Tuesday, June 03, 2008

Kucuk izcinin seyir defteri 1

15 Mayis Persembe, Yosemite National Park, ogleye dogru
Lost'u kacirdim ama ziyani yok, bulundugum yerde kendime bolum cekecek imkanlarim var. Daha dogrusu imkansizligim. Ben ki doga sporlarina, ' neisinvarlanorda-oturevinde-cayickestaneye' icerikli hisler besleyen, gercek anlamiyla evcil bir insanim. Hangi ara ve ne tip gazla, sirtinda su, peksimet, yedek don ve feneriyle orman patikasina dalan futursuz kirmizi baslikli kizcagiza dondum tam olarak bilmiyorum.

Sozumona park. Yer yer karanlik bildigin orman. Mayis en civcivli aymis zira kar sulari selaleleri costurmus. Heryer saril saril. Dort yanim doga takvimi manzarasi. Nerenin resmini ceksem karar veremedim. En sonunda attim makinayi cantaya, gordugum bana kalsin dedim. Aklimda kalanlardan bir demeti seyir defterime gecirdim.

15 Mayis Persembe, ayni yer-oglen filan
Dag aslaniyla karsilasirsak kacmayacakmisiz. Bagirip cagirip oldugumuzdan buyuk gorunecekmisiz. Ben zaten yasimi gostermem, olgunumdur dedim. O oyle degilmis. Cali mali alip elimize sallayacakmisiz. Ayi sanip kacsin diye. Hayvanin zeka geriligine bir de insiyatifine baglamisiz umudu meger. Bunca yildir ayni ormanda insanlarla muhattap olup onlari hala ayi sanan aslan varsa kendisini dogal seleksiyona havale ederim. Korkudan maymuna donen insan hikayelerini birbirlerine anlatip egleniyor bunlar kesin. Yine de temkinli olmak lazim. Ayni yontemi ayiyla karsilasirsak da uygulayacakmisiz. Bu sefer bizi ne sanmasini bekledigimizden cok emin degilim. Sormadim da. Korkum yine ayi sanip, hal hatir sormaya, asilmaya bilemedin ates almaya yanimiza gelmesi...Kismet.

Devam etmesi umidiyle...

14 comments:

egemavisi said...

Dağ aslanı ha. :D Çok güldüm. Sağolun. Devamını da beklerim.
Sevgiler.

HMF said...

MorKoyun:)Kendine dikkat et oralarda bak..

Yesim said...

Sevgili Mor Koyun,
Blogunuzun yeni bir misafiriyim, sessiz sedasiz okuyorum bir zamandir. Dag aslani deyince dayanamadim, ben de senelerdir her kamp kurusumuzda ya da takim buyuk parklara yuruyuse gittigimizde icimden hep goruversek keske su cok bahsettikleri hayvanlari diye dusunurum; dag aslani, ayi, bobcat vs, bir yandan da hakikaten gorsek ne yapariz diye de tirsarim.
Insan dogru durust cimeni bile kalmamis bir sehirden gelince boyle bir yere etkinleniyor biraz, ne kadar sehir cocugu bile olsa.
Sevgiler

aysarayı said...

en eski milli parklardan birisi yosemite.gitmeyi çok isterdim...keyfini çıkarmak lazım ...

Buketblu said...

Ya ben diyorum da kimse inanmıyo artvinde de aynılarından var. yosemitin adında hayır yok morum koyunum gel buralarda otlan-lost ol -mele-beslen ne biliim gez dolaş:)

öperim

Kremali'nin annesi said...

Aslandan ayidan korunma yontemleri buymus demek. Cok komik diye buyuk konusmayalim lutfen. Ise yarayip yaramadigini sinamak yurek ister. Ise yaramadigini gordukten sonra hala gulebilmek ise ne ister bilemiyorum:)

Ben de devamini umid ediyorum mor koyun. Cok ogretici ve eglendirici olur bu izci hikayeleri zira.

Bu arada benim birader de kordon dolanmasindan mosmor dogmus ama o kendine mor koc demiyor, senin ayricaligin ne?

Herbert said...

losttakiler kutup ayısını görünce yaradana sığınıp kaçıyor, hala pek zaiyat vermediler o konuda. ayı görünce kaç sen bence, öyle vay efendim çalı buldum, minik fare gibi kükredim. sakat işler bunlar.

Ebruli said...

Ne güzel yerleri gezmişsin öyle. Eğer oralarda bir "dağ aslanı" karşına çıksaydı; bence sana hiç bir şey yapmazdı, yapamazdı!
Neden mi? Çünkü sen "mor renk bir koyunsun". O hayatındaki ilk mor koyunu gördüğüne şaşırıp, öylece sana aptal, aptal bakakalacak...
Sana şaşkınlığından dokunamayacak...
Haberin yok mu?

Anonymous said...

Cok hos olmus yine.
Seyir defterinizde ayi ya da aslan manzaralari olmamasi dileklerimle.
Saldim cayira mevlam kayira!
Nagehan

Anonymous said...

Ben derim ki sen gel yine "cayickestaneye" haline don, ne isin var oralarda,ayinin calidan korktugu nerde gorulmus, asil yapman gereken sirtindaki cantayi atip (icinde goflet oldugunu umuyorum) ayi onunla mesgulken dortnala kacmak. -Selocan

Sanem said...

dagdir, tepedir gormeyi ozledigimi hatirladim fotograflara baktikca. Bizim evin arkasi da duz orman, yilandan gecilmiyor, iki haftasonudur denk geliyoruz, su iciyoruz en fazla.
Ozlemisim yazilarini, devami cabuk gelsin dilerim.

özgün said...

heyecanla beklemekteyim devamını.

not: ya bu arada o türkü
"amanını mor koyun hoplar gelir" miydi yoksa
"amanını mor koyun meler gelir" miydi?
hayır babam inatla melediğini söylüyo ama benim aklımda hopluyomuş gibi kalmış hani..

Berceste said...

Sen şimdi şarıl marıl tarif edince şelaleleri, dereleri, aklıma o su sesi duyunca hemen biryerlere koşanlar geldi. O biryerler de yoktur, çalı arasına gitmek gerekir ve tam o estantanede ayı neyin, aslan neyin gelirse ne olur bacııııım. Yok ben evimde oturayım :) Çalı çırpı da işe yaramaz ki o zaman!

Anonymous said...

geri geri geliyorum işte arşivde kendi halimde..

doğal seleksiyona bırakayımda başlayan kıkırdamam.. o da ayı sanırsa da kahkahaya dönüştü..
sağ salim dönmüş ve bloa yazılar ekleyebilmiş olmaı bilmenin iç huzuru ile..
çok güldümmm.. yaşlar geldi gözümden..
mor koyun adına da bittim...

sevgi ile..
atalet.blogspot.com =P