Thursday, November 30, 2006

yavru yarasa Ulvi


birkac gundur cizim programiyla yasadigimiz iliski, yeni ogrendigim 'cingenenin tatlisi var uykusu yok' deyimini bizzat canlandirip, cumle icinde kullanmama firsat veriyor. program acilisinda beliren 26 gununuz kaldi ibaresi bir nevi panik havasi estiriyor. daha ne cizmeliyim herseyi denemeliyim hevesinde yasadigim gunler gecelere karisiyor, bu karisiklik en cok cepten yedigim uyku saatlerine yansiyor...
gunduzleri labda oldukca memnuniyetsiz bir mikrobu buyutmeye ugrasiyorum, aklim bu memnuniyetsizligin sebebiyle mesgulken ve ustune ters giden diger isler eklenmisken vardigim son nokta tum detaylarini bugun hatirladigim ruya.
mekan laboratuarim, ben kocaman bir kazanin basindayim, temizleyip deneylerimde kullanima acma cabasindayim. elimde kazanin dibinden cikardigim yavru bir yarasa-yavru olduguna nasil karar verdigim hala muamma- kanatlari islandigindan ucamadigi teshisini koymusum ve diger elimdeki havluyla nazikce kuruluyorum ki ucsun. derken ruyanin ve gecenin ve hatta tum zamanlarin eglencesi geliyor... yarasanin ismi Ulvi. ruya ortaminda ben dahil herkes yarasaya hayatimda ilk defa duydugum bu isimle hitap ediyor.
hayirdir insallah diyoruz ve uykudan evvel ustumuzu daha iyi ortuyoruz ...



yorumla gelen tavsiye uzerine Junior yarasa Ulvi gordugunuz cizimle hayat buldu. cizimden de anlasilabilecegi uzre Ulvi yakin zamanda gecirdigi basarisiz kornea nakli operasyonu sonrasi moralini bozmayip omur boyu takmaya mahkum oldugu gozlukleriyle karanlikta yolunu iyi kotu bulmakta, her gece attigi iki tek sayesinde alemlere caglayarak akmaktadir.

4 comments:

Anonymous said...

Yavru Yarasa Ulvi. Ben mi cildiriyorum yoksa senin bu kafadan attigin kahramanlar hakkaten Hibir'a karakter olacak turden mi? Gozumun onune getirebiliyorum, Yavru Yarasa Ulvi'nin maceralari, gece yarisi olmadik yerlere girer ve biz herseyi onun gozunden gozlemleriz.

Ferhanca said...

hayırdır.. güzel şeye yor güzel şeyler olsun ..ulvide değişik dogrusu demek ki yarasaların isimleri var ..))sevgiler..FERHAN

Anonymous said...

çizimler dijital olmuş. Çok hoş:)

MorKoyun said...

Sulucancim, bu hastalik bende uzun yillar once basladi neyazikki onune gecemiyorum. en az Ulvi kadar komik bir de caya bandirilmis caresiz buskuvi karakteri var ki onun da hikayesini bir ara anlatirim:))

tesekkurler Ferhan, herzamanki gibi guzel seyler olmasini diliyoruz:)

:)bosuna sormuyodum senin cizimler hangi programla diye Meltemcim, tesekkurler. yalniz suncacik iki cicege harcadigim zaman beni eski tekniklere yakinda geri dondurucek gibi, bakalim:)