sahane noktaya parmak basmissin.. tahminim su: orjinal haliyle oksuz doyuran sayida kurabiye cikaran tarifi kendi defterime yarim olcu not etmisim...1/2 yimirta bir kucuk boy tam yumurtaya tekabul ediyor. ha ben yumurtayi nizami bolerim diyen varsa yarim yumurta koyabilir, sarisi, beyazi ve ben tebrik ederiz:)
bence gecerdim. midesizlikle alakasi yok zira ne ketcaplari, ne meyve sularini, yogurtlari, tereyaglari, peynirleri, eski kasarlari, biskuvileri, sosisleri yapim asamasinda gordum, sasirmadim. alternatifin varsa onu soyle.
1/2 yımırta konusunu aydınlatmanız bence de iyi olmuş. Yoksa ki, mutfağa girip, nizami yumurta bölme çalışmaları yapmam an meselesiydi.:)
Sana yerine naçizane tere önerebilirim. Hakiki köy tereyağı olursa hele, o kurabiyenin ağıza alınır alınmaz kendini dağıtıp mideye inmesi işten bile değil.:)
elma püresi (yada apple souce dedikleri şey) margarin ya da tereyağ yerine kullanılabilecek bir alternatif. ağızda dağılma aksiyonunu başarıyla taklit edebiliyor.
Isteyen tere koysun isteyen elma puresi arkadasim ben canim defterimdeki kirk yillik sanamdan vazgecmem, gecemem. Ben gecsem sanayla buyumus bir nesil denize dokulur. Zaten burda sana mana yok, landolake,aykentbilivitsbatir filan fistik var. Zaten ben yuz yilda bir kurabiye yapiyorum. O yuzyilin birinde de motoryagi kullansam ne yazar. Ha ineksabanin dolabinda sakladigi koy tereyagindan gondersin incegul bana, krem niyetine kullanmazsam n'olayim:))
Ben de diyorum ne cok elma puresi var markette, ne cok seveni var meretin. Tatbikat alani genismis:)
Aldik canim selamlari saygilari ama tarif dedigin kisisel olur. Duydugun gibi yazmazsan yedigin gibi pisiremezsin;) (cuvaldizi tuftuf kulahinin ucuna monte eder, camasir makinasi borumla nisan alirim. itinayla:))
Tarife bakiyorum, yahu bu `wallet` da ne, wallet`in ascilik dilinde bir anlami daha var da ben mi bilmiyorum diye alik alik resme bakarken ikinci kes dumur oldum, diyorum yahu yumurtanin yarisi ne demek yahu? amaan dedim, bakayim yorumlarda benim gibi dumur olmus insanlar sormustur herhalde, ve bam! ycrul sormus daha ilk yorumda! voila! sonra tarife bir daha baktigimda `wallet`in `hallet` oldugunu gordum de o gece rahat rahat uyudum. Yaparim ben bunu.
kurabiyeyi dün yaptım. bloger alemindeki onca yemekçiye rağmen her telden çalan morkoyunun tarifini seçtim netekim iyi de yapmışım. çok güzeldi. cevize batırıp, vanilya ekleyerek hallettim, kendi yorumumu kattım. :) selamlar.
Sirf anne kurabiyen icin un falan aldim, vazgectim, un helvasi denen sadece komsudan geldiginde yiyebildigim seyi yapmaya kalktim.. Rezil ettim ;((( Anne kurabiyesi denenecek...
22 comments:
1/2 yimirta nasil oluyor? :))) Acaba sarisi mi beyazi mi 1/2 oluyor?
sahane noktaya parmak basmissin.. tahminim su: orjinal haliyle oksuz doyuran sayida kurabiye cikaran tarifi kendi defterime yarim olcu not etmisim...1/2 yimirta bir kucuk boy tam yumurtaya tekabul ediyor. ha ben yumurtayi nizami bolerim diyen varsa yarim yumurta koyabilir, sarisi, beyazi ve ben tebrik ederiz:)
çok lezzetli görünüyor, bunu mutlaka deneyeceğim. Hani senin de ellerine sağlık mor koyun..)
yimirta olayina aciklik getirmen isabet olmus cunku birazdan bu kurabiyeyi yapmayi planliyorum :)
sananın yapım sürecini, arabalarda motoryağı olamayan yağların sana yapıldığını görsen bir daha yanından geçmezdin.
afiyet oslun.
