Saturday, December 02, 2006

yogun is guce ilaveten cizip boyamaya vakit bulamamam sebebiyle blog yenileme hizini azaltmak, bir sure rolantide calistirmak fikrindeyim. yumurta kapiya dayandigindan ve cok verimli! calismam gerektiginden korkarim donusum yepyeni cizimlerle muhtesem olacak. sevgiler...

not: cizimdeki Hawai merkez camii imami
ayrica sanata, sanatciya ve cahile destegi icin adobehelper'e cok tesekkurler

3 comments:

Ferhanca said...

merhabalar , helva için bana yazdıklarını okudum .çok üzüldüm.benim de oğlum Amerikada en çokta canları helva istiyormuş..
ilk fotosunu ekledigim helva arkadaşımın helvasıydı tarifi detaylı vermedim .irmik helvası benim tane tane olur hiçde şaşmaz . son un helvası kevser hanım yapmıştı
3 fincan un 3fincan şeker 3 fincan süt 200gr yağ unla yag kavrulur, şeker sütle eritilir soğuk olarak ara sıra küçük kaşıkla kavrulmakta olan un alınır azıcık şerbet kyularak rengin koyuluğu kontrol edilir .istenilen renge geldiyse şerbeti döküp kaynatılır .tencerenin kapağını kapatıp dinlensin ..helvayı kevser hanımla beraber kavurmuştuk agır ateş ve karıştırarak un ıyıce kıvama gelmeli sevgiler. FERHAN

Anonymous said...

Ama olmaz ki aciyom aciyom ayni sey, ahaliyi once alistirip sonra boyle zart diye kesmek.

MorKoyun said...

sevgili Ferhan,tarifi aldim puf noktalari icin de ayrica tesekkurler. icinde bu kadar az malzeme olan bir tatlinin kolay yapilacagini dusunmek en buyuk hataymis:) hani diyorum oglunuzu ziyaret etme fikriniz varsa bizim buralara da ugrar misiniz?:)

sevgili Sulucan, zart diye kesme durumu yok,yavasta olsa yenilemeye devam edicem merak etmeyesin..