Sunday, January 30, 2011

turkpopklip

ortalama iki haftalik yillik tatilleri saymazsak yaklasik yedi yildir Turkiye'de yasamiyorum. soz konusu zaman diliminde, ulkemin kimi alanlarda isik hiziyla degistigini gorebiliyorum. ilerlemeyen, gerilemeyen, hep ayni cizgide devam eden sayili alanlardan birini fark ettim. klip sektoru. kraltv'nin gunluk yasantimiza sokusturdugu o acayip videolar hala cok acayipler. iste bu noktada yolun basindaki popcu kardeslerimle klip cekiminde ise yarayabilecek birkac tuyoyu buradan paylasmayi boynumun borcu biliyorum.

diyelim ki, nakaratiyla iyi kotu akilda kalabilecek bir sarkiniz ve meymenetsiz bir tipiniz var ama topon listesinde bir gunlugune de olsa yer almak istiyorsunuz. cok kolay. hemen bir malzeme listesi yapiyoruz.
1. tercihen ustu acik spor bir araba: surmenize, binmenize, cekime dahil etmenize gerek yok. klibin gerekli yerlerinde sabit ya da calisir durumda yakalanacak birkac poz kafi.
2. tercihen iki yoksa bir adet kadin: bu noktada kadin'in yuzmetreden kadin oldugunun anlasilmasi yeterli. guzel ve seksi olmasi sart degil. iki bacak bir popo iki gogus ve tercihen uzun sactan ibaret kadin figurumuzun tek ama tek hassas noktasi kiyafet secimi. ne giymis lan o oyle, ilgisine nail her turlu aksesuar ve kostum basimizin taci. Kadini giydirmek degil adabiyla soymak adina kendinize guvenmiyorsaniz moda bloglarini dolasmanizi tavsiye ederim. ziyadesiyle ilham alinabileceginden suphem yok.
3. bir koltuk: halanizin cekyatindan bir adim one gitmeniz gerekiyor. gozalici bir renk bulamadiysaniz siyah da olur. sekli semali onemli degil. yeri geldiginde kendinizi, yeri geldiginde kadin figurunu, hatta sartlariniz musayitse ikinizi birden sigdirabileceginiz ergonomiyi tercih etmelisiniz.
4. issiz bir sahil: slow sarkilar icin bundan iyisi yok. caddebostan plajini kapatamiyorsaniz ver elini Sile. kisin in cin top oynayacagindan isi masrafsizca kotarabilirsiniz. tercihen uzun bir deri ceket ya da bogazli kazak edinmeyi ihmal etmeyiniz. sinanengin atkisi da olur, beyaz ya da krem. sahil boyu carpan dalgalarin fisirtisini muzigin altyapisina dahil bile edebilirsiniz.
5. aralara goruntu serpistirmesi icin ya da koltugu yerlestirmek icin insaatimsi bir yapi. camlarin kirik ve kiriklarin yerlerde gorunur vaziyette olmasini tercih ediyoruz. duvarda da tuglalar siva filan gorunuyorsa degmegin keyfinize.
6. bir hayvan, tercihen kedi. kullanimi kolay, zahmetsiz, kisin insaatta yazin sahilde her sartta koltukta sicak tutar. ustelik sempatik. dikkati meymenetsiz tipinizden kediye kaydirabilir ve hatta kullandiginiz kadin figurune aksesuar olarak takabilirsiniz.
7. danscilar. tercihen benetton katalogundan secilmis gibi olanlari. renk renk, desen desen, cins cins. insana benzemeleri, ustelik dans etmeleri kesinlikle gerekli degil. ortalikta dolasip, yer yer salinip, eksenlerinde donmeleri kafi.
8. baska baska? daha ne olsun su koskoca yedi maddeyle kac farkli kombinasyon yaratilir farkinda misin okuyucu? senin aklina gelen varsa hayir duasina paylas yorumlarda..

4 comments:

jelatin said...

cansın bebe yağı.

dansçıların vücutları işte böyle parıldar. parıldamalıdır.

MorKoyun said...

cok yasayasin:)

Nukima said...

çok güzeeel. ben de taktım kliplere eğleniyorum:))

MorKoyun said...

olsa da izlesek, popon topon zor burdan, youtupten tek tek aratmak lazim o da arka arkaya lavuk klip etkisi yaratmiyor:)