Monday, April 14, 2008

bıldırki turnalar...

İnsanın çocuğuyla ortak bir tutkusunun, hobisinin olması nasıl bir şey?, sorusuyla AyseArman'in yaptigi ortaya:

Paylaşmanın harikulade bir tadı var. Geçenlerde evde, annesinin hakemliğinde "Kekik kokusunun naneden farkı nedir?" konulu kompozisyon yarışması yaptık. 10 yıl önce iki avucunuza sığan varlıkla kalem yarıştırabilmek, kulaklığın iki ucunu paylaşıp şarkı dinleyebilmek, aynı kortta tenis oynayabilmek harika. Çoraplarımız, iç çamaşırlarımız karışmaya başladı şimdilerde... Bırakın hobiyi, buradaki ortaklık bile muhteşem, seklinde, gelisine caktigi cevapla, fileleri havalandirmis CanDundar.

Toplumda cekirdek ailenin onemi, Cumhuriyet'in faydalari, yerli mali kullanmali mi, tatilde ne yaptim, stadyumda ne oldu icerikli mecburi mufredat kompozisyonlarini, sadece iyi not adina, soru cumleleriyle baslatip, uc noktalarla bitirecegime, iki koku arasindaki siir yazilasi farki dusunmemi saglayacak soruyla 20 sene once karsilasabilseydim, su an aklimdan gecenleri daha iyi anlatabilirdim, diye dusundum cevabi okuyunca. Roportaji tamamlayamadim zira icim bayildi, fikrim degisti. Basa sarip kelebek niyetine kendimi kozaya sarsam, kaynayan kurtlarimla benden sevgi guvesi olur anca. Seviyordum yedim derim, zarar verdigim yunlulerden hesap sorana da.


(cok zaman onceki hadise yeniden gundeme geldiginde, isin isten coktan gectigini vurgulamak icin, basliktaki sozu soyler anneannem, anlayan gerisini tamamlar)

13 comments:

Suleyman Ve Ben said...

Merhaba Mor Koyun,

Nasilsin?

A very cute picture !

Cok orijinal iki kelime ogrendim senin yazi basliktan:

BILDIR = geçen sene = last year
TURNA = Crane

Ama "ki" eki ogrenmedim daha :)

Senin kitap Jean-Paul Sartre'dan nasil? Begendin mi?

Harika bahar gunler,

Gorusuruz,
Suleyman.

Anonymous said...

dün akşam kocama 'cocacolalight ile zero arasındaki tat farkını kelimelere dökebilir misin' dedim. o da 'onu yapana kadar varlık dergisine şiir yazarım' dedi. biz bunları konuşurken sen bunu yazıyormuşsun. ya!

EKMEKÇİKIZ said...

Şöyle biliyorum:
"Bıldır yediğin hurmalar,
Bu yıl g...nü tırmalar."

Röportaj yapılana sinir olma hali var, sanki.
:)

Mısır Patlağı :) said...

: )))))))))))))))))))))))

Buketblu said...

ewt küsel bi deyimmiş:) hehe

merakli said...

Bir müfredat çocuğu olarak sana katılıyorum ama seni sen yapan tecrübelerinse ve o müfredat yazıları senin şimdiki yazılarını etkilemiş olmalı.Ben senin şimdiki yazılarından çok keyif alıyorum da,onu anlatmaya çalışıyorum :)

merakli said...

Nasıl devrik olmuş cümlelerim,kusura bakmayın bu seferlik!

Aybike Ceylan said...

Hic duymamisim Mor koyunum,
Cok guzel bir resim:))

sevgiler.

MorKoyun said...

Merhaba Suleyman, ozlettin kendini:) Tesekkurler.
Turna is OK but nevermind Bildir, nobody use it anymore:)
Ki eki kolay, benim kedim=benimki, senin blog=seninki..
Kitap cok guzel, begendim ama Ingilizcesi zor, gunde bir sayfa okuyabiliyorum:)
Gorusuruz

Beyhan, roportaji okuyan herkes bu cevaba takilmistir eminim:) Siz okumadan konustuysaniz o zaman sasiririm:)

EkmekciK, degisik versiyonlar mevcut ama oz ayni:) Sinir olma hali degilde nasil desem normal bir insanevladi bu kadar kelebek sorusuna bir oturusta boyle cevap dizemez sanki:) Cumlelerin hepsi birbirinde secme birbirinden kalifiye ona takilmis olabilirim:)

Hosgeldin Misirpat;)

Buketb,guzel guzel, yerine oturttun mu daha da guzel..

Merakli haklisin tabii de simdi aklima gelince bu kadar kasmaya gerek var miydi diyorum. Kompozisyonlar degil sadece, blok flut, solfej, zorlama resim dersi konulari... surekli bir iteleme surekli bir isyana yoneltme:)

Aybike, resimdeki sirini Ross kurcalarken buldum, dayanamadim, evdeki gereksiz zimbirtilar kumesine dahil ettim:)

Anonymous said...

sasir tabi. ben sasirdim. bu posttan önce ne röportajdan ne de bıldırkinin anlamından haberim vardı. cocacolazero içiyordum o sırada sadece.

ssbb said...

Bence o röportajda sorular yazılı verilip uzun süre düşünülerek yanıtlanmış ama insanın böylesine bayıcı, Avrupa yakasındaki Gülenay tadında yanıtlar vermesi de çekilmiyor.
(ayrıca hiç zekice sayılmaz)

MorKoyun said...

Beyhan, son yorumuna cevap yazdigimi hatirliyorum hatta, sasirdim, fenomene yollayalim seni tadinda bir seydi ama ne oldu bilmiyorum:) Neyse, diyecegim sasirdim:)

Haklisin ssbb onceden almis olmali sorulari, bayiciligi konusunda hemfikirim:) Takdir ettigim, cocuga kucukten sekil veren, herhangi bir yone iten ya da en azindan gittigi yonu farkeden ebeveynler.

Anonymous said...

'bıldır' bizim yöreye has bir kelime diye düşünürdüm :)