Wednesday, July 16, 2008

kontrol kentır

Kendine guvendigini adamin gozune gozune bastiran insanlardan bunaldim. İş olsun ainesi kişinin, mumkunse beni lafla yormasin. Gel gor ki sunca zamanlik is arama tarama mulakat calismalarimin kafama odunla vurmak suretiyle belletigi su: tevazu coktan vefa'ya komsu olmus. Hamurunda olan ya da olmayan meziyetleri sattigin kadar varsin, basarilisin ve huzur icinde yasarsin. Satamazsan var olani da kendinle didismeye harcarsin... Sozum meclisten disari, hepi topu dort dugmeden olusan paneline 'kontrol center' yazmayi uygun goren yetmis yillik firinim utansin.

8 comments:

günlük süt said...

Aaaah ah!! Geç mi geldik dünyaya, ya da yanlış zaman-mekan kombinasyonunda mı bu yaşlara geldik bilmiyorum ki? Pek muzdaribim olduğum şey olduğumu kabul edememekten ben de. Çok şey olanlarda mıdır bunun kabahati, ona çok şey diyen bizlerde mi? Hep mor kalasın koyunum..

farawaysoclose said...

malesef devir pazarlama devri, hayatın her anında birşeyleri birilerine pazarlamakla ömür geçiyor
iş görüşmelerinde artık "hobi"lere de büyük önem veriliyor. boş vakitlerinde napıyorsun sorunun yanıtı "aylak aylak tv seyredip internete takılıyorum" olmamalı!?!

Nuri Alço said...

bu noktada bir propaganda yapmayi gorev addediyorum:

http://youtube.com/watch?v=f61KMw5zVhg

Blog Jandarmasi, San Jose Atesesi

stickman said...

kendi kontrol kentırımı da bi bulsam..

Açalya said...

Morkoyun, bu yazive o kurabiyelerden sonra daha guzel uyurum ben, seni tekrar kesfettigim icin.

Simon said...

Firin konusunda bir sey demiyorum... Ama genel kaidede dedigin gibi bir degisiklik var gibi gorunse de, aslinda yok. Valla bak. Bes bin yilda degismemis kural bir iki nesilde mi degisecek?

Hala herkes kimin ne ettigine bakiyor aslinda, meraka, telasa gerek yok o yuzden. Sadece biraz vakit alabilir hakkin alinmasi, ama aliniyor (Evet bazen biraz fazlasiyla gec olabiliyor). Ama aliniyor iste. Dunya boyle bir yer.

Simon said...

Aslinda firin konusunda da bir sey diyorum. Dort tane dugmeyi bir araya koymuslar, o yuzden center demisler, yoksa baska bir seyden degil. Mesela firinin ebadina yaysalardi o dugmeleri, o zaman adem-i merkeziyetci bir yaklasim olurdu, fekat onun Ingilizce'deki karsiligini bilemeyecegim.

MorKoyun said...

Sagol Gunnuksut mutemadiyen morariyorum merak etme:)
Faraw, oysaki ben bos vaktimde gercekten mal gibi tv izleyip internette okunmadik gereksiz kose yazisi birakmiyorum:) Doktoranin biraktigi kalici hasarlardan maalesef.
SanJoseliNuriBey, vidyoyu izledim yetmedi, kitabini aldim okudum bitti. Surely you're joking olan, guzeldi.
Stickmen, resmin merkezi yanlis verde ariyormussun hissi veriyor bana:)
Acalya, tesekkur ederim, aslinda ben omrum boyu kesfedilmeyi bekledim. Repertuarim sahne adim hersey hazirdi ama heyhat:) Dante'yi operim.
Simon,sayende blogu elden geciriyorum, cevapsiz yorumlara selam gonderiyorum.
Konuyla ilgili sitemim zaten degismedigi halde degismis taklidi yapan sisteme. Insan kaynaklari denen birim eminim eskiden bu kadar sinir bozucu degildi. Herkez cok ukala, cok bilmis, cok geveze, her sey tantana ve gurultu. Bazen bunun kasitli oldugunu dusunuyorum zira beri tarafta pazarlanan anti-stres, huzur ve sukunetli yasam yollari girla.
(Yok, firin o kadar masum degil, kendi prensiplerine gore calisiyor:)