Monday, July 23, 2012

Lila'nin kaleminden


Selam blog,
Ipad kullanmayi ogrendigimden beri internette takiliyorum. Anamin blogu sahipsiz kalmis iki satir yazayim dedim. Iyilik saglik iste n'olsun. Onumuzdeki ay 1 yasina girecegim ama hala dis yok iyi mi. Istahim cok sukur yerinde de damakla nereye kadar, bu da can! Uc ay kontrolunde, doktor, her an cikabilir, demisti. Okumus etmis adam. Inandim. 8 ay gecti tik yok. Insanin dis bugdayi ilk dogumdugunden sonra olur mu arkadas?? Neyse ne, yerim puremi icerim sutumu otururum iste. Zaten ustunuze afiyet ne zaman degisik birsey verseler bagirsaklar b.ka sariyor. Peklikten cektigim kadar hicbirseyden cekmedim. Anam sordu sorusturdu. Hergun bir ogun papaya dayiyor da allahtan rahatliyorum artik. Yoksa yolum yol degil.

Refluyu sorarsan eh iste duzelir gibi. Hala aksamlari ilac veriyollar. Bana kalsa ise yaradigi yok ama... ilacini verdik mi verdik, e niye uyumuyor bu cocuk? hep ayni terane. 7'de yatirirsan gelmez tabi uykum. Yemisim Ferber'i. Herifi bulsam cok pis laflar hazirladim ama yok meydanda. Zaten hala uyku egitimi veremediler. Yemedi tabi. 45 dakika aglayacakmisim. Uc gun sonra alisir unutur kendi kendime uyurmusum. Var ya, hayatta unutmam. Gece uyku tutmayinca bir iki denediler birakip gitmeyi. Ortaligi yiktim. Ertesi gun de cok pis trip attim. Maymun oldular. Simdi hik desem odadalar. Egitim sart.

Ben mi? Babamin 90 derecede yikanmis haliyim. Bir saclar anama cekmis. Sabahlari sekle sokmakta cok zorlaniyorum. Dogum tarihini onceden bildirseler fon cektirip cikacaktim, fotograflarda biraz bakimsizim. Ilk dogumgunume gelin basi yapilacak kivama gelir artik. Taranmiyor filan ama iyi boyle. Yolda durdurup cekistiriyorlar. Gecen cinlinin biri peruk mu diye sordu. Espri yapar gibi de hali yoktu. Degisik millet vesselam. Evden nasil ciktiysam ayni gun bir baskasi da arkamdan kendi beyaz ama saclar afro-amerikan yorumunu yapti. Cok eglendi ellemedim.

Amaan hep kendimden yazdim. Kendi yazsa o da beni anlatacakti nasilsa.. Kaciyorum simdilik internetten protez dis bakacam. Kendiminkiler cikana kadar idare etse fena mi olur, susi filan yiyemiyorum asabim bozuk. Allah baska dert vermesin tabii de yani ilkokul cagina geldik dis yok hala..

Optum, yazarim yine, kib, bye
Lila (aka Kuzu)

17 comments:

Hulyalar said...

derdin dert degil kuzucugum,cikar disler yeriz dis bugdayini:)yazi stilin ayni annen ama:)helal olsun!

La Loba said...

Kocaman olmuşsun yahuuu. İnsan yasami ne acayip be :) Neyse bu vesile ile tanistik.

Mork'a ve babisine iyi bak, uzme onlari. Ha bir de simdiden zirt pirt aglama hayat ileride aglaman icin gercek sebepler verecek sana. Cok operim.

Turucu teyzen.

La Loba said...

Turuncu olacakti. Bu tabletler cok dandik sekerim. Yazma hizima yetisemiyorlar eheh.

Dört Yapraklı Yonca said...

gelecek vaadeden bir blogger olduğun kesin, yazmaya devam et. Okumak keyifli, sevdim tarzını ;))))

öpmeye izin var mı?????

Anonymous said...

benimkilern birinin de yaşiyla beraber cikti lilacuum. derdetme.

Anonymous said...

ustteki anonim ben oluyorum: beyhan.

MorKoyun said...

