Tuesday, February 05, 2013

17 ay mektubu-kendime

Sagda solda duyuyorum, parkta cocuklar konusuyor. Cogunun annesi ay mektubu yazip sakliyormus. Bizimki tembel cikti. Ay mektubu soyle dursun ne zaman yurudum ne zaman ne yedim ictim, ilk neye ne dedim kayda gecen yok. Bebekligim gumburtuye mi gidiyor komsular havaaar diye feryat etmektense aldim kalemi elime. Vakit oldukca yazayim da arsiv olsun. Bugun ayin yirmi dordu, 17 ayligim. Yasi sorulunca ay cinsinden cevap verene oldum olasi gicik kapardim ama bu alemde isler boyle yuruyormus artik kabullendim.
Bugunlerde, acikinca, sevinince, susayinca, yorulunca, aglarken, uyurken, gulerken, uyumamakta direnirken, ruyamda, salincakta, banyoda ve hatta anne kolundayken, arka arkaya kac kez 'anne' diyebilecegimi test ediyorum bazen. En az anne kadar 'baba'da diyorum ama o genelde spor amacli oluyor. Dikkatin baska yere yonelmesinden hoslanmiyorum. Hep ben felsefesini benimsettim, memnunum.
Soyleneni baya baya anliyorum ama ekseriye salaga yatiyorum. Soylemedigim halde onlar da beni baya baya anliyorlar. Ustten dort alttan iki disim cikti, kuruyemisin yanina bira rica ediyorum, salaga yatiyorlar canim sikiliyor biraz.
Bu sabah evden cikma tantanasinin son ayaginda, kapi esigine sadece 10 adim kalmisken ve hersey hazirken ve gidecegimiz yere kafadan 10 dakika gec kalmisken annemin mum deodorantini kaptigim gibi yaladim. O ne aci tat yalebbim. Pisman oldum ama kucuk bir parca da disime takilmis. Zorla tukutturulup agzim yuzum yikandi. Insan bir cikolata tatli tadi unutacak bir sey bekliyor tabii arkasindan ama nerdeeee. Bizimki doktoru sonra da zehir merkezini aradi. Muhim degilmis cok sukur bir de doktor ziyareti girmedi isin icine. Sut ikramini takiben gidecegimiz yere 35 dakika gec kaldik. Saglik oldu.
Ayni gunun aksamustunde 17 aylik olmam serefine her zaman esindigim masamin ustune kap kap renkli birseyler hazirlamis annecon. Parmaklari bandirip bandirip boyadik kagidi. Cok eglendim dogrusu. Madem eller parmaklar boyali neden sadece onumdeki kagitla yetineyim dedigim anda eglenceyi bitiriyorlar genelde. Yeni isinmistim oysa ki. Dogru banyoya goturuldum. Eller filan yikandi.  Genelde elleri kurulayip, ancak yetisebildigim banyo kapisini guc bela ceker cikarim disari. Annecon da boyle dusunmus olacak ki bir kosu boyalari toplamaya iceri gitti. Icimden bir ses klozet kapaginin altinda eglencenin devam ettigini soyledi, ben de dinledim. Birikmis suya hic dayanamam. Aynen iceri sarkip kollari daldirdim. Sip sipidik sip dememe kalmadan eglence bitti. Allahtan beni oyle gorunce annecona bir sure kal geldi de iki sip daha yapabildim. Temizlik, banyo manyo sonrasinda malum isler.. Bir gunu de iste boyle eglenceye doyamadan bitirdik.
Hemen tarihe notumu da duseyim:
anne, anni, enne, onno, anno: anne
baba:baba, pilav (babanin yaptigi pilava atfen)
meme:emzik
mimi: duduk makarna
pis:pis
pisssss: tuvaletteki isler
piss pisss: uyuma efekti
dede:dede
psipsi: kedi
uv uv: komsunun kopegi Gio
beybis: bebek, yogurt (bebek resimli etiketine atfen)
emmmm: sut
blup: balik
aabut: havuc
eeeeeeee: dis fircalama efekti
ceci: jackie (dostum olur)
bii-bii: bici bici, elektrik supurgesi, sac kurutma makinasi, mutfak robotu, vizildayan hersey
eybibi: a-b-c
eybis: telefon, alo
hadi simdilik bye,
optum
Lila

9 comments:

Must. said...

Sabıka dosyan epey kabarıkmış. Aynen devam :)

Tuuce said...

Yavvvv ne zaman getireceksin kuzumu bize... bu yazıyı da okuyunca resmen burnumda tüttü...

Bu arada kediler gözümden kaçmadı ondan da istiyoruzzzz biiizzzz...

Öperiz çok...:)

Asortik Krep said...

Anneden güzel yazıyor bu yavru kuzu :))Hep yaz sen ,olur mu..? :))
Sevgiler..

hulyalar said...

way be lili;
cok seviyorum yazilarini.

hulyalar said...

lila yazicaktim,lili olmus:)kusura kalmasin:)

Mor Bisikletçi said...

hehe, bizim kuzu da tuvaletin sularını kurcalamıştı bir ara. ama cok tatlıymış bu lila :))

MorKoyun said...

Surekli kendimi gelistirmeye calisiyorum Must., su an klozete taktiklari emniyet kilidi uzerinde calisiyorum.

Mayis sonunda gelecegiz Tucis, dugun varmis, iste gobek eritmeye calisiyoruz ana kiz:) kedi mi gordun sanki?

Tabiyk yazarim Asortikcigim-samimiyetimden:)-cok sevgiler.

Hulucugum, lila, zep, zeytin, poncik.. aklina gelen baska sey soyluyor zaten, proplem etmiyorum:)

Boyleykenboyl.cim, senin blogda sahaneymis, operiz:)

anterior teyzen said...

Lilacik, cok seker bi afacansin gibime geliyor :) takipteyiz,anneyi salla, sen tespitleri afacanliklarla susle, gundemini belirle, bize anlat her ay :)

MorKoyun said...

olur antiteyze, biriktiriyorum ay sonuna gelir post:)