Tuesday, November 23, 2010

buyuk dedem de amerikano icerdi ki benim

- bi amerikano alabilir miyim?
- tabi. (cifiti cifiti, girc girc, pirrrrrr, fitir fitir...) buyrun.
- tesekkurler. (saga sola bakar) sut nerede acaba?
- ne sutu?? (gozlerini yerinden firlatir)
- inek mesela?
- amerikano sutsuz yapiliyor. suyla!
- sonradan eklemek de yasak diyorsunuz?
- e yok. ekliyim ben. verin bardagi geri. ('menude gormus ozenmis, caanim amerikanoyu sutle iciyor ayi' bakisi)
- tesekkur ederim. ('menude gordum ozendim, canim amerikanoyu sutle icmek istiyor, nolmus -ayiysam- 'bakisi)

(ekim 2010, istanbul)

6 comments:

MMO said...

Ben de starbucks a gittiğimde hala tall, grande, vs. yerine "küççük boy", "orta olsun" falan gibi tanımlar kullanıyorum. Çok fena bakıyolar. :P

Vladimir said...

Starbucks Diktatörlüğü gibi olmuş, müşteriyi nasıl rahatsız ederiz diye uğraşıyor bazısı. Bazı müdavimleri de arızalı oluyor. Arıza çıkınca görevliler seyir bakıyor. ANlamadım gitti bunları. :)

EKMEKÇİKIZ said...

"Müşteri her zaman haklıdır" o sözün aslı ama, bizde bu "müşteri de kim oluyor, benim borum öter, dediğiğm olur" şekline dönüşmüş durumda.
Sana ne, değil mi?
I-ıhh, deel!
:))

pembe said...

çok güldüm mor koyunum..

benim de şık bir yerde alkol alamıyorum diye şalgam suyu istemişliğim vardı aynen "ayısın" bakışı yemiştim oysa balıktan içim ezilmişti turşu suyu gibi ferah ferah içseydim ne olurdu.. kadehte getirmişlerdi "porto şarabı gibi dursunda kalitemizi bozma pis ezik" gibisinden.. ama ben düzelmeyeceğimi biliyorum savaşmıyorum artık :))

MorKoyun said...

ama moyazik pasta, simit ve zeytinli acmada cok basarililar:) aslinda belki antalya dedeman starbacks oyledir sadece baska yerde yemedim.. zaten turkiyede starbaksa pasta simit ve acma icin giden sadece ben olabilirim:))

simdi gunah almayalim, bahsi gecen muessese kahve dunyasi.. ha kahve dunyasina gittin ne diye amerikano icersin diyen varsa ben elciydim. en yakin kahveciye bi amerikano bi kisa samsun almak uzre gonderilmis idim, yoksa ben hayatta filtre kahve icmem, sevmem.

ekmekcik.cigim, Tr genelinde bir herseye ama her seye karisma gelenegi mevcut. yumurtadan cikmadigimizdan aile icindekini kabul etmisiz de yolda, otobuste, lokantada, kahvecide 7den 70ine fikrini, sempatisini ve genellikle memnuniyetsizligini karsiya alenen beyan etme arzusuna bazen sasiriyorum:))
ama sikayetim yok seviyorum:)

adanali/anyalyali misin pembecim? salgama bu kadar askla bagli baska insanlar da taniyorum, ekseriye ayni bolgeden:)

pembe said...

yok MorKoyun hiç alakam yok aslında aşkla bağlıda değilimde canım o an onu istemişti.. İzmirliyim alkol alamamıştım o gün antibiyotik alıyorum diye..