Monday, June 07, 2010

bisiklet sezonu

bisiklete bindim, TraderJoe'ya gidiyorum. bir ekmek bir sut bir de cikolata alacagim. kaldirim, okuldan cikan veletlerle dolu. bisiklet yolunun bittigi yerde mecburen, akan trafige dahil oldum. saga donus seridinin solunda caddenin ortasina dogru bir yerdeyken kirmizi yandi, duran trafigin en onunde kaldim. isik yesile dondu. sag ayagimla basmaya hazir pozisyona kaldirdigim sag pedala yuklendigim anda kapri esofmanin sag pacasi zincir carkina sikisti. pedala var gucumle asilmis bulundugumdan, pedal tur attiginda sag pacam da disli carklarda bir tam turu coktan atmis sayildi. sag bacagim bisiklete yapisik, pedal donemez vaziyette yolun ortasinda kaldik. ben diyeyim mal gorenler desin hiyar gibi. epey bir muddet pacami kurtarmaya cabaladiktan sonra arkamda beklesen trafikte kimseden korna ya da kufur duymamis olmamin ezikligiyle, bisikletle bir butun halindeki kendimin yonunu kaldirima cevirdim ve sag pedala bir kez daha yuklendim. pacamla birlikte ikinci turu atan zincir carki esortmanimi belden asagi zorlamaya basladigi anda duruma dizden mudahalede bulundum. caaarrtt sesi esliginde diz bende paca bisiklette kaldi. pedal bosaldi, ben kaldirima ciktim. asili kalan paca parcalarini bisikletten kurtarirken etrafta iki buklum gulenlere hic aldirmadim.

5 comments:

Öykücü said...

Gülenleri kınıyorum:P

anteriour chamber said...

Terpiyesislik yapmis gulenler...Mr.Bean'i bildin mi koyuncan? Ben bi tek kendim var saniyordum disi Mr. Bean sayilacak ama artik yanniz degilim gibi hissediyorum senin blogu her okudugumda :) Allaiyliini vere :)

MorKoyun said...

Ben de bakislarimla kinayacaktim ama koyverdim gitti:))

Bildim evet:) Ya ben kucukken de boyleydim Anteriyorcan. Nazar var nazar filan derlerdi ama nereye kadar emin degilim:)) Nerde bir olumsuzluk bir sakatlik bir olay ben icinde. Bogularak dogdum, catidan dustum, dereye uctum, sonra kaburgami kirdim.. vs. Cok sukur ki olmuyorum:)))

ebruli said...

tek basinayim ve yazilarini okurken cok egleniyorum gulme krizine girdim okurken yasadim yasadiklarini gecmis olsun ve kalemine gonlune saglik

MorKoyun said...

Afiyet olsun Ebruli:)