Thursday, April 04, 2013

19ay

Selam, 
artik iyiden iyiye gunluk yasama adapte olmaya basladim. (h)ay'di, bay'di derken dunyaya ayak basali tam 19 olmus, dile kolay.. dile kolay da bana zor. yine zor. hala zor. okul yuzu gormeden avucuma dokulecek uc bes dis icin cektigim bu sikinti nedir anlayabilmis degilim dostlar. bir iki dort sekiz derken on takimlari tamamladik. tam ohh diyecegimi saniyorken azi disi belasi sardi basima. uykular pic, yedigim lokmalar ziyan oldu. dagarcigima ekledigim 'annooooooeeeoooo' kelimesini 7/24 haykiriyorum, dise dokundugu yok ama sanki iyi hissettiriyor. ben uyuyamiyorsam kimse uyumasin, bagirdigim saniye kucaklanayim, annem gelsin, hemen gelsin, alkislanayim ama ses cikmasin istiyorum. cok mu? bence degil.
bu siralar cok yogunum. haftada iki saat cocuklarla okulda bulusuyoruz. hamurdan kedi, kumdan kale, bloklardan sato filan yapiyoruz. bir iki uyuz haric hepsi kafa cocuklar. egleniyoruz. haftada bir saat de musiki cemiyetine takiliyorum. munir, nurettin, itsi bitsi sipaydir, ben ve birkac arkadas daha. sabaha kadar dans. saka tabi. dedim ya bir saat.
son zamanlarda kafama takilan tek mesele evde ne konusuldugunu rahatca anlayabiliyorken disarda konulara ekseriye fransiz kalmam. markette sokakta parkta okulda ben dahil herseyin adi farkli arkadas. cifte standart resmen. bir nevi casusculuk oynuyormusuz olabilir. ya da ben delireyim diye mahsus yapiyorlar bilmiyorum. uc vakte cozerim olayi, hayirlisi bakalim.
unutmadan not edeyim, en sevdigim yemek bezelye. banyoda su kafama dokulene kadar mutluyum. saclarim taranmiyor. tek taniyabildigim renk pembe. bilezikleri, elmoyu, rugan ayakkabilari, oyun hamurunu ve elbiseleri seviyorum. issiz adaya dusersem yanima alacagim uc sey uc kavanoz kapari tursusu olur.
optum
Lila

meh: ben
memi:  benim
mimi: kapari tursusu
memde: pembe
nene: tren
bu : su
bidifwuhtvioyet: bisiklet
tet: kek
pissss : cis
elmi: elma
amu: hamur

4 comments:

ruhdagı said...

Püüh! Bunun birde 19.yılı var. O zaman dişler inci gibi olacak. Oynadığın uyuz çocuklar gözüne daha bir hoş gelmeye başlayacak :)
Dışarıdaki dili anladığın gibi şakır şakır konuşacaksın.
Az kaldı az :D

Kelimelerin oğlumu anımsatıyor :)
Erkek annesi olan uyuz kadınlar gibi yapıp şunu demeden gidemeyeceğim
" Alıyım mı seni oğluma?" :P
Not: Annen duymasın aramızda ;)

Mor Bisikletçi said...

Hay Lila,
Dişler konusunda anneden bir elbezini suya batırmasını isteyebilirsin, hatta çok sıkıntı oluyorsa o suya batırılmış bezi 1-2 dakika buzlukta bekletmesini rica edebilirsin, ya da sen yine o annooeeeoooo kelimesini kullanarak acilinden arzedebilirsin. Bizim mimi çok faydasını görmüştü de o açıdan şeyedeyim dedim. Çişler tuvalete gidiyor galiba, süper! Kelimeler çok tatlı! Bol kapari turşulu günler diler, gözlerinden öperim. Bay!

anteryor teyzen said...

Musiki cemiyetini sevsinler Lilacik :)Disarda sana karsi yurutulen komplo teorisini kisa zaman icinde cozecegini dusunuyorum, kuntiz bi kisiliksin cunku. Dislerinin agiz icinde kipramadan usluca duracaklari , can acitmicaklari gunler diliyorum mini kuzucuk. Nice 19'lara :)

MorKoyun said...

insallah ruhcugum, biz de o inci gunlerini iple cekiyoruz. hemen gelmesinler aslinda 19 yas uhuhuhuuu:) Ege gibi yakisikli damadi ailecek yeriz biz:)

morbisiklet., cigim dunya kapari tursusu olsa hayir demem:) yok cisler beze hala, ha ben cis filan yokmus gibi inat edip degistirtmiyorum o ayri:) tavsiye icin tesekkur ederim, bu siralar fena degil isler.

enteriyorteyzecigim, operim:) ilk firsatta kuntiz demeyi ogrenecegim:))