Thursday, November 06, 2008

baa simdi bah baAAH BAHHA HAAAA....

kapiyla rektor arasindaki kasislerden birinden, aracin on iki tekerini usulca gecirir gecirmez, kokledigi gaz pedali sayesinde arka iki tekerin ayni kasise siddetli carpisiyla, kendi halinde yasayan arka dortlunun once dolmus tavanina sonra birbirlerine carpislarini ve akabinde dagilislarini dikiz aynasindan gayet samimi kahkahalarla izleyen ve on taraf yolcularinin dikkatini olayin gelisimine 'baa simdi bah baAAH BAHHA HAAAA....' seklinde ceken dolmus soforu geldi aklima bugun. sonra gitti.

9 comments:

günlük süt said...

bu yorumu anlayamamak isterdim. anladığım için de memnunum bi yandan.bu ne yaa??

Horatio said...

rektorluk demek istemis samursam.

MorKoyun said...

SimonV, rektör, bir üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisidir. Latince kökenlidir ve bu dilde 'yöneten' anlamına gelir. Kelime, Hristiyanlık dininde kilisedeki idarecilerden birinden türetilmiştir. Özellikle Anglikan ve Katolik kiliselerinin bazılarında rektörler vardır (viki). Bizim rektor senin bildiklerine benzermisdi mi bilemem ama. Rektorlugun tanimi vikide olmadigindan ben dolmustan Rektor'de inmeyi uygun bulurum.

Benzer anlari tanimlayabilmem mumkun degil. Zaten benim yazi yontemim, beni kim dinliyor diye meraklanmaktan cok, yukses sesle dusunmeye ve kendi keyiflerimi izlemeye dayanir (DeQuincey). Yalan tabi o Webstatin isi ne orda derler adama. konuyu basariyla dagitabildiysem ne mutlu bana..

Sut, bu ne hakkaten? Sitemin neye soyle bize.

Hort., tesekkur ederim.

burcu said...

benim de aklima benzer bir olay geldi, gecenin bir yarisinda kapi ile rektorluk arasindaki kasislerde benzer bir olay ardinda arka dortlu cam kenari yani tekerin ustu mevkinde oturan kisi "hocam yavas biraz" diye bir yorum yapma gafletinde bulunmustu. Sevgili dolmus soforunun yorumu da "sana ne araba benim" seklinde olmustu, hatirladikca hala gulerim.

MorKoyun said...

Bi dakka bi dakka. olay kontrolumden cikti sagirsam. Anlayamadigini anlamadigimi anladigim sey kimsenin anlayamadigi birseye donusmeden anlatmak istedigim sey rektor aciklamali yorumun son derece ciddiyetsiz yazildigidir. Zaten vikideki 'Kelime, Hristiyanlık dininde kilisedeki idarecilerden birinden türetilmiştir' ibaresi aciklamanin ne derece bilimsel verilere dayandigini gosterir zira biz ne bilelim idarecilerden hangisi:)
Gunluk sutun yorumuna, sorusunu kime sordugunu anlamadan bulasmam:))
Su satirlari gunlerin beyin posuguyle, son derece neseli ve kimseyi ozellikle Simon'u dovmek amaciyla yazmadigimi hatirlatir bu bahsi hemen kapatmak isterim.
Hem bizim okulda da rektor diyen yoktur muhtemel, o benim sahsi usengecligim sigirsam.

Anonymous said...

kasislerde tavana vurma veya rektörlükle bir davam olmadı da önceki duraklara ne deneceği (mimarlık? işletme? idari?) ve kapıdan bindiğimde şoförün oradan yarı ücret teamüllerine uyup uymayacağı, yok, önceki dolmuştan kapıda kart almak için indirilmişsem şoförün bunu anlayıp anlamayacağı gibi dertlerim olurdu. ama o esnada veya ileriki herhangi bir esnada bununla işimi sevip sevmediğimi bağdaştırasım olmadı.

günlük süt said...

Anam neler olmuş burda? Hemen olayın kendimle ilgili kısmına açıklık getirip kaçıyorum ben. Efenim, şöyle ki soru biçiminde kendini göstermiş olan sitemim hayata karşıdır. "kapıdan rektöre" diye başlayan bir cümleyi okumaya başlamamla beraber beyindeki o hatıralara ve alışkanlıklara ait olan sinirlerin hemen harekete geçip MorKoyunun anlatmak istediklerini, kendimi ona pek yakın hissederek anlamama ya da öyle olduğunu zannetmeme sebep olmuş, bu da beni pek sevdiğim MorKoyun kişisiyle aramızda bir bağ oluştuğu düşüncesiyle bi yandan mutlu etmiş, bi yandan da o kapıyla rektörlük arasındaki yolun ve devamımın hayatımın epey bir büyük kısmını kapsıyor olduğunu anımsatarak az biraz canımı sıkmıştır. Olay bundan ibarettir, reca ederim sizler de şu güzel blog ortamında dargın gergin olmayın, blogları kaybetme korkumuz henüz tazeykene hem de. Selamlar, sevgiler..

MorKoyun said...

gunluksut'cum ben anlamistim zaten 'bu yorum'dan kastin ben oldugunu, senden bir onceki yorumcu olmadigini:) keske SiminV da silmeseydi yorumlarini. sevgiler.

günlük süt said...

canım benim, gönüller bir olsun :)