Hulu, gectim bugdaydan mugdaydan, hevesim kacti. ciksin bi dusunuruz artik..

Lombik teyzesi, uyuyor suan, gece mesaisinde iletirim:)

Yonc, op op, kendisi de opmeyi ogrendi bugunlerde, agzi acik opuyor insan bi tuhaf oluyor islak islak ama olsun:) Moda bloggeri olacakmis, nedenini bir sonraki postta gorursun:)

Insanoglu boyle iste Beyhancim, dis ciksa isiriyo derim bu sefer:) Gozumuz yolda..

ycurl said...

Bizim velet 6 aylıkken cıkardı da ne oldu diye yazmak istedim :) Cikar merak etme! sonra da disi cikti, 2 yasina geldi neden yemek yemiyor bu demeye baslarsin.

Anonymous said...

sissst kuzum bundan sonra sen yaz ben cok sevdim... operim severim seni...:)
tugce

ayçobanı said...

mor koyunun lila kuzusu,
zannimca pek seker bir seyssin sen. yarim yilini doldurmak uzere bir kus da bizde civildamakta :) hatta o kadar cok civildiyor ki uyusa diye gozunun icine bakiyoruz. Tanidik geliyor degil mi?!

Anonymous said...

mor koyun seni severim ama ne olur bir süre lila yazsın blog yazılarını.. zira koparttı beni burda :) birde bünyede fazla demir olunca çocuklar çok erken diş çıkarırmış.. orda durumlar nasıl bilmem ama türkiye'de olsaydın sanırım lilaya dayarlardı demiri bol keseden diye düşünüyorum. geç çıkan diş iyidir yav. hemen çürümez ya o bakımdan mış :) şu 45 dakikalık ağlama seanslarının sonuca ulaşmayan halinin yazıya dökülmüş hali pek bir kahkahalara boğdu beni.. birde şu saçları görme ihtimalimiz hiç mi yok... yani perukmu diye sormuşlar ya bünyeye müthiş bir merak sardı o soru cümlesi.. ondandır sanırsam :))

Şenay

Asli said...

sevgili morkoyun, yillardir sessizce ama zevkle takip ediyorum blogunu. Tesadufen bizim kucuk hanim da ayni zamanlarda katildi hayatimiza. su an 10 aylik ve senin minigin Ferber hakkinda yazdiklari cok guldurdu beni. 5-10 dakika aglamadan sonra bizimki kusmuga bulaninca biz de simdi gik dese yanindayiz. iyi egitti bu bidiklar bizi. sevgiler
Asli

MorKoyun said...

Aslican, tebrik ederim, koklar operim minnagi. Valla biz de gulduk ettik ama isler iyice kontrolden cikti.. Bu saatten sonra egitim verilebilir mi, az daha beklesek askerde alir mi egitimi filan diyoruz:)) Kendi kendine uyumadigi gibi gece vakti kalkip disko yapar olduk son gecelerde, uykusuzluktan telef olacagim, yakindir:)

Senaysan, demiri duymamistim, bir kisim Tr insani da gunessizlikten dedi:) Kremlemeyecekmisim. Amerikanin en cok gunes alan yerinde oldugumuzu ve yavrumun pambik ellerinin simdiden cingene eline dondugunu belirtmek isterim:) Saclari bir ara arkadan ceker koyarim bloga ama bonus perugu tadinda bisi:)

Evrim said...

Ya cok tatlısın Mor Koyun... Akşam akşam yine keyfimi yerine getirdin... yaz ya daha cok yaz...(ben corap canavarının annesi)

Ebruli said...

Yazın çok komikti, harikasın...

Diş çıkarma olayında da D vitamini iyi geliyor diye biliyorum. 1 yaşına kadar günde 4 damla kullanılıyor ama bazı doktorlar 2 yaşına kadar yaz dışında kullanılmasını öneriyor. Bir de demir eksikliği var mı diye bebeğine baktırırsan iyi olur. "Demir" 2 yaşına kadar beyin gelişimi için çok önemli.

MMO said...

bir annenin buhranı, çığlığı anca bu kadar eğlenceli anlatılırdı. yerim onu ben. :)))))))))))))))

evinkedisi said...

Yirim!!!!