Wednesday, June 25, 2008

sevgili gunnuk,
kendimi tekrarlamaktan hoslanmam bilirsin. lakin gunler birbirinin tipkisi gecip giderken bu kalbim kadar temiz sayfaya degisik ne yazabilecegimi bilmiyorum. mezun olduktan sonra baslayacagini dusundugum, koseyi dondum muydu karsima cikiverecek, gercek, guzel, aktif, dinamik, heycanli, yolda hic tanimadigim birinin bana cicek vermesine sasirmadigim hayat buralarda bir yerde de ben goremiyor olabilir miyim?
oysa ki doktora yaparken her sey ne guzelmis. ne idigum belirsiz, n'edecegim belirsiz bir alametin icinde bitirecegim gunu saymakla gecen yillarimin bir gayesi, bir anlami, bir efendime soyleyeyim ahengi varmis meger. ya simdi? onca sumuklu gune yeniden doner miyim endisesiyle, bir seneyi asan kontratlara imza atmaya korkuyorum. sevmeyecegimi hissettigim isverenlerden, bagli bulunduklari isyerlerinden kaciyorum. hic para kazanmam gerekmesin, kimse benden birsey beklemesin, alkislanayim ama ses cikmasin istiyorum. bilmem anlatabiliyor muyum?
velhasil gunnuk, sakin mutsuz oldugumu sanma. bilakis, konusurken hayatta kullanmayacagim kelimelerle cumleler dizebilecek kadar neseliyim. guldugum kadar gulduruyorum. bir tek, bi'tek derdim var. son dakika golleri artik canima yetti. ya butun butun gelsin beklenen, en basindan, en beklenmeyen yaniyla, ya da hic gelmesin. ucundan gostermesin, umut vermesin, heveslendirmesin, hic baslamadan bitsin.
dur bi cayimi iceyim, sonra, muhtemelen yazdiklarimi siler halime bin sukur ederim.


12 comments:

cinar said...

Sevgili Mor Koyun,
demek mezun oldun, tebrikler. Sevmeyeceğin işverenlerin yanında çalışmak durumunda kalana kadar bol bol gez, eğlen ve dinnen. Sonrası zaten hep bildiğimiz şey.
Çayını da afiyetle iç :)

loungetime said...

Yazını silmeden okuduğuma göre hala çayını içmedin demek ki.
Ya sıkma canını herkesin zaman zaman böyle durumları olur. Bence cınarın dediğini yap ve bu boşlukta bol bol gez, kafa dinle. Hayat bir başladımı soluk almaya fırsat kalmıyor.

Ebruli said...

Ben de çoğu zaman, hatta hiç sebepsizken senin gibi şeyler istiyorum. Zaten insanoğlu hayatta her düşündüğünü, her istediğini yapmıyor ki, ya da yapamıyor ki...

Sanem said...

Bugun senin ordan geçtim, hala orda oldugunu varsayarak içimden selaam Morkoyun dedim ve her zamanki neşenin devamını temenni ettim.
Aplan K.Kazım

Anonymous said...

Koyuncan,
Bu kadar uzun soluklu doktora macerasindan cikinca herkes artik kesin ne yapmak istedigini biliyosundur gozuyle bakiyo insana ama nedense oyle olmayabiliyo.Senin icin boyle de bir dert var mi bilmem ama bana sorarsan 1 senelik kontratlar en guzelleri. Istemedigin anda cekip gitmek artik daha kolay. Yillarini gecirmek zorunda oldugun labda degilsin ne de olsa. Bu bile gelebilecek can sIkIcI suplizleri basariyla gogus topu misali sondurmek icin bi neden...Shen olasin shen kalasin.

ycurl said...

Ben bu ruh halini hatirliyorum :) Bir daha tekrarlayayim her iste bir hayir vardir. Son dakika golu atabilmek icin mucadeleci olma halini birakmamak gerek bazilari daha cabuk sonuca ulasabilir ama bosver sen herkese kendi istedigini yap :)

KelebekGibi said...

Umarim artik mutluluk hep önceden ilk dakikalarda gelir diycem ama o zamanda belki o mutlulugun degeri cok olmaz iste! Son dakika olunca daha bir degerli oluyor bence.
Hayirlisi olsun is konusunda.

Anonymous said...

Merhaba senin sıkı bir tatile ihtiyacın var anladım ben:p bugünlerde kimin yok ki. Bu insnalık hali ara ara gelirler ara giderler:)
Sadece gözünü gün ışığına dik ve umudunu asla kaybetme bak gör o şafak vakti güzel bir süprizler karşılacağına inanıyorum:)

crema said...

selam:)
yeni tanıştım bloğunla.Köşeyi dönmek dedin ya o kısmı tanıdık geldi bana da, nedense ben de olabildiğinde erteledim, yeni işler yeni sayfalar zordur ama taa ki hazır olana kadar.
buarada bloğundaki ingilzceye cevirme kısmını nasıl yükleyebilirim bende,beceremedim de:)

Tijen said...

en beklenen şeyler en beklenmeyen zamanlarda gelmez mi?

esra said...

"ya butun butun gelsin beklenen, en basindan, en beklenmeyen yaniyla, ya da hic gelmesin. ucundan gostermesin, umut vermesin, heveslendirmesin, hic baslamadan bitsin. " demissin ya, bu kadar mı güzel anlatır bir cumle tam da hissettigim ama dile getiremedigim seyi dedim... ama sanirim beklenenler hicbir zaman o kadar dusunceli olmuyorlar :)

B5 said...

Bekleme. Normalde senin gibi insanlar guzel seyleri aramaz, cunku guzel seyler ona gelir. :)

Koseyi donunce cicek verecek(ler) hala o koselerden birindedir.

Is icinse, para kazanmaya gerek duymadan, kimse birsey demeden, sevimsiz insanlarla olmadan calisilabilecek bir ortam varsa da aramakla zaman kaybetmeye degmez. Onceliklerin baska seyler nasilsa. Psikolojik problemlere sahip olmayanlarla, kompleksizlerle dolu bir cevre bulmak cok zor :P (Dun yasadigim uzerine bir kitap yazabilirim mesela :))))

Su var: onlari izlemek hayli ilginc olabilir. Sonucta cekinme, nereye gitsen hosuna gidecekler one cikacaktir :)

Sevgiler,