Tuesday, August 31, 2010

guzel bir gun

Zirt pirt en olmadik yer ve zamanlarda cikardigi problemlerle hem butcemizde hem de ruh sagligimizda onarmasi zor yaralar acan bir arabamiz var. Seviyoruz, bakiyoruz, catir catir oduyoruz, idare ediyoruz etmesine ama yikamiyoruz. Cunku kapali bir garajimiz yok. Caddeye, sokaga, hayvanat bahcesine, kaldirim kosesine nereye bulursak park ediyoruz ve bu yer ekseriye bir agacin altina denk geliyor. Yeni yikanmis arabanin, her santimetrekaresine, sadece bir gecede, insan temizliycek bunu diye dusunmeden sican, kus demeye korktugum hayvanlara kotu sozler soylememek icin yikamiyoruz aslinda. Sagolsun Sikago, ara sira tropik yagmurlar indiriyor kafamiza. Kabasi gidiveriyor pisligin-di..

Uzun suredir yagmur filan yok. Acayip sicak. Kuslar da mideyi bozmus olsa gerek. Arabanin on camindan disariyi gormek caba gerektiyordu ki, dun, oldukca fahis fiyata kiyip, icini disini kosesini kiyisini temizlettim. Cilaladiklari direksiyon eve donus virajinda elimde kaydi yine de ses etmedim. En agacsiz koseye park ettim. Arabanin temiz halinin fotosunu filan cektim. Cocuklar gibi sendim.

Sabah 9 bucuk randevum icin 8:45te arabaya indim. Kumandayi uzaktan otturdum ses yok. Dibine gidip bastim yine ses yok. Kapiyi anahtarla acip girdim. Kontakta hala ses yok. Sakindim. Eve dondum yedek anahtari alip butun islemleri tekrarladim. Hala yok. Iste bu sirada sinirden kizarmaya basladim. Iki kilometre otedeki markete yuruyup kumandalara yeni pil aldim. Geri dondum. Denedim. Yok. O vakitlerde arabaya benzin dokup yakmak istedim. Icinde bir depo benzin olan bir seyi yakmak icin yine de benzine ihtiyacim olup olmadigini dusunurken silkelendim. Randevu gitti. 30 derece gunes tepemde. Servisi aradim. Boyleyken boyle dedim. Getir arabayi bakalim dedi. Calismiyor diyorum, ittirerek mi getireyim, dedim. Sakaci seni, cektirerek tabiyki, dedi. Hic gulmedim.

Cekiciyi aradim. Boyleyken boyle dedim. Adresi verdim. Bekledim. 2 saat 17 dakika sonra geldiginde muhtelif yerlerimden cikan dumanla aracsiz marsa ucabilirdim. Sagi solu kurcaladi. Aku sarj kablosunu bagladi. Araba calisti. Kontagi kapatmadan, yolda sogutucuyu filan acmadan, beni dogru servise yolladi. 20 dakka sonra saclarim sag tarafa fonlu vaziyette servisteydim.

Anahtari verirken boyleyken boyle dedim. Ne zamandir yatiyordu araba dedi. Ne yatmasi hergun kullaniyorum dedim. Daha dun yikatip park ettim cumlesini bitirmeden gulmeye basladi servisci. O da en az ben kadar sakaciydi. Arabaya gidip park isigi dugmesini gosterdi. 3 senedir kullandigim arabada benim boyle bir dugme ve isiktan haberimin olmamasi ne kadar ilgincti. Temizlenirken kurcalanmis, gece acik kalmisti. Bir saat don dolas arabayla onerisiyle eve gonderildim.

Arabayi ayni yere park ettim ve bir daha yikatmamaya and ictim.

(foto:kirli camdan dunyaya bakis..)

9 comments:

stickman said...

geçmiş olsun, fena yormuşlar seni. arabayı yıkattığın yere gidip güzel bi kavga çıkarmak lazım aslında. sonuçta onların yüzünden oldu bütün bunlar.

NzN said...

ahaha ben de haftasonu babamın arabasını kullandım da el freninin yerini artık park düğmesinin aldığını öğrendim. üstüne de bu yazı gelince epeyce güldüm, sağolasın:))

EKMEKÇİKIZ said...

Vah vah!
En iyiyisi, evet, bırak dağınık kalsın MorK.cığım.
:)

mork. said...

tesekkur ederim ama gidip hesap sorsam dugmenin yerini bilmedigim icin mal, acik unuttugum icin hiyar derler:) bu sabah yagmur da var sikago'da. temize yagarmis aslinda ama bunu annem uydurmus da olabilir cok emin degilim..

evet evet o melunun adi park dugmesi!! gunduz gorunmuyor da acikligi disaridan. yakti gunumu mic etti hala ne ise yarar bilemedim. kapandiktan sonra bir daha dokunup kurcalamadim:))

EkmekciK.cigim benim masam da boyledir. bir kere toplandi temizlendi mi giden gider, aradigim bulunmaz, buldugumda ise yaramaz. Ellemeyeceksin iste, brownian motiona havale edeceksin:)

La Loba said...

O değil de sabah 9:30 randevusu ne içindi? İş içinse vah ki vah.

mork. said...

ayiptir soylemesi yoga icindi:)) is olsa taksiye atlar giderdim ne ugrasacam. bir suredir yoga aktivitesine gonul verdim, kolayi cayi nutellayi ve pattis kizartmasini biraktim. oh hayat negzel demeye kalmadan dr.oz'un kanser riskini okudum. hayat gercekten salakca ve uzunlugunun nasil yasadiginla alakali olabilmesi cok sacma..

MMO said...

Eminim o olayları yaşarken gülmemişsindir ama ben seni okurken çok güldüm. :)

Bana da akademik alanda şaka yapıyodu yukardaki.Bir dönem okul ücretimin EFT'sinde problem çıkmıştı, okuldan attılardı beni yanlışlıkla; bi kere bizim sınıfta benimle aynı adda bi kız vardı, tarihten aldığım A'yı ona, onun C-'sini bana vermişlerdi, bir de çalışma programında bana yatıracakları ücreti o kıza yatırmışlardı, o da paraları yemişti falan. :))

Ben de Ocak'tan beri yoga yapıyorum, yemek pratiklerine pek uyum sağlayamasam da vücuduma ve ruhuma çok iyi geliyor.

Sevdim seni mor koyun. :)

MorKoyun said...

Ocaktan beri yapiyorsan amuda da kalkiyorsundur sen kesin?:) Bugun yanlislikla gittigim dersteki insanlarla gule oynaya basladigimiz hareketler birden sapitti! Bir sure sonra atmiyorum %96si sipirt die amuda kalkti.. o tip seyleri normal insanlarin yapabilecegini hic dusunmemistim, kac kez oha dedim bilmem:))

Iste boyle paylasayim istedim:) hosgeldin, gorusuruz..

MMO said...

Hoşbulduk. :)
Yok yaa.. Ben daha amuda kalkamıyorum. Ama çok pis savasanaya yatıyorum. :P