Friday, April 23, 2010

renkler ve (yan) etkileri


kafayı cizmis ressam taklidi yapmayı seviyor olabilirim ama bu sefer amacım bu degildi. gunlerdir gozumun onunde 'selam, ben zerafet' edasıyla boy uzatan orkidenin suluboya resmini yapmak istedim. olctum bictim cizdim. sıra boyamaya geldiginde sahip oldugum ve karıstırdıgım boya paletlerinin hicbirinden o melun renk cıkmadı. maviyle kırmızı mordu. beyazla kırmızı pembeydi de fusya neydi? o degil bu degil derken canim sıkıldı, ilgim dagıldı, soldan geldiler. gittiklerinde masada bu vardı..

6 comments:

günlük süt said...

Ben aynı duyguyu fotoğraf makinesiyle yaşıyorum, morun hiçbir tonunu gözümün gördüğü şekilde çekebilmişliğim yoktur. Senin renk kağıdının analogu olabilecek, farklı ayarlarda çekilmiş aynı morumsu nesneye ait bakılamaz çoklukta fotom vardır :) Mor gizemli renktir, zor renktir, beni gördüğünü zannediyon emmee bak bakalım ben o gördüğün şey miyim der derinden. Tevekkeli sen de morkoyun değil misin :) Orkide de resim de ayrı güzel, ellerine sağlık.

La Loba said...

Farklı bir orkide yorumu olmuş ama güzel, beğendim. Madem rengi tutturamıyorsun, git benzer bir renk satın al, karıştırırken kafayı yeme morkum.

Nihan said...

güzel bence.yoğun renkleri severim ben.renkler nötrleşmemiş.orkidenin asıl rengini bulmaktan daha önemli bu.yani bence..
ayrıca moma gezini kıskandım.söylemeden edemeyeceğim..

allımorlu said...

tamam renk tutmamış olabilir ama çok şirin:))
ellerine sağlık:)

MorKoyun said...

Afiyet olsun:) himm demek mor yastigimin resmini cekerken zorlanmamin sebebi bu, simdi anlasildi..

Lombikcim nerden aliyim nasil aliyim, duzenegi kurmusum, suyu doldurmusum, resmi cizmisim, firca elimde., haydaa renk yok. Gercek orkide baska bahara artik...

Hello NihaN, tesekkur ederim, birgun gelip gezmeni dilerim:)

Afiyet olsun;)

birkadin said...

merhabaa! etaminlerle ilgili yazi ararken buldum blogunu, didik didik de ettim, bi de farkettim bi suru ortak sey var gibi, boyle guzel resimler yapmak disinda :)) tanidigima memnun olsdum, umarim tanisikligimiz daha da artar, sevgiler :)