bence gecerdim. midesizlikle alakasi yok zira ne ketcaplari, ne meyve sularini, yogurtlari, tereyaglari, peynirleri, eski kasarlari, biskuvileri, sosisleri yapim asamasinda gordum, sasirmadim.
alternatifin varsa onu soyle.
e tabi ki zeytinyağ. sızma çok belirgin oluyorsa ki bence pek olmuyor, riviera.
hic kurabiye yapmisligin yok anlasilan. zeytinyagin basimizin ustunde yeri var ama agizda dagilmasini bekledigin herhangi bir kurabiyede yok.
bi yapan olsa da yisek! canimi cektirdin simdi inip snickers yiyecem kurabiyeyi kim kaybetmis de ben buliyim. offf ben bunu caya da banardim olsa.
çok şirin bir tarif olmuş.orjinalinden hem de..kurabiyeler de muhteşem görünüyor...
Hmm leziz...
Annenin tarifini yeterli bulmayıp üzerinde düzeltmeler yapman da iyi olmuş. Yapmak isteyen olursa 2,5'u 3 yapabilir denemeye gerek kalmadan :)
Yazı çok güzelmiş bu arada.
Hallet:))
1/2 yımırta konusunu aydınlatmanız bence de iyi olmuş. Yoksa ki, mutfağa girip, nizami yumurta bölme çalışmaları yapmam an meselesiydi.:)
Sana yerine naçizane tere önerebilirim. Hakiki köy tereyağı olursa hele, o kurabiyenin ağıza alınır alınmaz kendini dağıtıp mideye inmesi işten bile değil.:)
elma püresi (yada apple souce dedikleri şey) margarin ya da tereyağ yerine kullanılabilecek bir alternatif. ağızda dağılma aksiyonunu başarıyla taklit edebiliyor.
Anneye ve fotoğraftaki kurabiyeleri pişirene hürmetler :P
Tarifi yazanın parmaklarına DDD'den saygılar, benden iğne batırmacalar. Kurabiyeye tereyağı iyi gider diye düşünenlere selamlar...
Isteyen tere koysun isteyen elma puresi arkadasim ben canim defterimdeki kirk yillik sanamdan vazgecmem, gecemem. Ben gecsem sanayla buyumus bir nesil denize dokulur. Zaten burda sana mana yok, landolake,aykentbilivitsbatir filan fistik var. Zaten ben yuz yilda bir kurabiye yapiyorum. O yuzyilin birinde de motoryagi kullansam ne yazar. Ha ineksabanin dolabinda sakladigi koy tereyagindan gondersin incegul bana, krem niyetine kullanmazsam n'olayim:))
Ben de diyorum ne cok elma puresi var markette, ne cok seveni var meretin. Tatbikat alani genismis:)
Aldik canim selamlari saygilari ama tarif dedigin kisisel olur. Duydugun gibi yazmazsan yedigin gibi pisiremezsin;) (cuvaldizi tuftuf kulahinin ucuna monte eder, camasir makinasi borumla nisan alirim. itinayla:))
Kurabiyeler pek lezzetli gorunuyor. yapanlarin eline yiyenlerin agzina, bakanlarin agiz sularina saglik.
Tarife bakiyorum, yahu bu `wallet` da ne, wallet`in ascilik dilinde bir anlami daha var da ben mi bilmiyorum diye alik alik resme bakarken ikinci kes dumur oldum, diyorum yahu yumurtanin yarisi ne demek yahu? amaan dedim, bakayim yorumlarda benim gibi dumur olmus insanlar sormustur herhalde, ve bam! ycrul sormus daha ilk yorumda! voila! sonra tarife bir daha baktigimda `wallet`in `hallet` oldugunu gordum de o gece rahat rahat uyudum. Yaparim ben bunu.
kurabiyeyi dün yaptım. bloger alemindeki onca yemekçiye rağmen her telden çalan morkoyunun tarifini seçtim netekim iyi de yapmışım. çok güzeldi. cevize batırıp, vanilya ekleyerek hallettim, kendi yorumumu kattım. :) selamlar.
Sirf anne kurabiyen icin un falan aldim, vazgectim, un helvasi denen sadece komsudan geldiginde yiyebildigim seyi yapmaya kalktim..
Rezil ettim ;(((
Anne kurabiyesi denenecek...
afiyet olsun;)
(vanilya orjinal tarifte de vardi neden burda yok bilmiyorum, hatirlatma icin tesekkurler)
Post a Comment