Friday, May 21, 2010

nonresident alien with no dependent


taş baskısı bir plakta
yorgun bir ses cızırdar

Karnim ac ama ne yesem bilemiyorum'lu gunler cogaldiysa son zamanlarda... on gramlik zevki icin kemirilen hayat, husu icinde semirmeye yetmiyorsa, ya da yillardir gormezden gelinen gedikler artik mutemadiyen dikkat dagitiyorsa... belki de sirf, uyuz bir pazar ogleden sonrasini iple cekilir hale getirmek ya da butun pazarogledensonramsi ic sikintilarini hafifletmek icin: bir pikap edinmeli... sonra, sehirdeki en kurcalanasi plakciyi kesfetmeli, rahat bir seyler giyip dukkani karis karis didiklemeli... bazen bir, cogu zaman bir suru plak alip eve donerken, sirf album kapagina yanip aliverilen ne idugu belirsiz grubun plagini ilk kez dinlerken, kenarlarindan itinayla tutup tozunu ufledigi her bir plagin sinirli sayida uretildigini dusundugunde, insan, ustune ve evin koselerine sinen keyfi hissetmeli..

şarkısını yitirmiş sesler
gençliğini yitirmiş yüzler
evlerini yitirmiş sokaklar
kaç hayat yaşayacaklar daha

Daha daha sonra.. ecza dolabi duzenindeki plak rafindan, tarifsiz ic sikintilarina JonnyCash, sevgi guvesi isiriklarina FrankSinatra, makale okuma-okudugunu anlama-anladigini kendi makalesini yazarak anlatma cabalarinin actigi yaralara basmak icin CountBasie'yi secmeli.. Sahip oldugu bireysel huzur kisiye hala, inatla batiyorsa, o zaman care yok. Evlenmeye karar vermeli.

kıvrılırken bir kentin alanına
tutunur geçmiş yıllarına
tutunur anılarına

baslik: vergi formumun benim icin kullandigi tahrip/tahrik gucu yuksek kufur
sarki: murathan mungan
soylemesi gereken: zuhal olcay
resim: pastel (arsiv)
Mart 2008-Pittsburgh

3 comments:

Nihan said...

hımm ne tatlı renkler.

MorKoyun said...

evet tesaduf sanirim:)

(bu arada yorum birakma konusundaki usengecligim tavanda, soyleyecek dolu seye nispet..)

incredo said...

bende bir tavsiyede bulunayım.

t2 -" it'll work out in the boomland" diye bir albüm.çok nadir ve gerçekten pahalı fiyatlara satılıyor.ben geçenlerde reissue olarak buldum ucuza.kaldıki o bile nadir.70 yılında yapılmış çok ileriye dönük bi albüm.
check it out ;)