Tuesday, January 18, 2011

dunyanin kucuklugu uzerine

siz hic blogda selamlasip yorumlastiginiz insanla altli ustlu komsu ciktiniz mi? sonra ayni insanla megersem bizzat kendi dugununuzde yanak yanaga cekilmis fotografinizi buldunuz mu? dunya kucuk biliyoruz artik da bu kadari da oha degil mi?
her sey, bir kahvalti vakti, camindan baktigim evin karsi daminda bir adam gormemle basladi. korkusuz kahraman kiremitman, sip sip yagan yagmurun altinda damdaki kiremitlerin kenara en yakin olanrina basmakla yetinmeyip, cati ceperindeki yagmur oluklarini uzerlerine 45 derece aciyla egilmek suretiyle temizliyordu. yercekimi, kiremitlerin yagmur altindaki surtunme katsayisi, dorduncu kat yuksekliginden yere serbest dusme hizi filan da neydi. kiremitman belli ki kendini allaha emanet etmisti, bize simit yemek duserdi.
yedigim simitin lokmalari bogazimda, elimin altindaki makinayla camdan catiya adami resimledim. sonraki hafta alakasiz bir zamanda, manzaradan parcalar basligiyla fotografi bloga aktardim. ayni gun, zaman zaman bloguna bakip aciktigim sahne adiyla Ayazma'dan gelen google earth tadinda yorumu okudugumda tam olarak ooohaa dedim. resmin cekildigi aciyla tahmin yurutulen koordinatlar birlestiginde ayazma kayimbalidem ya da kocam bile olabilir miydi?? yok artik. maillestik, haberlestik, ayni sokakta oturdugumuzu ogrendik, bir musayit vakitte pastanede bulusmaya karar verdik.
o musayit vakit gelmeden, hemen hemen es zamanli olarak ipuclarini birlestirip, sadece bir merdiven serisi inip-cikip birbirimizin kapisini caldik.. dunya bir kere daha kucuklugunu ispatladi. ayazma tadindan fazla yenmeyen elmali kekini alip caya geldi. yedik ictik neredeyse sabaha kadar sohbet ettik. cok guldum cok konustum. yuzbinyildir taniyor gibiyim ama bunu zor yoldan da olsa fark ettigime cok sevindim:)

27 comments:

ne yazdı ne yazamadı said...

Ben bu blogu takip ediyorum arada bir, sen chicagoda değil miydin? Ayazma'nın bloguna baktım o ankara'da gibi duruyor. hem çatı da türk çatısına benziyor. anlamadım ama çok heyecanlandım :P

Nihan said...

ben senin şikagodaki alt komşunum morkoyun. çay içip sohbet etmek istiyorum.:)))

Anonymous said...

Evet ben Sikagodayim ama aslen Ankaraliyim ve de BehzatC faniyim:) Ayazmayla, Tr ziyaretlerinde zaman zaman ikamet ettigim kayinaile evinden komsuyuz. mahalleye henuz muhtar olamamis olmam da zaten bu yuzden:) neyseki muhtarla arkadasiz artik:))

:)) cay ne demek sana sosyete mantisi bile acarim-yufkanin paketini acma eylemi-:) buraya gelisler mesakatli ama ben oralara siklikla geliyorum, bir dahakine dayimlarin komsusu cik sen de:)

mork.

ne yazdı ne yazamadı said...

şimdi daha iyi anladım. çok heyecanlı. yuf! yane diyorum. benim de en büyük korkum yukarki katımda oturan cadı manyak karının blog dünyasında canciğer kuzu sarması bir dostum çıkması. yıkılırım yani. terk eylerim bu diyarları. ama düşük bir ihtimal neyse ki. neyse ki.

Sacramento Muhabiri said...

bi dakka bi dakka, dugunde yanak yanaga cekilen fotoraf nedir peki?

ben de senin komsun olmak istiyorum, hayal kuruyorum, elmali kek, ispanakli borek, sicak bi caaay... ooh bol sekerli, misafir terligin de vardir senin yumusacik...

Anonymous said...

daha ilginci canciger dostunun teyzesi cikmasi filan da olabilir aslinda:) dunyanin binturlu hali, belli mi olur?:)

Ayazma ve ailesiyle toplu foto cektirmisiz dugunde:) ben ekseriye blogunuz var mi diye sormuyorum aslinda:) zaten sen dugunundeki herkesin kim oldugunu biliyor muydun? simdi hatirliyor musun?
ayrica, sesin cikmiyor napiyorsun?

mork.

Anonymous said...

Seker TR demisin
Zeynep

Vladimir said...

Çok hoş bir tesadüf..

NzN said...

a aaa ne güzel bi tesadüf buu!!
hoş ben tesadüflere de inanmam ya :)
kesin evren ikinize bir şıklık yapmış:))

NzN said...

aman yaa yazdım yazım blog hainlik etti bana...
ne hoş bi tesadüf olmuş demiştim. sonra demiştim ki tesadüflere de inanmam evren size güzel bir sürpriz yapmış :)

ne cici olmuş bence!

Anonymous said...

Yaaa cok ilginc gercekten..:)
Yalnız okuyunca farkettim ki bende sana komsu olmak istiyorum; sen kekler yap, çaylar demle ben yigim iciyim istiyorum, muhabbettinde yanında bonusu....Ne kadar guzeeelll olur...

mtaytac (Kendime yeni bir nick bulmam lazım Sacramento muhabirine cok ozendim dogrusu...:))

gibi said...

