Wednesday, April 14, 2010

zurnanin zirt dedigi yerde Korece

nasil bir insan evladi okuyup anlamasi gereken makaleyi okumasi gereken zaman diliminde butun kalbiyle Korece ogrenmeye calisir? ben o resimli harflerin her birinin bir kelimeyi canlandirdigini dusunuyordum. yazmak, resim cizmek gibi birseydi ve insan hayatta kac kelime ezberleyebilirdi.. oysaki mis gibi harfler varmis tek tek, yanyana/ustuste dizilip kelime oluyormus ve ben su yapmam gereken isi yapip bitirene kadar Koreceyi sokmezsem neyim. beynimin nesi var ya da yok da asil isimi yapip bitirene kadar hic alakam olmayan milyor isle mesgul oluyorum?

6 comments:

günlük süt said...

Yıllar önce kaybettiğim kardeşim olabilir misiniz acep :)

Fery... said...

ders çalışmamak için temizlik yapmak :)

MorKoyun said...

sen de koreli misin yoksa? ben cantamda her ihtimale karsi earl grey poset cay tasiyorum bir de..tanidik mi?

evet o da var. ama temizlik, pasta borek yemek en azindan hem kendine hem etrafa faydali, nispeten bas agritmayan aktiviteler... korece yan sanayide son nokta.

Anonymous said...

Ben de Korece öğrenmeyi onca işimin arasında görev edindim, ama ilk bir meramımı anlatacak kadar konuşayım yazmaya sonra geçeceğim (Bir nevi çocuğun dili sökmesi gibi olacak diye umuyorum)

MorKoyun said...

Benim daha cok yolum var, dizi filan izlemeye ohooo. zaten ben daha cok yazmayla ilgileniyorum sanirim. belki Kore'den bir mektup arkadasi edinirim:)

cinar said...

korece mi? aüper süper. çince, japonca ya da koreceyi ayırdedebilitem yok. hepsi de çok enteresan ve güzel geliyor. ama sanırım özellikle japonca öğrenmek isterdim Miyazaki için :)