Wednesday, August 20, 2008

daha okuyup da dansöz olmak (basimiza)

Sabah gazetesi, "Bilim kadınıydı dansöz oldu" haberinden alinti:
Cambridge Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Emma Chapman "Bu hayattan sıkıldım" diyerek dansöz oldu, kendi okulunu bile açtı.. Dünyanın en prestijli okullarından İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan 28 yaşındaki Emma Chapman, akademik dünyadan sıkılınca, radikal bir kararla dansöz olmaya karar verdi. Eczacılık ve biyoteknoloji alanında çalışan ve 100 kadar öğrencisi olan Chapman, The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Göbek dansı bana aradığım özgürlüğü verdi" dedi.Bir daha asla sabah 9 akşam 5 çalışmayacağını ve daha çok Mısır tarzı oryantalden etkilendiğini belirten Chapman, bu kararı verdiğinde, başta nişanlısı olmak üzere ailesinden büyük destek gördüğünü söyledi.

***
hani diyorum Allah'im isaret cakiyorsun da ben mi anlamiyorum ki ??

18 comments:

ycurl said...

Ha ha hic gulecegim yoktu. Houston'da seyrettigimiz dansozun saatine 150$ (hos 1 saat dansetmiyorlar yani iste 15 dk. lik dansina diyeyim) aldigini ogrendigim zaman bu akademik olaydan vazgecmeliyim diye dusunmustum :)

Öykücü said...

Eczacılık yapmaktansa dansözlük yapmak Türkiye şartlarında da iyi fikir.Ben de düşüneceğim.Ama beni ne kocam ne annem-babam desteklemez gibi geliyor:)))

Bu arada kadının gerçekten de kocaman bir göbeği var.Göbek dansında gelecek vaad ediyor,bir sağa bir sola sallasa yeter.Bıngıl bıngıl..

Sevgiler..

MorKoyun said...

Ycurl, ama bunun kostumu, saci, makyaji, bakimi, altyapisi var;)
Oykucu,eczacilardan anlamam ama binlerce dansoz var:)Ingilterede gobek dansindan kasit gobegin kendi basina salinimidir belki, zaten doktora gobegi independent research yetenegine sahip, hersey beklenir:) Sevgiler

günlük süt said...

Aklın yeterince çelinirse ben Türkiye şubesini yürütürüm :) Tez yazıyorum, haftaya cuma jürim var, herşeyi düşünmeden yapabilecek durumdayım, hemen karar vermemiz lazım :P

MorKoyun said...

Gunnuksut, muessesede diplomalilara oncelik var, hele ki adayin juriden gecmis olmasi sart. Iyi kivirma, destekli sallama, kuyruk titretme sanatinin incelikleri en iyi tez ve juri asamasinda tebrube edilir zira:) Kolay gelsin, simdiden tebrikler.

günlük süt said...

He he :) Saolasın morkoyunum, geçince ilk senin blogda ilan edecem inşallah. Darısı herkesin başına. Ama sakın benim gibi son 2 ayda tez yazmaya (bir kısmını da yeni yapmaya :P ) kalkmasın kimse. İnsan çok olgunlaşıyor, pişiyor, öğreniyor, hayata farklı gözlere bakmaya başlıyor, mücadele ediyor iyi falan da değer mi bunların hepsine diye düşünmek de bunların yanına kocaman bir bonus olarak geliyor ki almasam diyemiyorsun. Herşeyi bırak tazceik bloguna tek kelime yazamıyosun :D

Berceste said...

Sana soyluyoz o kadar Cambridge Universitesine gel diye. Hem bu ise donersen oyle bakim makim lazim degil....

dide said...

kesinlikle idolüm oldu şu dakkadan sonra.

Hüma said...

uzun zamandır düsünüp yapamadığım ve cesaret edemediğim şeyi yapmış! işte bu demek istiyorum! didecim, evet idolümüzü bulduk:)

B5 said...

Tek hayatin var, neyi coook olmak istiyorsa onu olsun herkes. : )
(Bu durumda en fazla secilen meslekleri merak ederdim dünyada)...
TR disinda cocuklarin soyledigi (soylettirilen) meslek klisesi hep doktor, muhendis degil cunku.

HMF said...

hahahaha:)mukemmel bir karar. tebrik ediyorum.

saka bir yana bu kadar radikal kararlarla gercekten ne yapmak istedigini bilen ve onun pesinden kosan insanlara imreniyorum, gipta ediyorum. (emma dansozun de boyle oldugu varsayimindan cikarak bunu yaziyorum:))

ycurl said...

Ha bu arada Amerika'da da genelde zayiflamak icin kadinlar gobek dansina basliyor. Yine bir gosteri seyretmistim. Masallah teyzelerin hepsi bir farkli boyuttaydi ama haklarini yememeyim o kivirma hareketlerini yapiyorlardi basari ile. Estetik olarak biraz goz zevkini bozuyordu ama ne yapalim. Alt yapi konusunu sorun etme :) Benim Turk oldugumu ogrenen Amerikali bir teyze bana Turkiye'den dansoz kiyafeti getirip getiremeyecegimi sormustu. Hatta dedim dansozluk olmasa bile dansoz esyasi pazarlama olayina mi girsem :)))

Anonymous said...

Bu haberi bir iki arkadasim bana benim icin dusundukleri yeni kariyer hedefi basligi altinda forwardladilar. Sanirim nasil yukardaki sana isaret cakiyolarsa benim arkadaslar da kibarca bana bisi soylemek istiyolar. Doktor olcaz diye masa basinda oturmaktan, labda tunemekten gobeemiz bu hanimkizimiz gibi dogal frekansta sallanmaktan baska bisi yapmiyo yillardir. Icimizdeki sesi dinleyelim. Haydi gencler sahnelere!!

Ebruli said...

Her babayiğidin alacağı bir karar değil bence. Dansözlüğü de hobi olarak yapabilirdi. Kendisine yazık etmiş...

yazmak_eylemi said...

oralarda akademisyen olmak (mesleği icra ve mesleği elde etmek anlamlarında) bizdeki kadar zor ve de ıkındırıcı olmadığından elde ettikten sonra sıkılmak lüksüne sahip olabiliyolar demek ki! Bunun mücadelesini verip fazla idealist takıldığı için bu kulvarın dışında kalmış biri olarak konuşuyorum; ööle havadan kulaktan dolma bilgi ile değil yani.
kıvırtsın bakalım ne diyelim.

Anonymous said...

keşke okula harcadı zamanı ve parayı dansözlüğün alt yapısına harcasaydı daha bir iyi olardı sankim kine....

günlük süt said...

O kadar okumasa sonunda dansöz olur muydu diye sormak lazım :)

Anonymous said...

Alemsin vallahi, çok ilginç geldi haber. Ama aslında içinizden geçen şeyi yapacaksınız :)