Monday, March 08, 2010

NY sokaklarinda-MoMA

iki arti ne bileyim kac haftalik NewYork tayininin ilk gununde Modern Sanat Muzesinde kac saatlerimi gecirdigimi, nelerle ilgilendigimi, TimBurton-hastasiyim- sergisinin ustune denk geliverip Corpse Bride, BettleJuice, NightmareJack, MakasellerEdward, Stainboy, Robotboy ve nicelerinin hikayelerini hamur maketleriyle karsimda gorunce agalamak istedigimi filan anlatmak isterdim ama simdi vakit yok.. Belki baska bahara, belki aralarda kisa kisa..

butun bu sanatsal aktiviteler sonrasi beynimin butun kivrimlari ilhamla dolmus ancak mide ceperimdeki kazilar karnimin orta yerine delik acmakla mesgulken internetten bulup kendimi oracikta kaybettigim mini dukkandan soz etmeden gecemem. donus yolunun uzandigi 5inci caddede sagimda ruslarin ilgilendigi prada chanel armani solumda cinlilerin onunde fotograf cektirdigi miyumiyu botega fendi, koyun efendinin elindeki posette diyor ki: gulluoglu, 1871'den beri.

10 comments:

Unknown said...

budur yaaaa:)
acaba ne zamana kadarmis o sergi..ben de bi denkgeliversem
miv..

Anonymous said...

bu sizi sasirtmamali aslinda bir tane subesi de brooklyn de ve daha nice turk marketleri restaurantlari new york ve new jersey de (paterson)siddetle tavsiye ederim

Asortik Krep said...

Sen seviyorsun bu markayı ;)

MorKoyun said...

odur evet, hadi kalk gel bul bir bahane:)

artik sasirtmiyor sevgili bir dost:) bu sehirde turk olmak acayiplik degil zira.. hani cok var diyecegine spesifik olup pideci ismi versen?

markayi degil de canim baklavayi bir de fistikli sarmayi:)

Unknown said...

Ben de Tim Burton isterim, fistikli sarma esliginde :)

MorKoyun said...

yorumlayasin gelmis bakiyorum, atmissin cekingenligi:)) Tim'i ikna edemem ama fistikli sarmayi iste yeter:)

ikinehir said...

aaa new york'a mı tasindin! ne guzel! ne kadar guzel! :)

MorKoyun said...

tasindim denemez, gecici gorev bir nevi tayin diyelim, bir iki ay, bir ayagim orda digeri sikagoda.. birgun orta yerimden cart diye ayrilana kadar hayat boyle:))

B5 said...

Gittin demek! Ben de onu gormeyi istiyordum. Biraz imkansiz tabii. Fransa da su an Burton un su kitabi satiliyor her yerde... :/

Hayir almadim....

Hayraniyimdir ancak... : )

http://www.renaud-bray.com/ImagesEditeurs/PG/1032/1032336-gf.jpg

MorKoyun said...

hmm, makasEdward bu sanirsam.. bir bakalim neymis.