Way canına demek böyle şeyler gerçekten oluyor bize de beklerim:)

MorKoyun said...

noy noy Sikagodayim ve usuyorum:) haberler bu yaz ziyaretinden..

bence de:)

nzn gunahini almissin bloggerin, ellemedim cift dikis kalsin:)

mtaytacim cok gizel olur gercekten ama bastan soyliyim ben iyi bir komsu olmayabilirim. bir suru kedim olur, sokaktakileri de beslerim, gencligimden beri gunduz uyur gece gezerim ayrica piyano ogrenme calismalarim devam ediyor ve aletin kulakligi yok:) ama pasta borek kek yaparim, sen de o mercimekkoftemsi seyden yaparsin gul gibi geciniriz dersen bikac sene bekle gelicem:)

gibicim, oluyor hatta bana daha once de oldu. bizzat sikagoda agirladigimiz arkadasin arkadasi blog arkadasi cikti, durum anlasildiginda saskinliktan lokmam bogazimda kaldi:))

Sacramento Muhabiri said...

Yaaa yeter buranin yorum sahasi doldu, yeni yazi yaz hadi.. biz de yorum yapabilelim. Mtaytacim kiskanma, senin adin da kalpli gozluk olsun..

Ha bi de hhoooyt! Nereye gidiyorsun iki sene sonra? Yok oyle...

MorKoyun said...

ohoo bu ne arkadas? uzun yaz yeni yaz.. artan okuyucu baskisi beni yakinda muttesemsuluman hakkinda filan da yazmaya zorlayacak:)

pembe said...

muttesemsülüman ve heybeti hakkında ben yazıcam lütfen.. sağlık sorunlarından mütevellit evde her türlü TV programını izlemekten içime bir müge anlı kaçtı çöpü kapıcıya vermeye korkuyorum.. koyuncan nasıl özenilesi bir tesadüf olmuş ama dimi mesela bende senin izmirde kaldığın zamanlardan komşunmuşum meğersem burası senin evinmiş meğersem ( http://hepkarikatur.wordpress.com/2008/09/27/burasi-benim-evimmis-megersem/) buraya gelmek çok eğlenceli oluyo gün gibi yorum kollar oldum Sacremento Muhabiri de burda ohh sabahlar olmasın :))

EKMEKÇİKIZ said...

Sevgili MorK.cığım,
Bu dediğin aynen oldu, benim ve komşum arasında. Üstelik biz aynı apartmanda kapı karşı komşu çıktık!
Hikayesi burada:
http://ekmekcikiz.blogspot.com/2009/07/komsu-komsu-huuu.html

Dünya küçük sahiden!
:))

MorKoyun said...

tamam once sen yaz, ben henuz tanima ve inceleme asamasindayim zaten:)
belki komsu degil hakimiyetimilliyeden okul arkadasi olmusuzdur belki susuzdedede karsilasmis belki cankaya dersanesine giderken yanimdan gecip bati dersanesine gitmissindir? belli mi olur:)
sac.muhabirini onca isi gucunun arasinda tebrik etmek lazim burada da mesaisi var sonucta, sigorta yapip maas mi baglasam?:))

ekmekcik'cigim ben bun okumustum sanki eskiden bir super tesaduf daha:) basina bu is iki kere gelen bir koyun olarak en zevkli buldugum yanlar: o mu degil mi ipucu birlestirmesi ve lan tanidik birileri hakkinda kotu bisi yazmismiydimki endisesi:))

CEPAYNASI said...

nasıl bir tesadüf bu:))

Sacramento Muhabiri said...

...

tavir koyu'yorum' yeni yazi yok hala!

MorKoyun said...

yes;)

bak kardesim, misapirim var, cok isim gucum de var. bidursan?

MMO said...

Ben de seni tanıdığıma çok sevindim morkoyuncum. Evren torpil yaptı bence bize. ;)
Amerikaya gelicem bu sene inşallah!Bi şeyi 40 kere söylersek oluyodu di mi? ;)

MorKoyun said...

olur olur tabyki:)
bu post tamamlandi artik bence, yenisine gecebiliriz:)

es said...

yaa benim hayalimdi bu, neden siz gerçekleştirdiniz ki sanki :)
bende bi blogger komşum olsun istiyorum hep, yanıp yanıp tutuşuyorum hatta..
darısı başıma :D

Berceste said...

Eh gizli blog yazari olmanin surprizleri bunlar :P O ilk yorumu hatirliyorum, heyecanla :) Ne guzel olmus sizin icin...

Bu arada bizi unuttunuz Mor Koyun hanim. Eskiden sinek bocek iki kelam ederdiniz hani, artik goren haci hoca!

MorKoyun said...

olur olur Es, hic beklemedigin anda yolda tnaimadigin birini cicek vermesi gibi:) hmm o reklamidi:)) ama olur kesin insallah:))

Bercik (kisalttim:),unutmadiiim unutmadiiim, iste dunyevi islere daldim, icime kactim, kimseleri ziyaret etmez yorum birakmaz oldum kendi blogum dahil, toplaniyoruz yeni yeni bakalim:) Iyki dogmus bu arada ponponhanim, op benim icin.

evinkedisi said...

Canım Mor Koyun;

Öncelikle Allah google dan razı olsun da o bulma kısmını hala anlayabilmiş değilim :))) Nasıl yani? Google bloğa girenin koordinatlarını vermeye başladı ve başladıysa amanın yandık yahu!

Bu arada, Allah bir yastıkta kocatsın efendim, biliyorum oha derecesinde bir geç kalmıştık var en son okuduğumda istemeye gelme durumları vardı ve ben ona bile yorum bıraktığımı hatırlayamıyorum yani o derece :(

Öpüyorum.