ilk defa nasıl başladım?
Bir gece ansizin canim un helvasi cekti. Allah gecinden versin burda bizim adet yok. Helvani bile kendin kavurucan. Kitaptaki tarifi gozum tutmadi. Google’da aradim. Tarcin’in mutfagini buldum. Vay bee deyip yalana yalana siteyi tavaf ettim. Un helvasina gerek kalmadi. Resimlerle doydum. Sonra Evcini'nin mutfagina dadandim. Karnim aciktikca bloglara baktim. Crebro'yu kesfimle bloglarin yemek tarifi haricinde de kullanildigini farkettim. O gunlerde, omrumun tamamini bilgisayar basinda geciriyordum ve her turlu antin kuntin habere hakimdim. Once, haber yorumladigim magazin blogunu actim. En son yorumladigim asena resimli habere yabanci dilde birakilan porno icerikli yorum uzerine blogu kapatip buraya yazmaya basladim. Sonrasi malum.

2. Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

Iyi aile koyunu cizgimden odun vermemeye calisiyorum. Ister istemez kaymalar oluyor. Cizgiden.

3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

Eskiden yazdigim tezden feragat ederdim simdi isim gucum yok ama yazasim da yok nedense.

4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Aaalakasi yok. Vakti geldiginde yumurtluyorum.

5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

Evlenince sirf kocama yazarim belki, bilemem. Beyin bilir.

Varan3. Sonuncu soru kumesi.

1. Olmasini istedigim mantikli seyler
Hala olmak.

2. Olmasini istedigim mantiksiz seyler
Amca olmak.

3. Bir daha dunyaya gelsem

Gelmem. Mecburiyet varsa dunyayi tercih etmem. Ne bileyim daha ferah, havadar, orjinal gezegenlerde sansimi denerim. Kardesim dunyaya bir daha gidecen! dayatmasina tabiysem,
daha sorunsuz bir organizma olmayi yeglerim. Kumlu kumral bir kalorifer bocegi yahut mutevazi bir deniz mercani olabilirim mesela.

Yazamadigim tek sobe kaldi. Tukendim resmen. Intikamim korkunc olacak sanirim. Sorularimi bitirir bitirmez iflah olmaz sobecilerin yakasindayim...

18 comments:

Meltem said...

:)))))))))) Başka yorum yapamıyorum, şu an yerlerde gülme krizindeyim geçince yazıcam:) İlahi morkoyun:)

hayat_deniz said...

ya bende çok beğendim çok hoş olmuş bütün yazılarını okuyamadım ama okuduklarım harikaydı.....

müzi said...

e cok guzel yaziyorsun, o yuzden surekli sobeleniyorsun.. suc senin.
yazma kardesim boyle guzel. islerimizi kapatiyorsun. :)

cinar said...

İlahi Mor Koyun ya :))
Okumak gerçekten çok zevkli. Her gün bakıyorum. Hatta en son doğumgünü şenliklerin daha bitmedi mi nerelerdesin diye yorum bırakacaktım ki yeni yazınla karşılaşınca çok sevindim :)
Sevgiler.

Buketblu said...

bence sen dünyaya mor bi koyun olarak gelmeliydin sıradışı ve şirin ama sanırım sonun dolie den farklı olmazdı sen çoğal da orjinalliğini kaybet diye imanını gevretirlerdi walla:P

ayçobanı said...

Yaratici bünye :)) iyi ki...

siyahlale said...

var mı kardeşim böyle laf cambazlığı?
ben daha görmedim, duymadım, demedim:)))
üstüne yok üstad. gülmek istediğimde her an seni buluvermek hoş bir duygu. Bizi bırakma emi?
kal sağlıcakla...
sibel, cafecihan
www.cafecihan.blogspot.com

loungetime said...

amca olmak,
inan seni okumak iyi geliyor.

sunrise said...

Ben de senin su pictionary yarismasi yaptiginiz yazini ozellikle bir yere kopyalasam da, uzgun oldugumda filan bakip bakip yeniden gulsem diyorum...
Elmali sabunlar ha?
Haklisin valla, insani igggghk eden bir kokulari var degil mi? Ben dun bir cimen kokulu kremimi buldum, yavas yavas ondan da soguyorum galiba....

Goddess Artemis said...

Eğer yanılmıyorsam, bu mim'lerin hepsi benden gelmişti. O kadar esprili ve hoş yanıtlamışsınız ki; beyninize, elinize sağlık! :o)


N.B. Bundan sonra sizi mimlemeyeceğim, dersimi aldım :-p

Berceste said...

Aaaa Mor Koyuncagizim noktali harfler kullaniyor artik yasasin diyordum kiiiii, sorulari kopyala/yapistir yaptigini kesfettim :P

Allah'in sopasi yok, Turkce karakter yazma ozurlu bir klavyeye dustum, simdiden intikamini aldi!

Cevaplarin icin tesekkur eder, bir sonraki sobede bulusmayi dilerim.

Seeeey bir de merak ettim, kullandigin sabun neliiiii? :)

MorKoyun said...

Aslinda ben de seviyorum sobe yazilarini, ne yazacagim belli en azindan gugillamam gerekmiyor. Yan cebimden cevaplayiveriyorum:)

Artemis, biri Bercestenin;) Hem icimdeki piskopati cikarmama vesile oldugun icin ben tesekkur ederim, yine sobele yine yazarim lafi mi olur:)

Berceste, Hacisakir karbeyaz, hamam, defne diyesim var ama burda yok:)Bathandbodyworks sagolsun yapiyorlar iste meyvesiz guzellikler;)

Aslı Cin said...

Beyin bilir. Ha ha ha! Harika.

bi dilay said...

:) hala..

gezicini said...

güzel sobe.. pek güzel okunuyor...
sevgiler
gorki

yazmak_eylemi said...

pek bi sevimli dillendirmişsin alla içindekileri, dışındakileri. İçi dışı bir benim adaşımın..))) Sobelenmek güzeldir; çünkü herkes sevdiğinin peşine takılır. yaaaa.... öpüyorum.

Goddess Artemis said...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

M. said...

Olmasını istediğim mantıklı şeyler:
varolmak? ama bu dünyada değil:?
devrim olsun istiyorum. (pardon. bu mantıksız olan istekti)(iğrençti.ehueehuehh)
olmasını istediğim mantıksız şeyler: devrim....

bir daha dünyaya gelsem: yine onu severdim. bu bir zorunluluk değil, sadece gönüllü bir şey.
seni seviyorum K....