Tuesday, June 01, 2010

kokulu korkular

mesela ben, cok onemli bir sirketin, insan kaymaklarindan sorunlu kadayif muduru olsam, basvuran adayin, omrunde hic, bozuk ve ici dolu bir buzdolabi bulma/koklama/temizleme deneyimi olup olmadigini ogrenmek isterim.. cunku ben, yalandan, yilandan ve yatakalticanavarindan korkmam, bozuk haliyle icerigini gunlerce muhafaza etme egilimindeki bir buzdolabindan ve onu bu haliyle tatil donusu girdigim evde bulmaktan korktugum kadar...
hic anlatmadigim baska korkularim da var.

6 comments:

Mr_TD said...

Buzdolabi ile ablamlarin baslarina gelen bir "ilginc ani var".Tatildeyken dairinen elektirigi kesiyor.Bu arada buzdolabinin üst dipfreezinde enfes tek tek paketlenmis biftekler,bonfileler,kilolarca. Ve elektriklerin gitmesi ile tüm bunlar acilmaya,erimeye basliyor.Tüm et sulari havalandirma kanallarinin icinden tüm buzdolabinin icine akiyor.
Eve geldiklerindeki koku sanki bir vahset meydanina girmis gibi.Büyükce bir buzdolabi idi,servis tüm aleti sökmek zorunda kaldi,ve buzdolabi uzun bir süre balkonda durup havalandi. En güzel sahnelerden biri de enistemin acilmis,bozulmus etleri büyük bir siyah cöp torbasina doldurup, sokakta sürüyerek cöpe dogru ilerlemesi, torbadan sizan hafif kan ve apartman görevlisinin "Abi köpeginiz mi öldü diye sormasi :D"

Güzel bir aksam diliyorum,

sevgiler,

TD :D

MorKoyun said...

:))) Iki saattir, abi kopeginiz mi oldu lafina guluyorum kendi kendime:))

bendeki ani da, benzer icerikli dolapla, manzara ve kokuyu, balayi donusu eve attigimiz ilk adimda bulmamiz. acikta ceset unutsak ancak bu kadar kokabilirdi:) ben'in butun gun dolap temizleme calismalarini takiben mikrobik enfeksiyonla hastalanis, en az 20 senelik dolabi cikmayan koku sebebiyle cope atis, yenisini alis, bir sene sonra dun dolabin isiginin sonuk oldugunu fark edis, tam olarak 3.5 atis, tam servis cagiracakken sigortalari kontrol etmeyi akil edis ve dolabin gelmis gecmisinden ozur dileyis..:)

CEPAYNASI said...

tam da bugün buzdolabım yapılmışken,hala "acaba"diye her duyduğum ses ile irrite olurken bu
yazı güldürdü beni...
sizinki kadar kötü değildi arıza...
sıkça kapı açık alarmı çalmaktaydı,gündüz evde değildik...
gece kabustu...sinyal kapatma nöbeti vardı evde...

sevgiler,ben birazda arşivinizde dolanayım diyorum:)

MorKoyun said...

buyrun buyrun, kahve bayat ama taze cay var..

Nihan said...

buzdolabı fobisi oluştu ben de.çok çektim eskisinden.yenisine de kötü kötü bakıyorum.önyargı oluştu tabi.

MorKoyun said...

ben demedim mi iste herkese sormak, anlattirmak o lazim anilari, korkulari..dunya cok gizel bir yer olabilir belki..