Monday, August 23, 2010

Zebire ile Zureyfa : Yastik#2

HobbyLobby'nin indirim rafinda 'el kuklasi kiti' posetindeydiler. 4 kece kafadar. hizlica yururken gozgoze geldik. saniyenin bilmem ki kacta birinde. refleksle attim sepete.. kukla yapsam faydasi kime. eve cok ozleyerek her donusumde acip dagittigim kutunun icinde durdular durdular. sonra birgun, ansizin degil yaklasik 4 saatte, Zebire'yle Zureyfa yastik oldular. filHami ve drKaplan da yolda. oturmayi en cok sevdigim yerde, cakma bahceli mutfak masasinin kosesinde, artik hep gozgozeyiz.




ilgilenene not: parcalari keceden kesip dikmek oldukca kolay, isi bilmeyene problem olan yastik dikimi. dogaclama yerine ogrenip dikmek en iyisi zira koseler moseler insanin elinde patlayiveriyor..

18 comments:

yagmur said...

Ben o menekseli, kaktuslu mutfagin bahcivani olabilirim. Inekleri, zebralari, kaplanlari her gun besleyebilir, gerekli sevgi ve sefkati gosterebilirim. Sukur! Mor Koyunun bir ciftligi oldu sonunda:)

ne yazdı ne yazamadı said...

merhaba,
benim gözüm rengarenk saksılara gitti. hazır mı yoksa siz mi boyadınız? çiçekler kadar güzel saksı hiç görmemiştim, yastıkla beraber mükemmel ev gibi duruyorlar. emeğinize sağlık.

n.nahnu said...

hey hey hey! çok güzel olmuş :)

ycurl said...

Benim gozum o acmis menekselere takildi. Benim de var ama cicek acmiyorlar :( Nedir sirrin? Yastiklar guzel olmus bu arada o kuklalardan bende almistim hobby lobby'den ama hic aklima yastik gelmedi -gelemez zaten dikis makinem de yok :))- Ama bocuge yapayim boyle bir yastik bak.

Nihan said...

süper,
renkler,seçilen kumaşların uyumu,kimisinin desenli oluşu.durduğu yer.

MorKoyun said...

Ciftlik hep vardi canim:) Evin muhtelif koselerinde hayvanlar ya da resimleri var:) ayrica bahcivan ol gel bana manti bile acarim sana..

Selam neyazdineyazamadi tesekkurler. Saksilar hazir, alti delikli, renkli ve basit saksi arayislarima home depot care oldu. Ben bir mutfak masasi ve dort sandalyesini beyaza boyadiktan sonra bir daha herhangi bir seyi boyamayacagima dair and ictim:))) bir daha ikna olur muyum bilmem..

Sizin orjinal sehirlerin yaninda lafi olmaz nahnu hanim:)

Ycurlcum isin sirrini konusarak ikna etmek saniyordum ben gectigimiz yillarda ama amcamlarda tik yoktu:) Sonra mart sonunda filan minicik saksilarini buyutup (resimdeki renkli saksilar), topragi home depot'un indoor bitkileri icin olan gubreli topragiyla degistirdim. Ekstra kokleri ayirip baska yere diktim. Ve her bir saksiya yarim insan vitamini (multi) gomdum (sir bu olabilir cok emin degilim:):)) Alttaki kocaman, yer kaplayan ve sagliksiz yapraklari habire kestim. Bir sure kus gibi kaldilar sonra birden costular. Hala yillardir cicek acmayan (beyaz) bir saksi var o da manyak gibi yaprak cikariyor, ellemiyorum:)

Dikmeye usenmezsen icine yastik yerine ince elyaf koyup Ates bocegini ustune salabilirsin. Ben kalan ikiyi duvar panosu yapabilirim, canima yetti yastiklar:))

Tesekkur ederim Nihancim, Sikagoya gelebilenlere kahve ikramimiz da var:) Sikagolulari bizzat cat kapiya beklerim..

NzN said...

bunlar bitince çook cici olduu!!
gördükçe pek imreniyorum. hatta itiraf ediyorum çatlıyorum hayatta böyle becerilerim yok diye:))

Renkler nefis, sonuç harika!
Ellerine sağlık...

Nihan said...

mor koyuncum yani sana akıl vermek gibi olmasın ama resim,renk,ortaya çıkarma...vs seviyorsun kafa boşaltıyorsun ya,amerikalılar sever handmade ürünleri,böyle tatlı tatlı dikip üretip üretip,bir de afilli bir etiket bastırıp,şöyle vitrinlik tatlı hale getirip bunları mağazalara versen diyorum.öyle aklımdan geçti de yazayım dedim.iyi üretmeler diyeyim...

Beetlejuice said...

Ayi yok burda! Ayi nerde? ha??

anteriour chamber said...

hersey cok kusel olmus ama isimler ayri kisilik katmis karakterlere.

MorKoyun said...

Afiyet olsun Nzn, aslinda el becerisiyle cok alakali olmayabilir. hayvanlar neresinden dikilecegine kadar isaretli, yastik kismi kastiriyor biraz o da dugmeli fermuarli filan yapilmazsa daha kolay olabilir. Varsin icindeki cikmasin disari bir daha, kac kere yikanir ki bunlar hayatta degil mi?:)

Aklimdan gecmedi degil:) Hatta bu ikiliyi yaparken aklimda etsy'ye koyup bir denemek vardi ama sonra bir yastiktan tas catlasa edinecegim meblayi, evde kalmalari ya da catkapi birine hediye ettigimde edinecegim keyifle karsilastirdim, simdilik etsy metsi yok:) Sonra olur belki, seri uretime gecebilecek kadar pratiklestigimde ozellikle.

:)))) Ayi modelini yuzyildir gormuyorum ki yastiga dikeyim:)) Masayi sana hazirliyorum hem, sandalyelerin ucunde bunlar birine de sen gelip oturunca tamamlanacak :))

Bence de, cok karakterli hayvan oldular:)) Zebire'nin isim babasi ben degilim bu arada:)

didi said...

Morkoyun'cuğum beni hatırladın mı acabaa?
Blog sayfasını hemen hemen 3 senedir ihmal eden beni..
Şu Bilge ve Deniz isimli ikiz kuzuların annesi beni..
Kızlarım 3,5 yaşında oldu.. Ben 36..:))
Sevgiler..

gibi said...

Çooook güzel hem yastıklar hem de çakma bahçe:) hemen şu vitamini deniyorum çiçeklerimde!

k said...

Çok güsel çok beğendim... beyaz mutfak pek hoş!

mork. said...

hatirladim tabiyk:) var orda linkiniz ama siz yoksunuz. koccaman olmuslar ama sen aynisindir kesin insallah:))
sevgiler.

gibi, sonra vay efendim olduler, mafoldular filan dersen karismam ama:)) belki benim menekseler manyakti, vitamine susamislardi, ilac gibi geldi filan ne biliyim:) kismet bu isler biraz da.

k, afiyet olsun, daha beyazi senin olsun:)

mork.

Berceste said...

Kendileri de isimleri de cok seker! Eferim sana :)

mork. said...

elmam kizardi mi?:)

Ebruli said...

Yastık harika olmuş. Ne cin fikirli bir hatusun sen öyle, imreniyorum sana...