Sunday, June 20, 2010

bahti kara Ankara


'Ankara kedisinin kendine has mavi ve kehribar sarısı gözlerinin, şehrimizin genç ve dinamik nüfusunu temsil eden bir yazı stilinin ve Türk misafirperverliğini simgelemesi açısından da tebessümün kullanılması hedeflenmektedir', buyurmus komisyon sozcusu. Hadi cizerken el yerine baska yer kullandiniz, bari onaylarken goz/izan kullanaydiniz. Sahti, sahbaz oldu.

kedi, dinamizm ve tebessum birlikteligiyle alakali diger yayinlar icin:

4 comments:

Pratik Anne said...

Ahhaha, bu ne ya? Turkiye nin uluslarasi turizm platformunda sembolu olan d.t lalesini tahtindan edebilir bu amblem.

daphnevega said...

lütfen Cats'i de unutmayalım!

http://www.platinumpass.com.au/product/images/0000/0867/CATS.jpg

Melih Gökçek de televizyon ekranlarında kucağında zavallı kediciklerle arzı endam ediyor bu aralar. Gülelim mi ağlayalım mı bilemiyoruz.

Seyfi AKIN said...

Şimdi bi kaç gündür bu amblem hakkında yazılar ve yorumlar okuyorum. Elimde olmadan ben de ne düşündüğümü sordum kendime. cevap verdim sonra da verdiğim cevaptan rahatsız oldum. Açıkcası ben İ.Gökçek'in yaptığı projelerin ve zihniyetinin her zaman karşısında oldum. Olmaya da devam edeceğim çünkü beyefendinin(!) değişeceği yok. Ama verdigim cevapta beni korkutan(ya da şaşırtan) benim bu amblemi en azından eskisine göre ya da karşılaştırmadan da beğenmiş olmam. Ama Belki kültürel hatalar vardır buna katılıyorum. Yalnız el yazısı olayına gelince orda bir sorun yok çünkü Ankara yazısını el yazısı şeklinde yazmışlar yani illa el yazısı dendiğinde bizim ilkokulda öğrendiğimiz biribirine bağlı harfler değildir. (Örnek imza aslı için mahkemede el yazısı alırlar bunun anlamı elle yazıldıgında çıkan ve milimi milimine simetrik olmayan yazı anlamına gelir) En azından modern durduğunu düşünüyorum. Daha iyisi olabilir mi onu da bize hitap eden yerel yönetimler geldiğinde görücez umarım:))

MorKoyun said...

Malum lale turizm sektoru icin ideal bence:) Potansiyel turiste aba altinda sopa salliyor, sen bi gel gorecegin cok sey var tadinda:) Ayni mantikla bu sinsi kedimsi de Ankara'ya yakismis aslinda. Deniz vardi da mavisular mi cizilmemis??:)

Evet onu da ekleyelim:) Gazetecilerle aralarinda gecen diyalogu okudum, ben de karar veremedim. Lens mi taktiniz diyor biri, digeri gel kontrol et diyor.. Duzeyli tartismalar:))

Simdi Seyfi, bu tasarim bir amblem degil logo imis. Benim icin onemi yok ancak alti cizilerek belirtiliyor olduguna gore degerlendirmede fark ediyor olsa gerek. Neyse, bu logo, cok rahatlikla, bir anaokulunun, bir kafe/bar/pastanenin, bir mekanin, bir firmanin ya da her hangi birinin sahsi logosu olabilir. Ama bir sehri, bir ulkenin baskentini, hali hazirda zaten burokrasi,kasvet, anlamsiz trafik akisi ve gri tonlarindan bogulan, oldukca buyuk ve onemli bir yerlesim birimini anlatamaz, cagristiramaz, simgeleyemez. En fazla, akillara, o sehrin belediye baskaninin piskin gulumsemesini getirebilir ki amac buysa hic de fena degil:) El yazisina gelince, benim lafim harf karakterlerinden ziyade tasarimin dandikligine, el kullanmadan g.tten cizilip yazilabilirligine:)

Icim karardi zaten bir haftadir, hemen resmi degistiriyorum.