Wednesday, March 14, 2012

yariyil degerlendirmesi


Ilk 6 hafta felegim sasti. Ne kadar zor olabilecegi konusunda kimsenin daha once birsey soylememis olmasina kizdim. Ucana kizdim, kacana kizdim. Hayatim kaydi, cukura dustum, bittim, bir daha normale donemem sandim. Reflu, kolik ve hala suren kati diyet destegiyle daha da cok sandikca, kucagimdaki saglikli ve mis kokulu pamuk yumagi icin sukredecegime neler dusundugum icin o kahverengi seye daha da battim..
Sonra tam olarak hatirlayamadigim bir aydinlanma aniyla kendimi suanki halimde buldum. Hayatim kaymasina kaymisti, eski ben'den eser yoktu ama yeni ben'in eskiyi aratacak yani yoktu. Kaydigim yerde halimden memnundum. Bir kere multitasking bir insana donusmustum. Evin en uzak iki kosesi arasinda kucuk sarmal hareketlerle, iki elim dolu, kolumda bebem, omzumla kafam arasinda telefon, ceplerimden sarkan kivir zivirla, olabildigince hizli ilerlerken ayagimda da kirli bez torbasini sektirerek cope basket atabiliyordum. Sonra, hazirlanip evden cikis surem gunden gune isik hizina yaklasiyordu. Yavruyu kucagimda uyuturken bir elim rahat durmayan elini kolunu tutarken diger elim kendi kendini yikayabilmeyi ogrenmisti.
Bugun 26 derecelik havada, sokakta, sagimdan solumdan puset icinde benimkinin ucte biri buyuklugunde minnaklar gecerken son alti aydan aklimda mis kokulu pamuktan baska birsey kalmadigini farkettim. Insan guzel anilari hatirliyor sadece evet ama bence uykusuzluk da onemli bir etken. Hafizam artik zorlasam bile cok detaya girmiyor, ana hatlariyla ozet geciyor olan biteni.
Bir bakmisim 6 ay bitmis.. 1 yas.. yurudu kostu derken cosup gitmis zaman.
Nerden cikti simdi bunlar biliyorum. Gunes enerjisiyle calisiyor benim beynim.

18 comments:

ycurl said...

6 ay sonunda ben de ayni seyi demistim hatta ablamlara neden bu isin zor oldugunu soylemediniz diye. Onlar da bana hic sormadin ki dediler :)) merak etme 1 yil sonunda kendine geliyorsun. Kolay gelsin!

Unknown said...

:)hihi
masallah masallah

gezicini said...

evet hayat kayıyor biraz ama insan yine de hayatından mutlu oluyor. acayip bişey anne olmak , değil mi?
nice 6 aylara.
sevgiler
gorki

kuş uçuşu said...

Sizinle yeni tanıştım, memnun oldum. Bebeğinizin nice yıllarına...

anterior chamber said...

Hersey cok guzel olcak derler meshur filmde. Hersey mis kokulunla cok guzel ama daha da guzel olacak insallah. Gunesin healing etkisini en guzelidir. Miniginle cikin gunese, pillerini sarj et, keyfiniz bol olsun :)

ilk said...

cok guzel anlatmissin. geriye sadece guzel seyler kaliyor. zaman ucup geciyor o pamukla. her sey daha dun olmus gibi oysa.

La Loba said...

Evet ben bu tür yazıları okudukça vazgeçiyorum zaten. Ellerine sağlık :D

Allah analı babalı, dedeli nineli, halalı amcalı, dayılı teyzeli ve bir tane kardeşli büyütsün lakin yalnızlık zor.

İyi olmana sevindim. Daha çok yaz özlüyorum.

Ebruli said...

Benimki 13 aylık oldu. Seninki kaç aylık şimdi. bebek olduktan sonraki düşüncelerin benimkiyle o kadar aynıki! Bazen seni okurken ben mi yazdım bu yazıyı diyorum. Beni en çok perişan eden "uykusuzluk" oldu. Ne kadar zor olduğunu yaşayınca anladım. Ama tadına varınca bir tane daha olsa mı diyorum. peki ya sen 2. ye var mısın?..

k.i.s.d. said...

Seni öyle iyi anlıyorum ki... Kutlu olsun yarıyılınız, sağlıcakla...

dikiş-terapi said...

hiç yorum yok mu? Söyleyecek bir şey yok tabii. neyse rahatlamana çok sevindim morkoyun. Sağlıklı, mutlu büyümesini izle yıllarca, inşallah.

Anonymous said...

ne duzel yazi, yuzum guldu, aynen benim duygulanimlarimi dile getirmissin, ben de hicbir zorluk hatirlamiyorum. beyin resmen itiyor unutuyor onlari. ama ben sana demedim mi taa en basinda bunlarin hepsini unutacaksin gecip gidecek diye? onu bunu birak da ne zaman geliyon. Ilosla ben bebek sevmek istiyoruz.

S.

melontheroad said...

ne kadar tanıdık:)

melontheroad said...

ne kadar tanıdık:)

MorKoyun said...

ehi sey ben blogun agzini yuzunu dagitirken yorum ayarlarini da seyetmisim. butun yorumlari simdi gordum.. cok ozur diler hepinizi operim:) kisa sure sonra sahalara donus yapacagim biraz daha isim var.

Berceste said...

E yok olmasaydin gchatten soylerdik bacim! Ayrica o kadar cikolata yemeseydin daha da rahat uyurdun, zira bana ilk basta yasaklanlardandi portakal ve cikolata. Gaz yaparmis bebege!

Guzel gunler sizi bekler, yalniz sonra soylemedi deme, her zamanin ayri bir guzelligi ve de zorlugu var... Hepsi ona sarilinca geciyor ve o an kaliyor :)

Berceste said...

A birsey daha, ayarlari yaparken viruslu sey gitmis, cok iyi olmus :)

Anonymous said...

Dön artık :(

Unknown said...

ikinci çocukla nevrim dönmüş, postnatal postları yazarken aynı şeyleri yaşayanları okumak bencilce iyi mi geliyor ne:)ama allahtan tecrübeyle sabit ki sıkıntılar unutuluyor geriye mis kokulu bebeğinle gitgide artan paylaşımlar güzellikler kalıyor. biraz daha sabır...