Tuesday, April 20, 2010

we have a saying in india


Yuz yil filan onceymis. universiteye yeni girmisim. havam komple degismis. Aklimda asik oldugum zat-i muhtesem, kafam nerde bilmem... Omzumdan asagi kizil saclar upuzun... Oylesine bir gun evde, televizyon karsisindayim, derken, bes dakika sonra komsu mahallenin kuafor koltugundayim... Ben, kisaltalim ve golgeleyelim, demisim. Kuafor, yolalim ve rofleleyelim anlamis. Aradaki farki sac kuruduktan sonra anlamisim. Sonuc nezalet. Kafam turuncuymus da sanki, aralara kahverengiden golge dusmus. Kaslar butun heybetiyle inadina koyu kahve... Olan olmus. Yikadikca akarmis. Madem akmasini bekleyecektim niye saatlerdir folyo kafayim?... Yeniden boyatmayi go-z-um yememis. Iclenerek eve donmusum... Annem kapiyi acmis. Cigligi basmis... Arkamdan konussana be kadin fikrini yuzume soylemek zorunda misin?... Aksam babam gelmis, sacima dogru honkurmus. Vay efendim sanki donmusum. Gitmis guzelim saclarim... Var ya, simdi olsa, kalan kahveleri de yesile dondururum inadina... Aglamaya baslamisim. Babam taktik degistirmis. Gozu alisinca cok sevmismis. Gonlumu almak icin kendi sacini da ayni renge boyatmayi teklif etmis. Gulmusuz... Sac diplerini rimel fircasiyla siyaha boyarsam tipim az duzelir gibi olmus.. Elimi her sacima attigimda parmak uclarimin kararmasini yazmasam mi acaba... Sabah okul varmis. Muhtesemle bulusmusuz kortlarin orda. Soldan ikinci masanin sirti park yerine donuk koltugunda otururken yuzunu cevirmis, benim olmadigim tarafa. Vicdansiz meger sacima vurulmus. Ayakustu iki yalan atsa kolu yorulurmus... Ne geregi varmis. Dogal halime nolmus... Yuzunun seklini, sesinin tonunu ve kelimelerinin etkisini naftalinleyip yuz sene saklamis, lazim oldukca gerekli gediklere oturtmusum ki yuz yil filan sonra yeni ayakkabilara:

-nasil?
-degisik.
-iyi mi kotu mu?
-iyi.
-elestirel yorum yapabilir misin?
-yakismis.
-sevdin mi?
-sen sevdiysen.
-neden gercek fikrini soylemiyosun?
-kiziyosun.

9 comments:

yagmur said...

:) demek heryerde var boyleleri.kendilerini esefle kiniyoruz :)sadece guzel ya da cirkinden baska kelimler oldugunu da bilmeleri gerek.

Kedi Narnia said...

mor koyun çok seviyorum seni okumayı :) sen hep yaz böyle uzun uzun tamam mı? :)

EKMEKÇİKIZ said...

Bence ayakkabılar güzel, çok şık.
Kaldı ki, şu turuncu/kahve saçlar da, muhtemelen yakışmıştı. Belki bir fotosu olsa da onlar hakkında da fikir beyan edebilirdik.
:)

karga'nın günü said...

Evet Ekmekçikız haklı, seni merak ettim, turuncu / kahve saçlarla. Ayakkabıları da bir elbise kombinasyonu ile görebilsek daha iyi olur gibi geldi.Ama havalı duruyorlar sanki.

ycurl said...

Erkekler demek her yerde her zaman aynilar. Bizim de s1k s1k benim fikir alma calismalarim sirasinda yaptigimiz benzer konusma. Ama soylersem kiziyorsun :)))

zuzuların annesi said...

Merhaba,keyifle okudum yazını...
Sen o laflara takılma malum erkeklerin kelime haznesi ve sabit fikirleri hep aynı...
100 yılda geçse aynı,200de:)
Ayriyeten ayakkabılar çok şık:)

Aslı'nın Dolabı said...

ahh o kuaförler yok mu:)

ayakkabılara bayıldım;)

Hulya said...

cok pekk cok sevdim bu yazinida:))

MorKoyun said...

Var malsef ama seviyoruz iste. Onumuzdeki yuz yillik egitim planinda o da olur insallah:)

A tamam:)

Bilmem ki yakismisti mi, sanmiyorum zaten ilgili gunlerden foto moto da yok. Simdilerde turuncu kafa filan normal oldu da 15 sene once utopikti EkmekciK'cigim, garip karsilaniyordu..

Evet havali, topuklara cikinca oksijen artiyor etrafta:) Aa kombin filan yok moda blogu mu burasi canim koyun blogu:))

Kizarim tabiyk:) Ben begenip sevdikten sonra laf edilmesine tahammulum yok..

Tesekkur ederim, bakicaz artik onumuzdeki 200 yila:) kismet...

Adibatasicalar diy mi?:)

Tesekkurler;)