Wednesday, February 24, 2010

pilatesin bende bittigi an


Kutlu dogum haftami-ki bence dogumgunu etkinlikleri mumkunse bir butun aya yayilmali-yas ortalamasi 82 olan 80 haneli bir okyanus sehrinin kaplicasinda gecirdim. kaplicanin yas ortalamasi rekora kosuyordu. beyaz pamuk helva kafali teyze ve amcalarla birlikte, sabahlari sahil yuruyusu, bel hizasinda siccacik havuzlarda yuzus, sifali sularda kendini kaynatma aktivitelerine ek olarak gunun muhtelif saatlerinde pamuk dostlarla kah pilates kah yoga kah dans fusion dersine katildim...

birlikte gecirdigimiz vaktin neredeyse tamaminda onlar kadar yaslanabilecek miyim, ola ki yaslandim, bacakla daire hareketini birak parmaklarimi futursuzca kimildatabilecek miyim, hayattan onlar kadar zevk alabilecek miyim tarzi sorular geldi aklima. izledim, inceledim. bahsettigim teyzeler spor da spor diye resmen manyamisti. hayatin sinirlarini zorlarken etraflarini agir bunalima surukluyorlardi..

gel gor ki ucuz espri anlayisi bende herdaim bakiydi. durumun komedisi zaman ve mekandan bagimsiz her an her yerden karsimiza cikabilirdi. kendi isime bakip tam gaz konsantrasyonla yer pilatesi hareketlerine dalmis olsam bile.. ah be teyze! yirtiliverdin sandim ki ben. yeminle.

7 comments:

Unknown said...

:)
-Ilk yorumum vatana millete hayirli olsun :)-

MorKoyun said...

alkisliyoruz hepberaber:)

Unknown said...

hahahahah:D
supermis

Dört Yapraklı Yonca said...

pilates hareketleri ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi; biraz gecikmiş de olsam -bir ay sürmüyomu zaten- doğum günün kutlu olsun.

sevgiler

gibi said...

Herkes olması grektiği gibi bacağını, kolunu, kalçasını vs kaldırıp indirirken, bacağını gergin tutup karnını da içine çekerek binbir türlü hareketi yaparken, aynada kendimi görüp beceremediğimi anlayınca koordinasyon eksikliği tesbitinde bulunmuştum. Şimdi bu çizimleri görünce rahatladım:)

Lapis lazuli said...

eee senin ne isin vardi orda peki?!

MorKoyun said...

hmm cevap biraz karisik ve uzun, ozetle es durumundan diyelim:)

tesekkur ederim..